G4Media.ro

Estonia intenționează să furnizeze Ucrainei mai multe arme și un spital de…

Sursa foto: YURIY DYACHYSHYN / AFP

Estonia intenționează să furnizeze Ucrainei mai multe arme și un spital de campanie

Estonia intenţionează să furnizeze Ucrainei arme suplimentare, mortiere şi arme antitanc, pe care să le folosească în conflictul cu Rusia, conform unui anunţ făcut joi de guvernul de la Tallinn, transmite dpa, citată de Agerpres.

Estonia intenţionează, de asemenea, să sprijine o iniţiativă britanică de extindere a pregătirii forţelor armate ucrainene şi să doneze Ucrainei un al doilea spital de campanie, în cooperare cu Germania, a declarat într-un comunicat ministerul apărării de la Tallinn.

„Luptele din Ucraina continuă să fie intense. Deşi din ce în ce mai mult armament occidental ajunge pe linia frontului, responsabilitatea noastră morală este să continuăm să sprijinim Ucraina”, a afirmat ministrul apărării Hanno Pevkur.

„Ei luptă pentru valorile noastre comune şi, dacă este ceva ce putem trimite ucrainenilor, trebuie să o facem”.

Estonia spune că a oferit Ucrainei ajutor militar în valoare de 250 de milioane de euro de la începutul invaziei ruse în urmă cu aproape şase luni. Printre armele furnizate Kievului s-au numărat mine antitanc fabricate în SUA şi rachete antitanc Javelin. A predat, de asemenea, mai multe obuziere din vechile stocuri est-germane, al căror transfer a fost aprobat de guvernul german.

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

 1. Mortiere, nu mortare, G4:

  mortar, mortare substantiv neutru
  1. Material de construcție constituit dintr-un amestec de var, nisip, apă, ciment sau ipsos etc., care se folosește ca element de legătură între materiale de construcție solide.

  mortier, mortiere substantiv neutru
  (termen) militar
  1. Gură de foc de calibru mare sau mijlociu, cu țeavă scurtă și cu traiectoria de curbură mare, cu care se trage asupra obiectivelor din spatele unor obstacole.