G4Media.ro

Eugen Tomac: Dacă Austria se opune aderării României la Schengen se întrunesc…

Sursa: Captura Video

Eugen Tomac: Dacă Austria se opune aderării României la Schengen se întrunesc condițiile pentru o trimitere în fața Curții de Justiție a Uniunii Europene

Europarlamentarul Eugen Tomac afirmă că poziţia de la acest moment a Austriei în cazul accederii României în spaţiul Schengen este una discriminatorie, iar în cazul în care, pe 8 decembrie, partea austriacă se va opune intrării ţării noastre în zona de liberă circulaţie, o astfel de decizie întruneşte toate elementele pentru a formula o trimitere în faţa Curţii de Justiţie a UE.

„Ce putem face dacă Austria ne blochează accesul în Schengen? De ani buni de zile, singura ţară care se opunea accesului nostru în spaţiul Schengen a fost Olanda. Iată că un efort comun de acţiune românească şi europeană a convins decidenţii politici din Ţările de Jos să îşi schimbe poziţia şi, în această săptămână, Haga ne-a dat o veste bună. Olanda susţine aderarea noastră. Am avut ceva emoţii legate de poziţia Suediei, dar şi de la Stockholm avem verde. Singura ţară care se opune este Austria, aici Guvernul, prin cancelarul Karl Nehammer şi ministrul de Interne, Gerhard Karner, tot susţin, în mod absolut incorect, că nu trebuie să fim acceptaţi în Schengen. Poziţia Austriei este discriminatorie şi sperăm că Viena îşi va revizui, în data de 8 decembrie, decizia şi nu ne va bloca”, arată Tomac, duminică, într-o postare pe pagina sa de Facebook, citat de Agerpres.

El susţine că abordarea părţii austriece – precum că o ţară intrată recent în Uniunea Europeană, cu referire la Croaţia, este mult mai bine pregătită tehnic decât România – arată că decizia politică are la bază alt raţionament decât cel ce ţine de criterii obiective privind gestionarea frontierei.

„Ce ne rămâne de făcut în cazul în care Guvernul austriac rămâne singurul din Uniunea Europeană care ne blochează în Schengen? În cazul în care joi, pe 8 decembrie, Austria va fi singurul stat care se va opune cererii noastre de accedere în spaţiul Schengen, consider că se întrunesc toate elementele pentru a formula o nouă trimitere în faţa Curţii de Justiţie a UE – pentru că se încalcă, în mod asumat, Regulamentul 2016/399 cu privire la Codul Uniunii privind regimul de trecere a frontierelor de către persoane. Nu există niciun motiv temeinic pentru a respinge accederea noastră în spaţiul Schengen. În caz de blocaj, răspunsul nostru trebuie să fie pregătit imediat. Eu sigur voi cere Comisiei Europene să apere dreptul european şi Regulamentul Schengen în faţa unor excese politice, fie ele şi din partea Austriei”, mai afirmă Tomac.

În acelaşi context, el reaminteşte că, la Viena, a mai fost adoptată acum 4 ani o decizie prin care cetăţenii români au fost discriminaţi prin refuzul autorităţilor de a acorda copiilor români alocaţii indexate conform prevederilor legislaţiei europene, mai precis conform contribuţiilor părinţilor care îşi desfăşurau activitatea pe teritoriul Austriei.

„Astfel, copiii români primeau valoarea alocaţiei din ţara de naştere, şi nu cea prevăzută în Austria. Aceasta măsură discriminatorie am adus-o la cunoştinţa Comisiei Europene în martie 2020. Comisia Europeană a trimis Guvernul Austriei în faţa Curţii de Justiţie a UE în mai 2020. Pe 16 iunie 2020, CJUE a decis că Austria a încălcat dreptul european când a tăiat alocaţiile copiilor proveniţi din România şi alte state est-europene. A obligat astfel Guvernul austriac să respecte Regulamentul privind libera circulaţie a lucrătorului în cadrul Uniunii Europene. De asemenea, să plătească integral sumele neindexate pentru copii afectaţi de măsura privind tăierea indemnizaţie de copil”, explică Tomac, potrivit Agerpres.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

86 comentarii

 1. Mda, mai vedem ce intrunesc si ce nu.

  • Felicitări Domnule Tomac

   Austria trebuie blocata în toate forurile europene de către România și Bulgaria
   Și eventual de Tarile din Europa de Est….
   Este o tara mică ce vrea sa răstoarne carul Mare european…
   Dat în judecata Austria urgent…
   Blocata Austria la pădurile României
   Blocata Austria la gazul și petrolul României
   Blocata Austria de la sistemul bancar romanesc…

   Micutza Austria blochează de ani de zile
   Economia Europei…
   Cum?
   Cu ajutorul Tirol, provincie austriacă și interzicând mașinile de mare tonaj sa treacă prin Brenero…
   Închid autostrăzile…micii austrieci…și Europa nu ia masuri…
   Adică Germania și Italia au deschise autostrăzile și micutzi tirolezi din Tirol
   Își fac de cap…și în timpul zilei acum
   Autostrăzile sunt închise după ora 20…ca I program de iarnă, iar în cursul anului sunt zile întregi fără nici o logica când închid autostrăzile…
   Parca ar fi urmașii lui Orbanica Micuțul dictator ungur budapestan…acolo….
   Aus Ostereich
   Aus Tirol…

   Dați în judecata…urgență majora Europeană..

  • Felicitări Domnule Tomac
   Data în judecată micutza Austria
   Cu Provincia Tirol
   Ce blochează accesul mașinilor pe Brenero…
   Când vor …#mușchii lor
   Germania și Italua liber….
   Tirol blochează…

   Amenda este de 500 euro adus Statului austriac…dacă ai curaj sa pătrunzi pe teritoriul european. TIROLEZ…
   CALCULATI MILIOANE DE EURO IN BUGETUL STATULUI Austriac
   Din Tirol…
   Pe spinarea europenilor…
   Blochează economia europeana de ani buni și nimeni nu ia nici o măsură…

   Aus Austria
   Aus Tirol…

   Justiția europenilor sa facă Dreptate…
   La abuzurile
   Micuței Austria…cu apucături imperialiste…

  • Pe mîna marelui comisar european Kevesi !!!!!

  • Felicitări Domnule Tomac

  • @et :
   Austria este de vina ca tara noastra a incaput pe mana mafiei psd si pnl ?
   Austria este de vina pentru ca noi nu indeplinim nici astazi conditiile pe justitie din tratatul de aderare ?
   pnl-ul nu a facut nimic din ce a promis in campania electorala.
   Mai mult, pnl-ul si psd-ul, au blocat, practic, desfiintarea Sectiei Speciale, au blocat desfiintarea pensiilor speciale, au trimis la CCR oameni corupti sau santajabili, aflati in slujba mafiei, pnl-ul si psd-ul, au dezincriminat anumite fapte de coruptie, au impus legi ale justitiei, care ii favorizeaza pe infractori, i-au facut scapati pe infractorii din mafie, pnl-ul, impreuna cu psd-ul, au blocat reformele, au indatorat statul cu sume fabuloase, au participat la jefuirea tarii, au plasat oameni corupti si incompetenti in toate posturile de conducere ale tarii.

  • @@et
   Austria e de vina ca se foloseste de aceasta aderare ca sa-si rezolve cele nerezolvate. Problemele se rezolva prin munca sustinuta, nu prin santaj.

 2. @ Eugen Tomac
  👍

  • Austria blocata în toate forurile europene
   Austria și Tirol
   Data in judecata
   Pentru blocarea economiei Europene
   Prin închiderea autostrăzilor ce traversează
   Brenero…

 3. Măi slugile masonice vedeți că deja ia-ți speriat și vin să vă implore săi iertați, voi nu vedeți că sunteți niște gunoaie și hoți de la conducerea țări și din șparlament după lovitura de stat din 89 care ați distrus țara tuturor posibilităților și ați transformat-o în colonie de sclavagism și atunci ce condiții îndepliniți gunoaielor?

  • Ca esti bătrân, își dă seama oricine. Dar mai ești și aiurit. Auzi la el,”tara tuturor posibilităților”!

 4. Si eu care credeam ca Ciolacu cel Viteaz a facut declaratia asta 🤣

  • Si ungurii cum au intrat in schengen aia nu s corupti cand intrau 2004 in ungaria autocare din romania spre occident si fiecare platea 5 euro de caciula la vama ca mai gaseau in neregula si pt 1 ..2 intorceau autocarul si uite asa la mii de autocare …

 5. Din cite stiu, Romania este obligata, prin tratatul de aderare la UE, sa adere la Schengen si la zona euro. Pentru zona euro, criteriile economice sint, cred, clare si Romania poate fi luata la intrebari daca nu ia masuri pentru indeplinirea lor intr-o perioada rezonabila de timp. In schimb, pentru aderarea la Schengen se pare ca astfel de criterii nu (mai) exista si Romania sta pur si simplu la cheremul decidentilor politici care se intorc dupa cum bate vintul electoral din tarile respective. Anul asta sint politicienii din Austria, la anul sint poate cei din alta tara care nu vor vrea sa supere o parte din electorat (nemajoritar dar cu suficiente voturi).
  In astfel de conditii, mie mi se pare ca Romania este pusa in imposibilitatea de a-si indeplini angajamentul luat prin tratatul de aderare si atunci o interpelare la CJUE care sa clarifice daca aderarea la Schengen este un proces arbitrar si implicatiile legale pentru Romania in ceea ce priveste respectarea tratatului de aderare.

 6. Dreptul de veto nu poate fi anchetat. Tomac doar puncteaza politic.

  • @Qiu
   Nu este contestat dreptul de veto, ci motivele folosirii sale.
   Frate, esti dus!

  • @Sphinx
   Ești ridicol!
   Motivele sunt…că așa consideră Austria că trebuie să se protejeze.
   Nu exista dreptul sau meritul de a fi admis în spațiul Schengen. Asta ți-a fost introdus în creier de niste politruci impostori doctori-plagiatori ratați din toate punctele de vedere.
   Rade toată lumea de politicienii români care s-au lăudat ca au „negociat politic” condițiile admiterii, apoi s-au milogit și acum amenință că nu suntem admiși într-o lume pe care ei nu o înțeleg.

  • @Pictor Vonta
   Esti la fel de dus ca si Qiu.
   Dupa logica ta, Austria poate considera ca pentru a se proteja trebuie sa se opuna pentru totdeauna admiterii Romaniei in Schengen.
   Nimeni nu contesta dreptul ei de veto sau dreptul ei de a se proteja, ci daca motivele invocate nu exced cadrul juridic al conditiilor de admitere in Schengen.
   Nu pretind sa intelegi asta.

  • Eu cred ca sa terminat masa lemnoasa la suceava. Si de aia nu ne vor in segen

  • Daca exced, nu ar mai fi drept de veto, ar conta doar conditiile tehnice.

  • Ok de acord dar se pot impozita cu 90% profiturile care depășesc media profiturilor din ultimii 5 ani? OMV vor fi primii afectați… să-i vedem atunci cum vor folosi dreptul de veto

 7. @Pictor Vonta
  Esti la fel de dus ca si Qiu.
  Dupa logica ta, Austria poate considera ca pentru a se proteja trebuie sa se opuna pentru totdeauna admiterii Romaniei in Schengen.
  Nimeni nu contesta dreptul ei de veto sau dreptul ei de a se proteja, ci daca motivele invocate nu exced cadrul juridic al conditiilor de admitere in Schengen.
  Nu pretind sa intelegi asta.

  • @ sphinx : nu exced cadrul juridic deloc. Romania e tara din toata uniunea cu cele mai multe persoane cercetate pentru coruptia din vami. Suntem in fruntea clasamentului cu cele mai multe tranzite de contrabanda,in fruntea clasamentului cu sefi de frontiera prinsi si cercetati pt fapte de coruptie,nu vorbesc doar de politisti de frontiera cu 2-3 case ci de varful piramidei din vami. Una e sa inteleaga cineva ca inca nu meritam si alta e ca nu vrei sa accepti situatia in sine. Mai aprofundeaza!

  • @Leon _ „Suntem in fruntea clasamentului cu cele mai multe tranzite de contrabanda..”

   Da, dar pretextul folosit de Austria este că trec prin România spre Schengen mai mulți migranți decât prin Croația, ceea ce este o minciună sfruntată.

   Că austriecii sunt xenofobi, sau că pur și simplu fac jocul Rusiei, nu poate spune cancelarul…

  • @Leon Unde se pot vedea statisticile/clasamentele de care vorbiti? Si, daca este asa cum spuneti, care sint criteriile obiective – legate de clasamentele cu pricina – care trebuie indeplinite pentru a adera la Schengen? Daca, de pilda, am fi pe ultimul loc la vamesi anchetati ar fi un lucru bun? Sau atunci o sa veniti si o sa spuneti ca e clar un indicator ca in Romania coruptia in vami nu e descoperita? Poate ar fi bine sa fim pe undeva pe la mijlocul clasamentului? 🙂
   Eu nu contest ca in Ro nu e coruptie in vami etc dar nu-mi place faptul ca nu sint formulate criterii obiective si stam la cheremul unor politicieni.

  • Exced cadrul juridic!
   Nu ai simțul penibilului!
   Nu pricepi că admiterea în spațiul Schengen nu este un premiu un merit un drept sau un examen.
   Dorința de extindere este doar la dispoziția membrilor.

 8. Cum te cheama pui de dac? Tomac Petrov maria ta! 😀

  • Uneori te si intrebi ce fac politicienii aștia pentru Noi!?… în spitale, autostrazi, dotări in școli. Dar acum daca se poate, nu peste 10-50 de ani

 9. vor gazul de la marea neagra vezi profit.ro

 10. Corect, caucazian!

 11. Atâtea nepotriviri…pai când tu ești in prima linie de război (granița cu Ucraina) și îți asumi riscuri de siguranța Europeană…cu toată corupția noastră (exista in toate structurile UE)…vi tu o țara cu tradiție de cuceritor (Austria) care ai fost la baza a unor razboaie mondiale, apoi cu o direcție politica de dreapta, etc….🤔🤔🤔…aici vorbim doar de Șantaj Politic!!!!

  • corecta pozitia dv, J….Austria sa mai stea in banca ei…l-a dat pe Hitler, a asuprit popoare …m-ai da-i dracului

 12. Tomac poate să-și adjudece titlul de gargaragiul anului,prin bodegile sătești. La căți colegi ” doctori ” are politica RO,trebuia să indeplinim toate condițiile.

 13. Dar dacă suntem atât de slabi în domeniul securității, dacă tara prezintă riscuri atât de mari încât trebuie păzit traficul di spre ea de ce risca atât de mulți bani investind în Romània? De ce nu-si securizeaza investițiile plasandu-le în alte zone mai sigure.

  • Dacā sunt atât de intransigenti, de corecti, ar trebui sā le cerem toate profiturile fācute in tara asta, (atât de nesigurā, dar atât de profitoare pentru austrieci), din PETROM, din Industria Silvicā, din Sistemul Bancar.
   Romānia ar trebui sā nationalize aceste bogātii, nu inainte de a-i condamna pe toti cei care au intermediat aceste furturi, de a le confisca averile lor si copiilor lor.
   Austria, iesi afarā din România!
   Ne-am sāturat de furturile voastre.
   Ne-ati furat prea mult de-a lungul istoriei!

  • Jean Val Jean
   fa alea ce le-ai descris tu mai sus si in secunda 2 ai zburat din UE … singurul adevar e ca avem politicieni incapabili sa poarte o amarata de discutie cu oficialitati din alte tari, daramite o negociere

 14. Din păcate,aruncatul „mâței moarte” în ograda altuia a devenit sport mondial. Pe tema asta nemții au un banc de pe vremea cînd exista graniță între cele două țări: Un grănicer neamț patrula pe graniță,mai având o oră de serviciu după care urma să plece în concediu. La un moment dat vede un spânzurat. Disperat se gândește ce să facă ca să nu m-ai scrie rapoarte și să plece repede in concediu. Îi vine o idee salvatoare: ia mortul și îl agață în pom pe partea austriacă. După ceva timp apare patrula austriacă, îl văd pe ăla în pom, la care unu zice: ce dracu caută ăla la noi, că acum câteva ore l-am mutat la nemți.
  Concluziile le trageți voi.

  • Asra e dintr-un film frumos și comic numit „Politia de frontieră „. Am ris de m-am spart cind l-am văzut. Film austriac sau german, ce mai contează? Au și ei uneori umorul lor.

 15. Noi tăiem porcul pe bloc și vrem in Schengen!

  • Ca bine zici Costica 😃 Faza cu porcul inca e la moda dar la ce te poti gandi cand vezi si popa din sat fumand tigari din Ucraina?

 16. AVEM CORUPȚIE ÎN PRIMĂRII LA BUDA ȘI PODGORIA LA PREFECTURA BUZĂU. NEREGULI LA PRIMĂRIAI. ABUZURI DE PUTERE. PETIȚIE SÎ PLÂNGI NEREZOLVATE DE ANI DE ZILE.

 17. Ucraina cerșește ajutor militar, Moldova cerșește ajutor supraviețuire, Romania cerșește aderare

 18. Corect, excelent. Ne vedem la Haga cu Austria.

 19. Austria țara mică cu pu..nga mare

 20. Mă adresez celor care mereu ne vad , și aici și pe alte sit- uri ,,cei mai corupți, cei mai hoți, cei care nu meritam nimic de la occident, etc, etc,, dar nu vor să vadă corupția din occident, de la vârful FMI, de la vârful OMC, genecidul făcut da marile companii farmaceutice, exportarea profiturilor și neplata datoriilor către statul român unde realizează aceste profituri, politica marilor companii occidentale de furt a bogățiilor nationale, de intoxicare a românilor cu toate mizeriile de alimente care nu se vând la ei, cu toate gunoaiele de care vor sa scape și ar mai fi fff multe de spus.
  Știu că veți varsă venin cei care scuipați acum pe aceasta țară și pe acest popor, dar va propun o soluție ,, Dacă intrăm în spațiul S, vom desființa toate vămile și scăpăm și de vameși corupți și de șefii lor care vor rămâne fără pâine. Ce ziceți ?

  • Iohannis a zis că munca la stat e garantată, indiferent de Șenghen

  • Amice, spatiul schengen presupune control strict la granitele externe. Cum o sa desfiintezi vamile spre ucraina, moldova, serbia? Ca pe acolo se face contrabanda.

  • nu stie Stefanel ma, lui i-a zis Flutur ca toti tre sa manance o paine

 21. Nu ne vor austriecii, halal politruci români, știu doar să fure, să mintă pe toți în față că ei și-au îndeplinit toate sarcinile, sărmani incompetenți plagiatori și mai sărman poporul român din cauza acestor impostori obraznici.

 22. O sa primiti raspunsul din partea UE . Pentru aderarea Romaniei la Schengen , depinde de Votul din Parlamentul fiecarei tari ! Iar UE , nu se poate da o Solutionare peste Votul Suveran din partea fiecarei tari !

 23. Întrebarea e ce s-a dat olandezilor de s-au răzgândit subit și acum, urmand exemplul, a venit și Austria cu cerșitul.

 24. O țărișoară ca asta ar trebui dată afară cu toate afacerile ei cu tot. Naționalizați Petromul și opriți furtul pădurilor de catre aceste lăcuste.

  • Sa nationalizam Petrom in Romania si sa lasam OMV-ul din Austria?Eu zic sa le nationalizam pe amandoua, iar banii din conturi ii impartim in mod egal la toti romanii.Si pe tine te punem director general la Petrom&OMV,sa imparti tu banii, ca esti de incredere.

  • Naționalizăm resursele noastre și OMV-ul sa-și exploateze gazele bovinelor care pasc pe coclauri în Austria. Hai, du-te și te plimbă!

 25. Niște terchea-berchea de politicieni, care nu sunt buni de nimic, sunt luați de papagali de obraznicii care pretind ce nu-i al lor.

 26. Stop la toate afacerile cu Austria.Dar poate să o facă și dl. Iohannis?.

 27. Zilele următoare o sa alimentez plinul la OMV, am deja o mare punga cu fise de 1, 5 și 10 bani. Sa numere și ei, sa vada cum e sa stai la vama.
  Haideți sa boicota austria, indifferent ca vrea sau nu sa ne primeasca. Doar asa de control, sa vada ce inseamna asta.

 28. Celor din UE ar trebui să le fie milă de paznicii de la graniță, migranții care au ocupat Timișoara plăteau câte 50 de Euro să treacă granița, dacă vom fi admiși taxa va crește la 2000.

 29. Și dacă Viena e pe mana cu Budapesta,pentru ca amandouă sunt nostalgice?Si dacă la aceasta se adauga si posibilitatea de a cumpara gaz si petrol mai ieftin de la Putin,care umbla cu cercei pe la ministresele austriece? Cand s-au privatizat bancile,Petromul,padurile,ce criteriu a functionat de au încaput toate pe mana austriecilor?Oare nu cel rusesc?De ce a fost înlaturat de la licitatia de vanzare a Petromului gigantul american Exxon?
  Nu cumva vor sa ne tina impotmoliti,ca sa poata sa ne exploateze în continuare?Fiindcă au profitat enorm de pe urma dezordinii din Romania!

  • Și dacă tu nu vezi cine te conduce și în ce direcție…?
   Nu mai dați „placa” cu gazul, petrolul, pădurile și alte gogorițe.
   Ești mințit zilnic.
   De 30 ani nu știi cine te fură și votezi la fel.
   Pe plaiurile mioritice se întâlnește cel mai des hotul cu prostul.

 30. In conditiile in care pt intrarea in Shenghen, este absolut necesara , protectia frontierelor externe, iar in tara noastra este o disolutie nemaiintalnita in lume (cu exceptia tarilor bananiere) a autoritatilor statului in toate domeniile de activitate, iar de un an si ceva insotit de un Sinecurism total, Romania nu va intra niciodata in Shengen, desi toti romanii, de la opinca la vladica , isi doresc din toata fiinta intrarea in Shengen.
  Si in afara de asta suntem singurii in lume , care avem zicala ,, capul ce se pleaca, sabia nu l taie „.
  Iar scriitorul V Voiculescu, scria in romanul ,, Zahei Orbul”, ca Romania este ,, tara bacsisului si ciubucului”.
  Iar fostul ministru V Dancu, spunea dupa lipsa ( furtul?) motorinei de la M Kogalniceanu, ca asa ceva este in cultura poporului nostru !
  Iar cum in perioada actualei coalitii, cu o opozitie aproape inexistenta, cand sinecurismul a luat o amploare fara pecedent, primirea in Shengen, este o utopie .

 31. Începe să-mi fie milă de bieții austrieci. O persoană din cea mai necoruptă țară din UE îi amenință. Vai de ei!

 32. Ca idee, cine are timp de asa ceva, eu o voi face:
  Merg la bancă și retrag 400 lei exclusiv în monede, împreună cu un prieten și el la fel.
  Vom alimenta la cel mai mare OMV în TM.
  Apoi mergem la cele 2-3 case de marcat să plătim. Una sau două să rămână free totuși.

  Nu cred/sper că nu ne vor bate turiștii austrieci
  🤔🤔🤔

  • Ce vrea sa fie asta?
   Un fel de penyscaptyvus?

  • @Ion Săneculce E clar, austriecii care lucreaza la casele de marcat de la OMV in TM vor fi loviti puternic de gestul dumneavoastra si vor face apel la ministrul austriac de interne sa lase Romania in Schengen . 😀 Mai aveti idei puerile?

  • Deci timpul tau e mai putin valoros ca a casierului de la OMV(ca tre sa te duci si la banca sa faci rost de monede). Pai cred ca tre sa-ti cauti un job mai bine platit atunci…
   P.S. pe mine, actionar OMV nu ma deranjeaza ca platesti carburantul in monede, si alea sunt tot bani.

 33. Tomac isi face vant, precum calul de bășină. O sluja Basesciano/Macovista, un profitor, care in Babele, Ucraina, unde este nascut nu avea nici un viitor. Halal romanilor pentru ca avem un eurodeputat al mafiei PDL. Toti „șerpii” se incalzesc la „sanul” Romaniei.

 34. Eu cred ca Austria face asta ca mai tarziu sa poata sa spuna despre valul de emigranti: eu v-am spus sa nu-i primim pe romiîni și burglari.
  Cit despre Tomac… are o meserie? Asa oricine se trezeste ca are ceva de spus.
  Pina si Dragnea din pozitia de sef al Camerei a atacat deciziile Instanțelor la Cedo…

 35. Avem peste 11.ooo de infractori romăni in inchisorile UE. Curtea Constituțională a decis eliberararea a 70% din dosarelor aflate pe rol și care prin grija magistrațior slab plătiți au depășit termenele de prescripție. Unde vor merge prespălații? Sigur că nu in Teleorman. Iată unul din criteriile care sunt îndeplinite și incă sunt multe altele.

  • „magistrati slab platiti” ??? ce vb? avem o justitie f. corupta…de aceea exista Mafie…cu sprijinul magistratilor, politiei si a tuturor autoritatilor

  • Asa… si? Cu ce rezolva schengen chestia asta? ca tot vor putea calatori cu buletinul unde „vrea muschiul” lor.
   Nu sunt jurist sa-mi dau cu parerea dar daca exista niste criterii tehnice si acestea au fost indeplinite, orice decizie care sa ignore acest aspect este arbitrara, subiectiva. Daca Tomac e in postura in care poate face aceasta sesizare nu vad de unde atata venin asupra lui…

 36. care ar fi temeiul domnule ? tot caut de aseara si nu gasesc niciun temei juridic. pana nu ne prezinta si temeiul juridic, dl Tomac nu poate fi crezut.

  • Nu există.
   Tocmac bate câmpii la fel ca Pavel Popescu care zicea că face legi împotriva companiilor austriece.
   E o doar prostie dusa până la limita nebuniei.
   De asta cred că se teme cel mai mult occidentul.

 37. Se pare ca pentru Austria este vorba de o simp;a razbunare. Hmm…

  • Nu este nicio răzbunare.
   Politicienii români nu îndeplinesc condițiile tehnice de sănătate mintală.

 38. nu-i mai usor sa-i dam justitiei pe politistii parteneri ai traficantilor si vamesii spagari corupti de care toata lumea stie numai noi ( politicienii ) nu? atunci nimeni nu ne va reprosa ceva Hai sa ne facem intii curat in ograda si apoi sa ne indignam

 39. jocul romaniei a fost perrfect . o suedie si o olanda ce isi modifica decizia impreuna cu ultimile decizii din comisie pun austria in postura delicata ce nu le permite a se impotrivi .

  • Visezi.
   Nu e nicio postura delicată.
   E dreptul Austriei si nimeni nu poate decide pentru Austria decât Austria.

 40. Ne facem iluzii degeaba. Eu cred că cel puțin 5,6 țări nu ne vor. Cum crezi ca ai convins una, apare alta. Mâine dacă Austria ne acceptă, cel puțin alte două se mai gândesc. Ungaria….