G4Media.ro

Eugen Tomac: Sunt convins că vom avea alegeri locale pe 27 septembrie.…

Eugen Tomac: Sunt convins că vom avea alegeri locale pe 27 septembrie. Am avut astăzi o discuţie cu premierul Orban pe această temă

Preşedintele PMP, Eugen Tomac, a declarat joi că este convins că alegerile locale vor fi organizate pe 27 septembrie, adăugând că a avut o discuţie cu premierul Ludovic Orban pe tema scrutinului şi a insistat pentru această dată, transmite Agerpres.

„Este evident că trebuie să ne pregătim pentru alegeri. Eu sunt convins că vom avea alegeri pe 27 septembrie. Am avut astăzi o discuţie cu premierul Orban şi am insistat, pentru că cred că nu putem prelungi la nesfârşit mandatele aleşilor locali. 27 septembrie este o dată potrivită, în primul rând pentru că ne încadrăm după ieşirea din starea de alertă într-un calendar destul de rezonabil pentru a putea pregăti alegerile, pentru că ele nu se fac de pe o săptămână pe alta. E nevoie de un calendar foarte precis, prevăzut în lege. Întâi se înfiinţează birourile electorale. Campania aceasta legată de semnături trebuie regândită, pentru că numărul este foarte mare şi ar trebui să reducem numărul de semnături. În mod clar trebuie să gândim şi o alternativă şi noi am venit cu o propunere de a elimina semnăturile şi de a exista o altă formulă prin care să propunem garanţii şi cei care obţin scorul de minim 3% să-şi recupereze aceste garanţii”, a spus Tomac la dezbaterea online „Organizarea alegerilor în timpul pandemiei. Scenariile partidelor politice”, organizată de Expert Forum.

El a adăugat că pentru PMP alegerea în două tururi a primarilor a reprezentat şi reprezintă în continuare un obiectiv important.

„Regret că nu vom avea în acest an alegeri în două tururi, cred că pentru administraţia românească, pentru viaţa politică românească, este absolut esenţial să revenim la alegerea primarului în două tururi”, a menţionat Tomac.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. Dle. Tomac , va urmaresc in toate aparitiile Tv . va felicit si va apreciez ptr. toate afirmatiile si luarile de pozitii , privind viata politica din Romania. Corectitudinea , intransigenta si curajul sunt calitati care va situeaza cu mult deasupra a numerosi asa zisi politicieni .

  2. Buna ziua!Tomac rade ca drujba in lemne!!!Parca sta in pixul lui Orban!!!!Ce parlamantar de exceptie asteapta sa-i faca guvernul o favoare cand de fapt,parlamentul trebuie sa DECIDA!!!!Guvernul doar ia la cunostiinta si organizeaza alegerile!!!PARLAMENTUL,al carui membru este acest Tomac,LEGIFEREAZA!!!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.