G4Media.ro

Eurodeputații bulgari și români vor protesta la Viena împotriva opoziției Austriei la…

Foto: Omer Messinger / AFP

Eurodeputații bulgari și români vor protesta la Viena împotriva opoziției Austriei la includerea Bulgariei și României în spațiul Schengen/ La protest va participa și un eurodeputat austriac

Ilhan Kyuchyuk, un europarlamentar bulgar care reprezintă Grupul Renew Europe, alături de europarlamentarul român Vlad Botoșănean și europarlamentarul austriac Helmut Brandstätter, vor organiza o demonstrație pe 4 decembrie în fața Ministerului de Interne din Viena, scrie Novinite.

Protestul își propune să conteste opoziția Austriei la includerea Bulgariei și României în spațiul Schengen.

Exprimându-și profunda îngrijorare cu privire la veto-ul Austriei asupra aderării Bulgariei și României la Schengen, Kyuchyuk a subliniat dezamăgirea și nemulțumirea cetățenilor care aspiră la drepturi egale în cadrul Uniunii Europene. Demonstrația urmărește să sublinieze dorința colectivă de integrare completă, de unitate și de eliminare a barierelor discriminatorii. Kyuchyuk consideră că această poziție rezonează cu o parte semnificativă a societății austriece, subliniind că se extinde dincolo de problema Schengen pentru a cuprinde egalitatea, respectul și aderarea la principiile de solidaritate în cadrul UE.

Pe rețelele de socializare, Kyuchyuk a mobilizat cetățenii care consideră că veto-ul este nedrept să se alăture demonstrației, subliniind importanța unei voci colective care să pledeze pentru echitate și dreptate.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. În sfârșit, ceva concret. Sper să participe cât mai mulți manifestanți…Mă tem că vor fi doar trei persoane, organizatorii.

  2. Redactie verificati inainte de postare.
    Nu exista niciun europarlamentar roman cu numele de Vlad Botoșănean. O fi Vlad Marius Botos din grupul USR.
    Austriacul Helmut Brandstätter nu este europarlamentar, este membru in Consiliul National din cadrul Parlamentului Austriei