G4Media.ro

Euronews îşi manifestă surprinderea după interzicerea sa în Belarus

Euronews îşi manifestă surprinderea după interzicerea sa în Belarus

Postul de televiziune Euronews şi-a exprimat marţi surprinderea faţă de interzicerea emisiei sale în Belarus, subliniind într-un comunicat că nu a primit o notificare prealabilă și precizând că publicul din această fostă republică sovietică poate continua să urmărească Euronews prin intermediul platformelor sale digitale

„Regretăm profund decizia adoptată de a suspenda, începând de astăzi, transmisia Euronews în Belarus”, a indicat un purtător de cuvânt al canalului de ştiri paneuropean.

„Nu am fost notificaţi în legătură cu această decizie şi nici cu motivele ei şi am aflat de ea azi dimineaţă din presă”, se arată în comunicat, care menţionează că „Euronews preţuieşte valoarea libertăţii presei şi va face tot ce-i stă în puteri pentru a asigura că publicul său din Belarus poate avea din nou acces în scurt timp, la televizor, la jurnalismul imparţial şi de calitate care îl caracterizează”.

Publicul din Belarus poate continua între timp să urmărească Euronews prin intermediul platformelor sale digitale, se mai adaugă în comunicat.

Luni, Ministerul informaţiei de la Minsk a făcut cunoscut că Euronews a fost interzis, după expirarea termenului de autorizare.

Potrivit unor relatări din media, ministerul şi-a justificat decizia de a nu prelungi licenţa prin faptul că Euronews – care are sediul la Lyon, în Franţa – a difuzat reclame în engleză, fără a fi fost traduse în rusă sau belarusă aşa cum ar fi trebuit.

În locul Euronews a obţinut o licenţă canalul rus Pobeda – adică „victorie” -, care va difuza filme despre al doilea război mondial.

De la debutul manifestaţiilor de masă împotriva preşedintelui Aleksandr Lukanşenko, după alegerile prezidenţiale din august anul trecut ce i-au adus acestuia un nou mandat, autorităţile de la Minsk au luat în repetate rânduri măsuri care au afectat libertatea media, mai mulţi jurnalişti fiind arestaţi şi condamnaţi la închisoare.

Citește și: Transmisia televiziunii de știri Euronews a fost oprită în Belarus. În locul său a fost introdus un post rusesc

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. De doi bani. Și-a exprimat surprinderea… și? Surprinzător e ca au emis pana acum

  2. „Euronews îşi manifestă surprinderea după interzicerea sa în Belarus”

    Eu, nu.