G4Media.ro

Eugen Teodorovici, ministrul de Finanțe, către managerii de spitale: ”Uitați de banii…

Eugen Teodorovici, ministrul de Finanțe, către managerii de spitale: ”Uitați de banii europeni, nu există. Regulile le facem noi în țară”

Eugen Teodorovici, ministrul de Finanțe, a făcut o declarație bizară în fața managerilor de spitale, în cadrul unei dezbateri despre problemele din sistemul de sănătate. Teodorovici le-a spus șefilor de spitale ”să uite de banii europeni, pentru că nu există bani europeni” și că regulile ”sunt făcute în țară”, notează digi24.ro. 

”Uitați domne de spaţiul ăsta, de bani europeni, nu există bani europeni, există o sursă de venit la bugetul de stat şi punct. Regulile le facem noi în ţară şi ne asumăm dacă vrei sau nu să plătim din bani europeni. Nu există bani europeni, există sursa de venit la bugetul de stat și punct”, a declarat ministrul de Finanțe citat de digi24.ro.

Teodorovici a mai declarat că ”statul român decontează din sursele pe care le are la dispoziție, fie că e buget de stat, împrumuturi”: ”Statul așează în pagină ce finanțează și dacă bate cu ce cere Comisia, decontează de acolo, dacă nu asta este. Asta e logica, nu încercați să duceți discuția că nu iese, sau nu cu mine (…). Eu am spus de multe ori, nu banul european contează, ci ceea ce vine cu banul european, adică principiile europene, practicile, asta a câștigat România, nu neapărat banii europeni. Că n-am învățat noi foarte multe, asta e altă discuție”, mai notează digi.24.

Citește articolul integral aici. 

 

sursa foto: Inquam/ George Calin

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

21 comentarii

 1. A obtinut patronul unghiur al lui Digi24 licenta 5g?

 2. Va e frica de catuse…

 3. Coerenta de tamplar.

 4. Cand prima grija a unui om cand da de greu este cum sa fuga de spitalele romanesti voi vorbiti de management si bune practici? Este sectorul cel mai sensibil unde se vede esecul politicienilor dupa 89 dar si al justitiei, care a trecut cu vederea,de multe ori,delapidari flagrante incurajand impostorii si hotiile.

 5. Hahaha. Cap de pulă ăsta când dispare din viața noastră?

 6. Si inca o data Teodorovici incearca sa vrajeasca lumea cu iq-ul sau subunitar.
  Un jeg ordinar, fara scrupule si mai ales lipsit de orice talent da lectii de economie tuturor.
  Nivelul acestui spermatozoid, a carui simpla realizare este ca s-a nascut si cam atat, este de neconceput. Orice om normal la cap poate vedea asta si daca il duce capul nu asculta la ce scoate bivolul asta pe gura, ca sunt doar aberatii si minciuni.

  • Acest bou spune in cercurile de cunoscuti ca, desi e ministru, nu face ce vrea el acolo, cu ceea „se doreste”…

 7. Are dreptate ministrul de Finante, este vorba de un principiu bugetar mentionat in Legea finantelor publice si anume : Principiul neafectarii veniturilor bugetare care se refera la faptul ca un venit o data incasat se administreaza global, fiind destinat acoperirii cheltuielilor privite in ansamblul lor; aceasta inseamna ca veniturile bugetare trebuie depersonalizate.***Se refera si la cheltuielile eligibile care se finanteaza din fonduri europene.***

 8. Se vede treaba ca nici cretinica asta n-are nicio frica!

 9. NU e deloc bizara, e simpla: NU mai avem BANI, asa ca nici nu mai vorbim de BANI europeni pentru ca partea de cofinantare NU o mai asiguram!
  Uitati de banii europeni!

 10. Ăsta pe lângă că e prost e şi dement că nu îi mai dă nimeni bani împrumut dar el vede bani pe toate gardurile prin ţară uitând să spună nătărăul că se împrumuta în fiecare zi ca să le plătească salariile tuturor medicilor şi slugilor din sistemul de stat.
  Măi bugetarilor ce credeţi că se va întâmpla când datoriile pe împrumuturi vor acoperii orice poate scoate privatul ca să vă plătească salariile?…..întreb şi eu aşa că vedem că rataţi dinăştia ca Teodorovici nu aveţi probleme să îi votaţi iar ăia care vin şi vă spune că ăştia vă vor băga în groapă îi înjuraţi.
  Uite măi bugetare dacă staţi greu cu capul o să vă dau un exemplu că să înţelegi ce efecte are o economie făcută pe consum care nu acoperă necesităţile statului mai ales că acel consum merg în economia altor state că noi nu avem economie şi nu se mai întorc acei bani înapoi în ţară aşa că cu fiecare zi banul pe consum se pierde şi e înlocuit cu împrumuturi ca să acopere acea lipsă:
  ————————–
  Să luăm numere mici că bănuim că matematica pentru voi e grea şi nu vrem să vă încurcăm mintea aşa că să presupunem că aveţi salariu 100 de lei.
  Ăştia au mers pe mentalitatea că voi o să vă cheltuiţi banii ăia şi într-un fel sau altul se vor întoarce ori în visteria ţării sau în piaţă ca să poată fi învârtiţi la infinit fără să înţeleagă că acei bani mergeau la alţii ca alţii fac economie şi trimit la noi produse iar acei bani nu se mai întorceau pe piaţa noastră internă ca să poată să producă acelaşi câştig de fiecare dată aşa ca banii din visterie au scăzut şi s-au împrumutat iar fiecare rată care o daţi lunar înapoi sunt bani inexistenţi care nu pot fi investiţi sau învârtiţi şi tot aşa vor merge din împrumut în împrumut până ratele vor acoperii mai mult decât pot să vă dea vouă.

  acuma să o luăm şi practic: aveţi 100 de lei din care 80% acoperă economia română iar restul trebuie luat de undeva şi cum nu se face investiţii să vină bani ne împrumutăm şi luăm 20% împrumut cu o dobândă să spunem mediu 3% nu 5% cum iau ăştia deja.
  Deci acuma aveţi 77% economie românească cu 20% împrumut şi dobânda 3% şi cum banii dacă nu se învârte şi merg în economie altora la următoarea lună aveţi şi cu 3% mai puţin şi trebuie să vă împrumutaţi iar.
  Deci la următorul împrumut trebuie să luăm 23% împrumut cu restul de pierderi care se duce în economia altora care să le spunem ipotetic că sunt şi astea vrei 3% aşa că la următorul împrumut luăm 26%.
  Acuma după asta rămânem cu o economie care acoperă numai 74% ŞI TOT AŞA MERGE TREABA MAI BĂIEŢI.

  Singura diferenţa la calculul meu e că ei trebuie să împrumute şi surplusul care trebuie să vă dea vouă la salarii şi pensii astfel cu cât scade economia internă cu atât ar trebui să vă scadă şi vouă salariile şi pensiile aşa că la fiecare calcul al meu puneţi diferenţa aia până la 80% plus calcul care l-am făcut eu ŞI ÎN FELUL ĂSTA VEŢI MERGE LA FUND PÂNĂ NU VI SE VOR MAI PUTEA PLĂTI NIMICA…..e greu cu matematica asta măi
  ————————
  În toate economiile metoda asta pe consum se face pe perioade scurte ca să acopere ceva găuri ca să nu se împrumute dar atuncea când transformi economia într-un împrumut iar ce oferi populaţiei nu acoperă economia şi se face din împrumut atuncea când nu se mai poate susţine împrumuturile dispare şi ce va dat…..E GREU DE ÎNŢELES MĂI BUGETARILOR CA SĂ ÎNŢELEGEŢI DE CE TREBUIE SĂ VĂ DEA AFARĂ SAU SĂ VĂ TAIE DIN SALARII DACĂ SUSŢINEREA VOASTRĂ STĂ DOAR PE ÎMPRUMUTURI FĂRĂ CA ECONOMIA SĂ VĂ SUSŢINĂ?

  Realitatea e că i-au durut undeva de economie şi că îi interesau doar de justiţie iar dacă ar fi reuşit ce vreau cu justiţia deja vă dădeau de mult afară şi vă tăiau salariile dar cum s-a întins povestea va tot băgat în groapă cu împrumuturi ca să vă câştige susţinerea în timp ce banii din visterie îi mai şi ciupeau pentru ei aşa ca împrumuturile sunt mai rele decât credeţi.

 11. Toti care au avut ghinionul sa lucreze cu el au ajuns la aceeasi concluzie. E idiot.

 12. Nu stiu pe cine reprezinta dl. acesta. Pe cetatenii Romaniei cu siguranta NU. Dacă s-ar verifica sursele de venituri(dincolo de salariu, nemeritat de altfel) ale acestor impostori s-ar putea sa avem mari surprize

 13. un stat democratic investeste foarte mult in medicina, sumele se ridica si la 8% din buget, si chiar si mai mult, in Romania nu se poate ca prea putin le ramine de furat. daca e sa investesti cum se cade in educatie, medicina, transport atunci de unde sa mai fure mafia ?

 14. in SUA se cheltuie 17% pentru medicina, in EU media e de 8%, iar in Romania nici la 4% nu ajunge si nemernicul asta ne spune ca nu sunt bani ? mizeria asta nici sa minta nu stie, in schimb nici nu-i pasa ca pe timp de ploae salvarea nici nu poate veni in unele comune ca-i noroiul de 40 de centimetri. „alesii” romani nici nu calca pragul spitalelor, ei pleaca prin Austria, Germania, Israel unde platesc sute de mii pentru operatii de intinerire, operatii plastice, transplant de par.. unica ca nu exista transplant de creer si tot prosti si lacomi ramin

 15. cum nu sunt bani daca numai DNA a intors statului citeva miliarde de lei furati de mafie ? pai sa faca asa ca orice comuna sa aiba specialisti platiti minimum cu 3000-5000 de euro, ca altfel nimeni nu doreste sa plece sa lucreze intr-un loc sinistru fara insfrastructura, eliminati pensiile speciale a judecatorilor/primarilor/rudelor, etc si veti vedea ca chiar si vor ramine bani si pentru alte scopuri

 16. Inca unul care in cap in loc de creieri are IQ !!!

 17. Vai de capul lui…

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.