G4Media.ro

Europarlamentarul USR Vlad Gheorghe anunță că mai mulți europarlamentari cer ajutor de…

Sursa foto: © European Union 2022 - Source : EP / Philippe BUISSIN

Europarlamentarul USR Vlad Gheorghe anunță că mai mulți europarlamentari cer ajutor de urgență pentru ca Republica Moldova să nu rămână complet fără gaze din cauza facturilor uriașe: ”Un șantaj cum numai Kremlinul poate face/ Maia Sandu are nevoie rapid de continuarea sprijinului UE”

Europarlamentarul USR Vlad Gheorghe a anunțat, marți, că a solicitat un ajutor de urgență Comisiei Europene pentru ca Republica Moldova să nu rămână complet fără gaze din cauza facturilor uriașe trimise de Gazprom:
 • ”Un șantaj cum numai Kremlinul poate face (…) Maia Sandu are nevoie rapid de continuarea acestui sprijin să plătească facturile de zeci de milioane de euro pe care Gazpromul le flutură insistent, amenințând că altfel taie gazele”, a scris Vlad Gheorghe pe Facebook.
Europarlamentarul a transmis că România și Ucraina contribuie de asemenea la scăderea dependenței Moldovei de gazele rusești și susține că toți semnatarii solicitării pe care am inițiat-o sunt dispuși să susțină un astfel de ajutor în plenul Parlamentului European prin procedură de urgență:
 • ”Nu putem abandona partenerul nostru și candidatul nou aprobat la extindere, Republica Moldova în fața șantajului companiei ruse Gazprom. Acțiunea comună a UE împotriva Rusiei agresoare a fost un exemplu de solidaritate și forță europeană. Faptul că solicitarea noastră este transpartinică și transnațională este o dovadă în plus că Europa Unită nu poate fi amenințată și șantajată de regimul corupt de la Kremlin”, a mai transmis Vlad Gheorghe.
Mesajul integral al europarlamentarului Vlad Gheorghe
Am solicitat Comisiei Europene un ajutor de urgență pentru Republica Moldova, să poată face față crizei gazului. Ce se întâmplă, pe scurt: Gazpromul lui Putin livrează gaze la suprapreț ca să pună presiune pe Moldova și implicit pe România și statele membre UE. E un șantaj cum numai Kremlinul poate face, iar Republica Moldova, până acum dependentă de gazele rusești a gestionat situația cu ajutorul Uniunii și al României.
Maia Sandu are nevoie rapid de continuarea acestui sprijin să plătească facturile de zeci de milioane de euro pe care Gazpromul le flutură insistent, amenințând că altfel taie gazele. Deja, de la 1 octombrie Gazprom a scăzut livrările, iar ceea ce urmează este previzibil – vor să le oprească de tot.
Între timp, România a anunțat deja că va furniza gaze peste Prut – avem de unde, nu ne afectează să facem asta, de aceea și solicitarea USR către Guvernul Ciucă să nu mai întârzie acordarea acestui ajutor pentru Republica Moldova. Cine mai ajută? Ucraina – da, țara bombardată de Vladimir Putin de peste 7 luni livrează energie Moldovei și contribuie astfel la scăderea dependenței Chișinăului de Moscova la acest capitol.
Alături de alți europarlamentari români și din alte state membre, cerem președintei Comisiei, Ursula von der Leyen, precum și comisarului pentru buget și administrație, Johannes Hahn să acorde un sprijin financiar suplimentar Moldovei pentru plata gazului. De asemenea, toți semnatarii solicitării pe care am inițiat-o sunt dispuși să susțină un astfel de ajutor în plenul Parlamentului European prin procedură de urgență.
Nu putem abandona partenerul nostru și candidatul nou aprobat la extindere, Republica Moldova în fața șantajului companiei ruse Gazprom. Acțiunea comună a UE împotriva Rusiei agresoare a fost un exemplu de solidaritate și forță europeană. Faptul că solicitarea noastră este transpartinică și transnațională este o dovadă în plus că Europa Unită nu poate fi amenințată și șantajată de regimul corupt de la Kremlin.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

20 comentarii

 1. Acum sa il vedem pe mirele anului cu cine tine el defapt:cu Rep Moldova, cu care tot vrea el sa ne uneasca sau cu moscova de unde isi ia el salariul in ruble :-))

  • AUR olacul Rus Simion, un gun0i care se dădea Unionist are interzis în Rep Moldova, iar aur a luai 0.47% în Rep Moldova, asta zice tot!

  • Acest marioneta a Moscovei, Georgiana Simion, nu are voie sa zica ceva despre Rep Moldova, trebuie sa se faca ca nu vede!

   Rusia o sa oprească gazul ca să scoată lumea-n strada s-o dea jos pe Maia Sandu!!!!!

 2. Și ăștia nu au cam sărit calul că prea vin cu miloaga,s-au nărăvit,vor în lumea bună,dar cam fără nimic produs!

  • BZR, ce ati dori sa spuneti? Puteti traduce? V-au batut la usa si v-au cerut ceva? Unde este miloaga la ei, ca nu reiese de nicaieri? Dar ati verificat daca pot sau nu veni cu vreun produs?
   Doar va place sa aruncati cu noroi. Jenant!

 3. Când li s-a propus unirea, nu au vrut și nu vor. Ia să nu-i mai cocoloșim atâta, să se descurce, la o adică, le convine mai mult cu rușii. Ro nu este mama lor să le tot bage in traistă degeaba.

 4. Sarlatanul de la cotroceni, sustinut de mafia psd+pnl, invita pe toti romanii sa joace golf ca sa se incalzeasca. Capacitatile de productie, energie electrica si termica, sunt in procent de 70% proprietatea statului. Prin liberalizare si din cauza crizei gazului rusesc, statul mafiot si- a gasit resurse pentru alimentarea bugetului care intretine privilegiile speciale ale mafiei psd+pnl. Asa ca ciolacu, ciuca si budai se gandesc doar sa dea si un praf in ochi pensionarilor.

 5. Propun ca toți useriștii să facă o chetă, în frunte cu copchilul ALX de mai sus, care înjură în stânga și în dreapta, că altceva nu știe exprima, e la nivelul grotă.

  • Doar nu vrei sa vorbesc frumos cu niște AUR olaci nesp@lati ca tine!

  • Și ca p0p0 narul Simion, mi-as pooo olaaaaaaa în suflet ele voastre de trădători crim inali!

  • @ALX
   Bravo, ai mai reușit să scoți niște mugete 😀 😀

  • Oke trollake, spor la „propaganda”, amiba cu 10 nick-uri! Erai mare programator acum câteva luni mai Asm, acum când odată lumea te injura ti-ai schimbat nick-ul! Dar același cont de VPN folosești, rat@tule!

  • @ALX
   Evită iarba de proastă calitate! 😀
   Hai, spor la mugit în continuare, hai că ai treabă. 😀 😀 😀

 6. Toți pis dosnicii de la USR nu mai pot de grija republicii Moldova , de când la conducere e non bI nara maya

  • Ceea ce solicita USR este de bun-simt, dar nu ti se adreseaza tie, stai linistit… Tu ramai la lozinci.

 7. Wedy, sper sa fi plecat patrupedul la păscut, el sau cu oile…

 8. Bine ca cerem ajutor Moldovei cu digitalizarea ,ei pot noi furam tot! Bravo Moldova!