G4Media.ro

Erdogan le cere copiilor să nu mai deseneze curcubeie / Ministerul turc…

Erdogan le cere copiilor să nu mai deseneze curcubeie / Ministerul turc al educației a transmis școlilor să nu se lase amăgite de ”perverși”/ Cum se explică răbufnirea anti-LGBT din Turcia?

Fix când crezi că nu mai poți fi surprins, președintele turc Recep Erdogan o comite din nou. Nici măcar epidemia de Covid-19 nu poate opri răbufnirile furioase ale acestui conducător provocator împotriva noului său inamic favorit de Ramadan: comunitatea LGBT, scrie The Jerusalem Post, citată de Rador.

Toată povestea a început că măsurile de control al pandemiei. Școlile au trecut la studiul la domiciliu. Pentru a-i înveseli pe cei mici, învățătorii i-au îndemnat să deseneze curcubeie și să atârne desenele la ferestre.

Curcubeiele i-au înfuriat însă pe islamiștii radicali din Turcia, în vreme ce presa a început să înfiereze comunitatea LGBT pentru presupuse eforturi de otrăvire a tineretului. Ministerul turc al educației a reacționat prompt pentru a salva copiii din tentaculele capcanei LGBT, transmițându-le școlilor să nu se lase amăgite de perverși și să împiedice copiii să mai deseneze curcubeie.

Comunitatea LGBT se afla în izolare chiar dinainte ca marșurile mândriei homosexuale să fie interzise și barurile și cafenelele să fie închise. Ea este cea care știe că ura finanțată de guvern îi afectează pe copii. Voiau să-și expună public fotografiile propriei copilării pe rețelele sociale și să-și destăinuie suferințele maturizării. Atunci oameni din afara comunității au început să-și exprime solidaritatea printr-o mișcare spontană, „Viețile homosexuale contează”.

În prima vineri de Ramadan, celebrul organ religios al statului turc a emis o predică anti-homosexuali pentru a fi citită în toate moscheile. Conform acesteia, comunitatea homosexuală e cauza răspândirii bolii și a coruperii sufletelor.

Erdogan a susținut predica anti-homosexuali, afirmând că a-l critica pe șeful autorității religioase e același lucru cu a critica statul. Și cu toții știm că a critica statul îți poate răsturna lumea cu susul în jos, ba chiar te-ar putea trimite după gratii ani de zile, fără a compărea măcar o dată în fața unei instanțe.

LGBT-fobia e letală în Turcia. Acum, când Erdogan aproape și-a epuizat toți inamicii regionali, el se chinuie să canalizeze nemulțumirea bazei sale electorale islamiste ultra-machiste. Țintele favorite ale lui Erdogan de Ramadan erau cândva Occidentul și Israelul, însă acestea nu mai sunt acum opțiuni profitabile. Popularitate lui în declin rapid printre arabi și promisiunea neîmplinită a gloriei în lumea musulmană îl determină pe Erdogan să caute mai intens inamici interni.

Impactul pandemiei asupra Turciei a afectat în primul rând economia – care era la terapie intensivă dinainte ca boala să se răspândească în toată țara. Ani de investiții nepotiste în mega-proiecte ar fi trebuit să-l propulseze pe Erdogan în fruntea lumii musulmane, o poziție la care râvnea cândva fostul președinte egiptean Gamal Abdel Nasser. Însă mega-proiectele au devenit acum un mare ucigaș al economiei turcești.

Erdogan a promis mulțimi enorme de clienți pentru toate aceste mega-proiecte, cum ar fi al treilea aeroport din Istanbul, poduri, porțiuni ultra-rapide de autostradă și chiar spitale. Cinci companii private au construit aceste proiecte inutile și risipitoare, și tot ele le administrează acum. Dacă proiectele nu întrunesc un anumit număr minim de clienți, trezoreria Turciei e obligată să le completeze veniturile lipsă.

Proiectele promiteau un număr atât de mare de clienți încât nici în cele mai aglomerate zile numărul lor nu se apropie măcar de cel țintit. Acum, cu obligația generală a izolării, costul proiectelor pentru bugetul de stat a devenit considerabil.

Nu cunoaștem încă amploarea exactă a pagubelor, dar economiști lucizi avertizează de ani că mega-proiectele sunt condamnate la faliment. Pandemia nu a făcut decât să apropie acest inevitabil eșec.

Pentru a înrăutăți și mai mult situația lui Erdogan, cea mai mare parte a avuției și producției interne rezidă în marile orașe, aflate acum în mâinile unor primari din opoziție. De la victoria lor în alegeri cu o marjă considerabilă în Ankara, Istanbul, Izmir și Adana, guvernul tot ciupește de la colțuri din puterile executive ale administrației locale. Puteri care erau oricum limitate, dar acum faptul că au ajuns în centrul atenției i-ar putea ajuta totuși pe localnici.

Sună ciudat, știu. Scopul primarilor este să-și servească orașul. Guvernul s-a angajat într-o misiune de a-i împiedica pe primarii opoziției să-și servească electoratul.

De exemplu, în contextul pandemiei multe autorități locale au organizat campanii de donație bazate pe finanțare și activități transparente. Au distribuit măști gratuit în transportul public, au înființat cantine sociale și chiar au acordat mici subvenții celor nevoiași.

Dar încă dinainte de pandemie 20% din populația Turciei se afla sub pragul sărăciei. Anul trecut primarii AKP [partidul lui Erdogan – n.trad.] au cedat controlul primăriilor din Ankara și Istanbul, ambele înglodate în datorii, primarilor din opoziție. Deci donațiile chiar erau necesare.

Și, spre mânia guvernului, un considerabil număr de oameni au donat. Erdogan a declarat atunci aceste eforturi drept o acțiune menită a crea un stat în stat. Apoi a suspendat toate fondurile și a confiscat banii strânși, trimițându-i la trezoreria națională.

Când primăria din Adana a încercat să construiască un spital de campanie pentru urgențe, Erdogan a spus că proiectul e doar de fațadă și l-a anulat. Oameni care împărțeau pâine au fost etichetați trădători ai statului.
Guvernul islamist a interzis unei primării să mai distribuie gratuit pâine și supă în timpul Ramadanului. Drept urmare, primăria s-a apucat să vândă pâine la un preț infim.

Asemenea exemple incredibile reflectă realitățile amare din Turcia. Economia și instituțiile naționale ale țării se corodează rapid din cauza nepotismului și corupției scăpate de sub control.

Guvernul devine tot mai ineficient în a produce soluții pentru nevoile oamenilor. În schimb, a trecut acum la blocarea oricărui personaj din opoziție pentru a nu mai ajunge la oameni aflați în situații disperate. Erdogan e hotărât să apară drept singurul care luptă pentru popor. Faptul că a pierdut pe mai mult fronturi probabil l-a epuizat, și aceasta trebuie să fie explicația pentru care se luptă acum cu curcubeiele desenate de copii.

Sursa: Jerusalem Post/ Articol de Pinar Tremblay (politolog la California State Polytechnic University și editorialistă la Al-Monitor.com)/ Traducere: Andrei Suba

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

26 comentarii

 1. Bravo turcia de data asta respect total

  • Boule. Cum sa respecti deciziile astea? Ingust la minte si dechis la gura, ca orice prost.

  • esti un frustrat prost!
   adultii idioti ca tine fac viata grea copiilor!

  • esti un cretin frustrat!

  • Eu = troll platit la postare. Probabil de psd/rusia/china

  • De fiecare dată când avem o atitudine de respingere a unor anomalii ca homosexualitatea, suntem acuzați de ură, deși noi condamnăm faptele în sine, perversitatea, iar nu persoanele care le fac, pentru că nu le suntem superioare. Dar acuzatorii noștri nu se sfiesc să manifeste ură la adresa noastră ca persoane concrete, gratulându-ne cu tot felul de invective, deși cei care le proferează se consideră superiori „închistaților” care pledează pentru normalitate.

  • Cine aplaude initiativele lui Erdogan nu are niciun pic de respect fata de orice nu intra in opinia lui de „normalitate”. Din contra, atitudinea lui Erdogan (si lui „Eu”, si a ta) condamna exact „persoanele care le fac”, pentru ca va simtiti superiori, fiind voi „normali”. Homosexualitatea nu este o anomalie din punctul de vedere medical / psihologic. Cine afirma opusul, este in rea credinta si are „facultate la Facebook”, caci pozitia oficiala expertilor conteaza mai mult decat opinia unor carciumari. Este o anomalie numai din punctul de vedere al „bisericismului” bigot si al convingerilor personale, al fricii fata de ce este diferit s.a.m.d. Voi sunteti primii care isi manifesta ura viscerala cu glume proaste, invective, injuraturi si acte de violenta, verbala sau chiar fizica. Ajunge. Nu mai faceti voi pe victime pentru ca deveniti si mai penibili. Punct.

  • @Ma: Cel puțin până la momentul de față, nici „Eu”, nici eu nu am jignit. Tu, în schimb, ai făcut-o. Un om care se consideră superior ar trebui să folosească argumente, nu atacuri la persoană pe ideea că și tabăra adversă a procedat la fel.
   Personal nu mă identific cu o tabără și cred că singura despărțire dintre noi este poziționarea față de adevăr, respectiv adeziunea față de el ori, dimpotrivă, față de minciună. Dar presupunând că suntem toți de bună credință și iubim adevărul, hai să încercăm să-l cunoaștem. Apelul la autoritatea unor oameni de știință nu reprezintă un argument, ci un sofism.
   Dacă am aceeași părere cu a Bisericii (nu în totalitatea ei) ori cu a lui Erdogan (care altfel îmi este antipatic), asta este din pricină că, pe acest subiect, atât prima (prin doctrină) cât și al doilea (poate din oportunism politic) sunt de partea adevărului.
   Și anume, adevărul că în natură există normal și anormal, că normalul duce la dezvoltare iar anormalul în cel mai bun caz la nimic și în cel mai rău caz la moarte. Or, pare de domeniul evidenței faptul că ființele umane sunt fie de sex bărbătesc, fie femeiesc, că cele două sexe la bază, au rol reproductiv, iar la nivel superior sunt menite să se iubească și în iubire să formeze o familie și să crească copii. În timp ce două persoane de același sex nu pot da naștere la nimic, sexul fără procreere nu aduce sens vieții (inclusiv la persoanele de sex opus), iar lipsa de sens a vieții înseamnă moarte spirituală. Dar măcar iubirea dintre douuă persoane de sex opus este conformă cu firea lor (de + și -), în timp ce între două persoane de același sex este împotriva firii (alcăturii lor fizice naturale).
   Nu vreau să dezvolt mai mult. Dar, pe scurt spus, normalitatea are legătură cu sensul.

  • @Prieten..
   hai ca te jignesc eu…du-te-n poola mea de „normal”…mereu va gasiti sa dati voi un sfat.
   jet cu biserica si mintea ta de pseudo-intelectual

 2. Un tâmpit. Și-a dus economia la groapă, s-a certat cu UE, a amenințat cu imigranți, a pierdut primării importante și acum a găsit un nou dușman, ăia 2-3% lgbt din populație.

 3. Ce trist, într-adevăr, că au confiscat curcubeul, altădată simbol de lumină,de puritate și de grație. Au făcut din el simbol al păcatului. E pur și simplu o răstignire a frumuseții dumnezeiești.

  • Când PLM a fost curcubeul un simbol de lumină, puritate și grație?
   – lumină? Păi este un fenomen creat de lumină, n-are cum ceva făcut de către lumină să fie simbol pentru ea însăși;
   – puritate? Păi curcubeul este lumină albă spartă în bucăți, deci complet invers purității;
   – grație? Sorry dar combinația aia de culori e prea variată, cam chicioasă.

   Curcubeul e simbol, dacă vrei, pentru bucurie (că s-a terminat ploaia și ieșim pe-afară) și varietate (că are toate culorile posibile).

 4. Folosirea exceaiva a curcubeului poate fi considerata o propaganda subliminala a lgbtiq samd. Exmplele sunt multe si nu de ieri de azi.

 5. Curcubeul este legamantul lui Dumnezeu, dupa potopul lui Noe, ca nu va diatruge niciodata omenirea( Biblia).Pacat ca acest simbol a fost acaparat de gay. Este simbolul pacii, luminii, puritatii, frumusetii….nu al depravarii.

 6. Da, LGBTiștii ăștia au confiscat curcubeul și l-au transformat în CURcubeu, un ticălos Erdogan ăsta, mai bine în civilizație unde ești forțat de corectitudinea politică să accepți CURcubeul

 7. Aici se vede lucrarea luciferică.
  Un simbol religios al Sfintei Scripturi, amintire a împăcării omului cu Dumnezeu, a fost transformat in stindard al destrăbălării.
  Au folosit pandemia ca să îl memoreze cat mai multi copii. Apoi il vor afișa ostentativ si ironic. ,,Totul va fi bine”
  Cum mai poate fi TOT bine când mult timp nimic nu va mai fi cum a fost.
  Nemăsurata infatuare a nemerniciei nu va rămâne fără răspuns.

 8. Daca spui ca nu esti de acord cu lgbt_etc esti catalogat direct pesedist, rus etc
  eh uite ca io nu sunt, votez dreapta / antipsd din 90
  Apoi, e greu de inteles valul de ura din comentariile anti-„prieten”/”eu”, cereti toleranta dar sunteti primii care sa aruncati cu vorbe grele in cei care au parerea lor si fac doar atat: o exprima
  Faptul ca sunt tolerant (ii accept, incerc sa ii inteleg) nu trebuie sa fie urmat de o spalare pe creier a mea, sa fiu re-educat, sa fiu de acord, sa aplaud si sa ma bucur ca in sfarsit am descoperit normalitatea…

 9. Susțin Turcia în acest demers. AGRESIVITATEA totalitara a ideologiei LGBTQ trebuie sa cunoască niște limite. În fond e doar o ideologie, nesustinuta de argumente științifice. Și va muri precum marxismul, materialismul filozofic etc. Susțin tratarea, vindecarea și prețuirea persoanelor care suferă de aceste boli, nicidecum promovarea lor ca etalon pentru societatea viitorului.

 10. „ Mânia* lui Dumnezeu se descoperă din cer contra oricărei dezonorări a lui Dumnezeu şi contra oricărei nelegiuiri a oamenilor, care înăduşă adevărul în nelegiuirea lor.”(romani 1:18)

 11. Apropo fată da mitingu pentru diversitate când se face ???
  Dă fată nu știu dacă să mă duc la țară să cumpăr niște pene .
  Voi ce mai știți se ține sau nu ???
  N-am putut să-mi fac o ținută roz fată pentru defilare că nu a lucrat Vasile croitoreasa.
  Că bisericile ăpenttru medievali ăștia care nu ne iubesc pe noi.
  A zis dl Premir ieri .
  Vă pup fată!!!

 12. Vai da e urât din partea lui .
  Eu aveam altă părere despre turcii dragă .
  Apropo fată mai mergem în iunie la miting???
  Se mai ține că nu mi-am cumpărat pene .
  În plus Vasile croitoreasa mea de lux nu a lucrat biata de ea.
  Tare plictseală fată.
  Sunt tare bucuros că nu -i lasă fată pe habotnici fată să meargă.
  Ne-a zis iere și Manivelu și Tetelu .

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.