G4Media.ro

Eurostat: 720.000 de decese în plus față de media anilor anteriori în…

Eurostat: 720.000 de decese în plus față de media anilor anteriori în perioada martie 2020 – martie 2021 în Europa

Cele 27 de state membre UE, plus cele patru țări din Asociația Europeană a Liberului Schimb au înregistrat în perioada martie 2020-martie 2021 cu circa 720.000 de decese mai mult decât media din perioada 2016 – 2019, potrivit datelor Eurostat.

Datele reprezintă decesele din toate cauzele, nu doar cele provocate pandemiei de coronavirus. Eurostat arată că aceste decese în exces pot fi atribuite atât bolii Covid, cât și lipsei accesului la tratament pentru persoane care suferă de alte boli.

Statele membre în Asociația Europeană a Liberului Schimb sunt Elveția, Norvegia, Islanda, și Liechtenstein.

După o scădere a numărului deceselor în ianuarie și februarie 2021, indicatorul statistic a crescut puternic în martie 2021, pe fondul celui de-al treilea val al pandemiei. Cele mai mari creșteri s-au înregistrat în Bulgaria, Ungaria și Polonia, în timp ce scăderi s-au înregistrat în Spania, Portugalia și Finlanda. (Foto: Basilica.ro)

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

8 comentarii

 1. Eurostat nu cred ca mai este demult un DG credibil. Sa nu uitam ca este parte din institutiile europene, iar statisticile trebuie mereu sa satisfaca Bruxelles-ul.

  • Eurostat nu face decat sa adune pur si simplu raportarile venite de la fiecare tara, ca nu sta sa ghiceasca lucrurile astea s nici nu are vreo conexiune directa cu oficiile de stare civila sau cu DSP-urile locale.

   Romania a raportat undeva la 40.000 de decese in exces doar pentru anul 2020, adica totalul de 720.000 la nivelul uniunii e credibil.

 2. In Rom câți? Sa iasă domnul Câțu sa ne prezinte datele cu confidenta de care vrea sa dea dovada când vorbește despre finanțe…deși nici atunci nu îl crede nimeni…atât este de mincinos…își freacă nasul, se lasă pe spate, nici el nu crede ce spune…

  • Orice roman cu un minim de inteligenta, il crede.
   Doar cei care inca mai spera ca mai pot fura si fi `smekeri` in continuare, isi doresc cu disperare ca lucrurile sa revina la mizeria de dinainte.

  • Hahahahaha…astea îți sunt armele….îți cobori intelectual interlocutorul și îl jignești pt a “apăra” un mincinos și impostor…vorbești singur despre inteligenta și morala personală…sunteți jalnici, nu aveți argumente ci doar dezinformare, populism și manipulare…

 3. Ce chestie, dom-le, cine s-ar fi gindit ca o perturbare ca asta o sa produca morti mai multi decit de obicei?!

 4. Nu spune nimeni ca au murit de ciuda. Conspiratie!!!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.