G4Media.ro

Eugen Teodorovici reclamă încălcări grave ale statutului PSD, în pregătirea Congresului: Dacă…

Eugen Teodorovici reclamă încălcări grave ale statutului PSD, în pregătirea Congresului: Dacă PSD acceptă ca primul pas către reformă să înceapă cu un mare furt, atunci nu mai există nici speranţă, nici salvare

Fostul preşedinte executiv al PSD Eugen Teodorovici reclamă încălcări grave ale statutului partidului, în pregătirea Congresului care ar trebui să aibă loc în 22 august şi pentru care candidaturile se depun până în 7 august, la ora 16.00, transmite News.ro.

”PSD, trezeşte-te!”, transmite Teodorovici, care susţine că ”dacă PSD acceptă ca primul pas către reformă să înceapă cu un mare furt, atunci nu mai există nici speranţă, nici salvare”. Fostul ministru de Finanţe anunţă că-şi va depune candidatura pentru şefia PSD doar dacă Congresul se va organiza statutar.

”PSD NU este un partid de laşi şi trădători, iar organizaţiile, membrii şi susţinătorii săi de la nivel local, judeţean şi, sper, chiar şi de la centru, NU se pot preda în faţa acestei imense fraude pe care unii o pregătesc de la preluarea ilegală a conducerii PSD în urmă cu 9 luni! Dacă PSD acceptă ca primul pas către reformă să înceapă cu un mare furt, atunci nu mai există nici speranţă, nici salvare, căci de onoare şi moralitate nu mai poate fi vorba”, a scris pe Facebook Eugen Teodorovici.

Acesta afirmă că şi-a anunţat intenţia de a candida la alegerile pentru conducerea partidului şi a cerut insistent respectarea statutului PSD în privinţa drepturilor forului decizional suprem: Congresul PSD.

”Mă refer la dreptul de a vota orice modificare a Statutului partidului şi de a decide în privinţa alegerii sau revocării conducerii PSD (pentru cei interesaţi, fac referire la articolele 119 şi 121 din Statutul PSD în vigoare la data de 29 iunie 2019, care nici măcar nu este publicat pe site-ul oficial al partidului). Aşa-zisa conducere interimară, prin vocea unui aşa-zis preşedinte pretins fondator, fără prestanţă şi lipsit de «coloană vertebrală», a anunţat de ceva vreme o nouă formulă de organizare a alegerilor pentru conducerea PSD, prin moţiune, adică o candidatură în echipă. Dar nu s-a grăbit (în cele 9 luni!) să adopte această modificare a Statutului partidului prin votul majorităţii, adică al Congresului PSD, ci doar prin decizia Comitetului Executiv Naţional, şi aceasta luată pe fugă abia acum câteva zile, în data de 30 iulie. Tot atunci s-au stabilit şi data alegerilor, pe 22 august, dar şi Regulamentul privind depunerea candidaturilor (până vineri, 7 august, ora 16.00)”, a mai scris Teodorovici.

Potrivit acestuia, astfel de modificări ”afectează fundamental esenţa democraţiei prin lipsa de transparenţă în luarea deciziilor în acest partid”.

”Este noua politică a unei “conduceri” interimare ilegitime care, prin acţiunile sale de până acum, nu a demonstrat decât că urmăreşte transformarea PSD într-un partid care să servească scopului celor ce vor să-l aducă la nivelul de „partid de buzunar” şi să poată servi mult mai uşor intereselor politice conjuncturale. Totuşi, vă rog să vă puneţi măcar o întrebare: mai aveţi sentimentul că opinia voastră contează şi că vă simţiţi cu adevărat reprezentaţi de un “preşedinte” interimar pe post de marionetă în mâna unui ventriloc politic? Aveţi încredere că votul pentru alegerea conducerii PSD, din 22 august, va fi unul corect?”, a mai scris Teodorovici în postare.

Acesta afirmă că, prin hotărârea CExN din 30.07.2020, s-a modificat statutul PSD, încălcându-se astfel chiar prevederile statutului de la art. 119, alin. 1, conform cărora doar congresul PSD „adoptă sau modifică, prin hotărâre, statutul PSD, cu votul a cel puţin 2/3 din numărul delegaţilor prezenţi”.

”Mai contează, stimaţi colegi şi membri PSD, că prin aceeaşi hotărâre a CExN (NU a Congresului!) s-au adus modificări ale Statutului partidului aprobat în data de 29 iunie 2019, de la, să zicem, minore redenumiri ale structurilor de decizie judeţene, de sector şi centrale, până la modificări ale componenţei structurilor de conducere ale partidului de la nivel judeţean şi central? Vă interesează faptul că acelaşi CExN, actual Consiliu Politic Naţional, a decis că în structura centrală de conducere vor fi 16 membri, faţă de 19 şi a redus numărul vicepreşedinţilor din partea celor 8 regiuni de la doi la unul singur, renunţând şi la principiul european al egalităţii de gen (prevăzut în Statut la alin. 6 de la art. 119)? Dacă acceptaţi ca reforma PSD să înceapă cu un jaf … noapte bună! Vreau să cred că sunt mult mai mulţi cei care vor avea curajul să spună NU organizării unui congres nestatutar de către o “conducere” interimară ilegitimă! Eu îmi voi depune candidatura numai în condiţii de legalitate, conform prevederilor Statutului PSD”, a anunţat Teodorovici.

sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

12 comentarii

 1. Furt? PSD ? n are cum!! Parca nu vorbim de acelasi partid pe bune! Sunt socat pana n maduva oaselor, n ai cum sa pui psd si furt in aceeasi propozitie!

 2. Nu se pot abține. Probabil și-au furat unul altuia biberoanele cu lapte, iar la grădiniță i-au furat doamnei educatoare nuiaua cu care îi mai altoia din când in când. De școală nu mai aduc vorba, că puțin pesediști i-au trecut pragul…

  • @Scara
   Buna Dimineata
   Am inteles ca ceea ce ciolanuu anunta congresul de 23 August ( data istorica !) va fi in fapt intalnirea Mult Asteptata si Dorita intre Covid si Toti Participantii la Congresul P$D ! Semne Bune Covid Are ! La Alegerile 2020 P$D maxim 9 % !

  • Servus, @un domn!
   In 22 August (n-au pus in 23 de teama ca o sa-i ia pe multi gura pe dinainte si sa inceapa cu osanale) o sa dea Covid iama prin ei ca Lupul cel Rau printre oi…

 3. …puțini…

 4. Teodorovici vorbeste de funie in casa spanzuratului.Ce caraghios.

 5. Caraghiosul asta parca n-ar fi pesedist autentic!
  Pai furtul e chiar ratiunea de a fi a pesedeului, scopul in jurul caruia graviteaza toti burtosii, gusatii si cefosii, cu parasutele lor cu tot.
  Daca ceva incepe cu un furt, e foarte bine pentru pesedeu iar daca furtul e „mare”, atunci e semn de la zei ca autorii sunt the chosen ones si trebuie numiti sefi…

 6. …Furtul ? Ratiunea de a fi a clanului pisdeilor.

 7. Dragi PSD-işti, ceea ce aşteptăm de la congresul dumneavoastră este să vă luaţi la mătărângi.

 8. Pai, daca acesti infractori din PSD se fura intre ei, ce asteptari aveti cand ei sunt la butoane si au BANII publici in mana?!
  Escrocilor!!!

 9. Discotecarul vorbeste de funie (furt) in casa spanzuratului (PSD).

 10. Explicati-mi si mie la cine se refera cand spune ”ventriloc politic”? Multumesc.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.