G4Media.ro

Europarlamentarul PNL Dan Motreanu îi atrage atenția lui Cîţu: Responsabilitatea îi aparţine…

Sursa: Inquam Photos/ Autor: Octav Ganea

Europarlamentarul PNL Dan Motreanu îi atrage atenția lui Cîţu: Responsabilitatea îi aparţine preşedintelui PNL, atât pentru orice alianţă, dar şi în cazul în care nu se face o majoritate. Cîțu să nu fugă de responsabilitate

Europarlamentarul PNL Dan Motreanu îi atrage atenţia liderului PNL, Florin Cîţu, că asumarea formării unei majorităţi în Parlament aparţine exclusiv preşedintelui partidului şi Biroului Politic, în timp ce premierul desemnat trebuie să vină cu echipa de miniştri.

Europarlamentarul a venit cu mai multe precizări, într-o postare pe Facebook, unde a răspuns internauţilor cu privire la situaţia actuală în care se găseşte Partidul Naţional Liberal.

Vineri, preşedintele PNL, Florin Cîţu afirma, la sediul partidului, că premierul desemnat este responsabil de negocierea majorităţii în Parlament.

În replică, Dan Motreanu a scris pe Facebook: „Nu, responsabilitatea politică pentru negocierea şi formarea de majorităţi, precum şi colaborarea cu alte forţe politice, reprezintă exclusiv atributul Preşedintelui PNL şi al Biroului Politic al PNL, care trebuie să îşi asume aceste decizii. În schimb, responsabilitatea desemnării miniştrilor este atributul Prim-ministrului desemnat, aşa cum şi Florin Ciţu a afirmat în nenumărate rânduri”.

Ulterior, Motreanu a revenit cu precizări, la comentariile postării, pentru a clarifica unele aspecte.

„Ceea ce spun este în sensul ca orice alianţă, sprijin politic, trebuie asumate politic de preşedinte şi biroul politic… nu să se ascundă prin declaraţii publice în spatele premierului desemnat, pentru că astăzi Florin Cîţu conduce partidul! Iar responsabilitatea îi aparţine preşedintelui PNL, atât pentru orice alianţă sau colaborare de orice fel, dar şi în cazul în care nu se face o majoritate. Orice alianţă, sprijin politic trebuie asumat politic de preşedinte şi biroul politic…”, a scris el.

Potrivit europarlamentarului PNL, „responsabilitatea îi aparţine preşedintelui PNL, atât pentru orice alianţă sau colaborare de orice fel, dar şi în cazul în care nu se face o majoritate”.

Întebat ce se întâmplă cu lista miniştrilor din Cabinetul Ciucă, Motreanu a arătat că „trebuie şi votul Biroului Politic, însă ultimul cuvânt este întotdeauna la prim-ministrul desemnat asupra oamenilor cu care va lucra!”

„Aşa cum şi responsabilitatea colaborărilor cu alte partide este una politică! Un PM desemnat nu poate să facă alianţe politice în numele partidului, ci conducerea acestuia o face! Iar preşedintele Cîțu să nu fuga de responsabilitate…!”, a mai scris Motreanu.

Premierul desemnat Nicolae Ciucă urmează să se întâlnească, luni, cu cei de la USR, pentru a le prezenta programul de guvernare şi lista Cabinetului de miniştri. Liderii PNl au avut discuţii, în week-end, cu cei de la PSD, surse politice precizând pentru News.ro că nu s-a ajuns la o înţelegere pentru susţinerea Guvernului minoritar PNL-UDMR în Parlament.

Sursa: Inquam Photos/ Autor: Octav Ganea

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

15 comentarii

 1. Un PNL-ist cu creier la purtator!

 2. Locul holerei galbene este lângă țărăniști. La tomberonul istoriei!!!

 3. Citu nu si-a asumat raspunderea pentru nimic: nici pentru ca a condus beat ca porcu’, nici pentru teapa cu imprumutul nerestituit in SUA, nici pentru lipsa reformelor in guvernul condus de el etc.
  Motreanu glumeste cand spune ca Citu trebuie sa-si asume raspunderea pentru ceva…

  • Nici pentru miliardele împrumutate și unele din ele evaporate! Nu știu cu ce se ocupă Curtea de Conturi, oare tot cu calculele de eficiență a sistemului bauspar ca în 2015-2016?!!!

 4. Orban i-a dat lui Cîțu o coaliție și un guvern la cheie, deși putea să nu se mai agite din moment ce șefia guvernului nu era pentru el.

  Să vedem Cîțu cum se comportă într-o situație similară.

 5. Acest ipochimen de căcâțu, mânat de la spate precum vita de joianis, zis și ghinion șase case, trebuie lăsat să facă majoritate alături de psd, poate, poate vom reuși să scăpăm de holera galbenă. Hai, tupeu, hoțoi roșii, acceptați să faceți majoritatea cu holera galbenă, pe voi „geniile” voastre tot vă vor vota, dar măcar scăpăm de confrații voștri de mârlănii, hoții, impostură și tras sfori. Scăpați-ne de ei, de voi vom scăpa când nu o mai exista populație în această țară!

 6. Si cine ocroteste cu grija de mamica,o sleahta,o gasca,o clica-un sas,un sas,un sas; Si cine vrea puterea,vrea noi teritorii,vrea tot inclusiv procurorii-un sas,un sas,un sas: Si cine imi explica fara scrupule,fara rusine cã rãul este de fapt bine-un sas,un sas,un sas; Si cine nu intelege ca s-ar putea sa frece p-ta daca apare Codruta-un sas,un sas,un sas-versuri cu dedicatie pt plavanul tradator si mincinos pacalici ai 6,6 mil de fraieri votanti-Trupa Taxi

 7. FELICIT USR, V—A D-A-T JOS MASCA ȘI SE VEDE REALA FAȚĂ HIDOASĂ A MAFIEI USL.
  NU PUTEȚI TRAI DECÂT PSD-IM, USL-IM, PNL-IM, VĂ FU………….. EM DE VĂ NENOROCIM.
  CORUPEM ȘI HOȚIM.
  NOI NIMIC NU PĂȚIM.
  ȘI NICI NU PUȘCĂRIM.
  CE MI-E CĂCĂRĂ CRINUȚ, CE MI-E CÂȚU.
  O SĂ AJUNGĂ CÂȚU PREȘEDINTE CA, CĂ CĂ CRINUȚ.
  PĂI 30 DE MILIARDE DE EURO VA LUAT MINȚILE NENOROCIȚILOR.
  SE VEDE CLAR CĂ AVEȚI MAI MULTE AFINITĂȚI FAȚĂ DE PSD DECÂT ORICE.

 8. De fapt, trebuie să recunosc „că cîțu” m-a surprins. E un gunoi, dar nu e chiar așa de prost cum pare. Cred că PZDe nu va susține guwernul ciucă, de-aia l-a lăsat pe ciucă sa ceară ajutorul PZDe, fără a avea posibilitatea negocierii unei felii generoase din cașcavalul pndl3. Apoi, tiger woods de Cotroceni îl va desemna iar pe cîțu pe care îl iubim (da’ numa-n gură) că ca cîțu nu găsim, iar la negocieri PZDe va sta față în față cu cîțu, cu cașcavalul pe masă și cu cuțitul pregătit să taie felii. După atâta foame și uite guwernul, nu e guwernul, PZDe va avea pretenții mai reduse, fiindcă între timp li s-a mai erodat electoratul, scârbit de atâtea jocuri de-a uite pndl3, nu e pndl3. Asta, dacă nu cumva foamea PZDe e așa de mare acum, că vor vota cu ciucă oricum.
  Vorba aia, nu fa azi ce poți face mâine, că poate mâine nu mai e nevoie😁

 9. Dacă-i cereți responsabilitate cîțu pleacă urgent de la șefia partidului. El lecere altora responsabilitatea ca el să se poată spăla pe mâini. Dați-i repede un șut în fund dacă vreți să mai aveți credibilitate la alegători. Lui și întregii ”echipe câștigătoare”.

 10. Este mai mult decât evident, daca se piate spune așa, că Cîțu nu e normal la cap! Cineva cu autoritate ar trebui să intervină!

 11. Să dispatâ cele koor. Ve UDe-MeReu care se bucură cînd se ceartă rumînii. Dela ei e tot balamucu și jubilează! Cele Koor. Ve UDe-MeReu nu văd cu ochi buni dezvoltarea României câ au vederea tulbure de sindromu’Ardeal .

 12. pnl e de domeniul trecutului

 13. PNL impreuna cu KWJ o gasca de oligofreni ,LA PUSCARIE CU EI!TRADATORI AI NEAMULUI ROMANESC!HOTI ORDINARI!