G4Media.ro

Episcopul Hușilor, Ignatie: Referendumul a fost invalidat pentru că maşinăria de propagandă…

Episcopul Hușilor, Ignatie: Referendumul a fost invalidat pentru că maşinăria de propagandă a progresiştilor a fost mult mai abilă şi mai eficientă

Episcopul Huşilor, Ignatie, a declarat miercuri, pentru AGERPRES, că referendumul pentru familie a fost invalidat pentru că „maşinăria de propagandă a progresiştilor” a fost una mai abilă şi eficientă, dar şi pentru că evenimentul a fost „anexat” ideologic la politică.

„În primul rând, referendumul a fost invalidat pentru că maşinăria de propagandă a progresiştilor a fost mult mai abilă şi mai eficientă. Biserica nu deţine, din păcate sau din fericire, reflexul de a gestiona corect şi în timpi reali toate minciunile, distorsionările şi calomniile grosolane care au curs, în săptămânile trecute, pe albia dezbaterilor publice. De departe, cheia ‘succesului’ a fost asigurată de anexarea ideologică a referendumului la politică, la unul dintre partidele actuale, precum şi la frica iluzorie că prin vot vor fi modificate şi alte articole din Constituţie, fapt care s-a soldat cu formarea unui contingent de indecişi sau decişi să nu participe la vot. Cu alte cuvinte, ura faţa de un partid a fost mai intensă decât dragostea faţă de familie, de valorile tradiţionale”, a spus episcopul Huşilor.

Prelatul a afirmat că, paradoxal, în această „manevră” ideologică au căzut inclusiv conservatori creştini, simpli sau intelectuali, astfel, calomnia, ideologizarea „malefică” şi dezinformarea fiind mai puternice decât bunul simţ şi capacitatea de a discerne între „grâul adevărului şi neghina minciunii”.

Ca răspuns la ceea ce el a numit „isteria ipocrită a banilor cheltuiţi pe referendum”, episcopul Huşilor i-a provocat pe „USR-iştii progresişti şi pe LGBT-iştii luminaţi” să încerce să devină, în mod concret, filantropi.

„Să îşi asume agenda socială prin care îşi motivează propagandistic atitudinea antieclesială, de vreme ce au clamat pe social media, pe la diverse televiziuni că banii trebuiau cheltuiţi pentru scopuri caritabile, pentru orfelinate, pentru copiii din centrele de plasament, pentru familiile sărace, de a căror grijă nu mai pot dormi noaptea, şi să ne ajute în Vaslui şi în orice altă parte să întregim această operă filantropică iniţiată şi susţinută discret de Biserică şi autorităţile locale. Ar dovedi în felul acesta că nu sunt doar nişte propagandişti de serviciu”, a transmis Ignatie.

Referitor la părerile potrivit cărora prin invalidarea referendumului Biserica ar fi primit o „palmă”, episcopul Huşilor a menţionat că reprezintă o temă falsă.

„Biserica nu a suportat o înfrângere. De ce? Prin deducţie logică şi confirmată personal, mare (sau o suficientă) parte din cei care nu au votat, exceptându-i pe unii din tabăra nedemocratică #boicot sau #staucasă, pentru că s-au opus unei consultări populare, sunt ataşaţi şi cred în valorile iudeo-creştine, în familia naturală, iar această constatare nu se înscrie în logica învinsului care vrea cu orice preţ să pară un victorios. Ce folos să mă autoamăgesc cu o victorie goală de conţinut? Aş transforma şi eu convingerile mele într-o ideologie. Din fericire, fug de ideologie ca dracul de tămâie. Orice ideologie ucide. Biserica, prin acest referendum, a primit un semnal puternic că trebuie să se focuseze pe un tip de pastoraţie de proximitate, frontală, pe înfiinţarea a cât mai multe grădiniţe, şcoli confesionale, centre de catehizare creştină, aşa cum sunt în Occident, pentru a oferi o alternativă tăvălugului ideologiei neomarxiste a teoriilor de gen care vor să corupă, cu nesimţire şi persuasiune diabolică, mintea şi inima curată a copiilor”, a opinat prelatul.

Ignatie este succesorul lui Corneliu Bârlădeanul la Episcopia Hușilor. Acesta din urmă a fost filmat anul trecut întreținând relații sexuale cu un fost elev al seminarului teologic, iar după apariția publică a înregistrărilor, a fost trimis ”în penitență” la mănăstirea de maici de la Văratec și a fost destituit din funcția de episcop.

Citește și: Dragnea, prima reacție după referendum: Nu a fost referendumul PSD / Ideea de cvorum inhibă prezența / Mă abțin greu să răspund Bisericii Ortodoxe

Doneaza prin PayPal paypal icon
Donatie recurenta

Doneaza lunar pentru sustinerea proiectului G4Media

Doneaza prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Doneaza prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

33 comentarii

 1. e clar , nu ati inteles nimic !

  • E bine ca sa existe o separatie dintre biserica si stat. Tentatia bisericii de a se amesteca in chestiuni laice e prea mare fara o astfel de separatie.

   Prin definitie, bisericile reprezinta doar o parte din populatie si nu sunt inclinate la compromis datorita pozitionarii dogmatice vitale arbitrariului prin care supravietuiesc.

  • Biserica separată de stat? Ok, înțeleg, asta este opinia ta pe care o respect. Opinia mea, pe care tu o respecți, este că biserica trebuie sa fie total implicată în toate treburile țării, la orice nivel.

  • E bine ca opiniile sa fie exprimate in mod decent. Opinia e un drept, dreptul la expresie, si in consecinta trebuie respectata – ca orice drept.
   Eu de fiecare data cand imi spun opinia, incerc sa aduc si cele mai bune argumente in favoarea ei pentru a incerca sa evit cat mai mult arbitrariul. Cu alte cuvinte „de ce”.

 2. sa-i dam noi toti postacii multa mue episcopului

 3. A mai indulcit discursul. Hai parinte ca se poate !

 4. Atatea tampenii spune ca eu cre’ ca asta-i Asistatul!

 5. a fost mult mai abilă şi mai eficientă ..decat a voastra, nu???
  nu ati inteles nimic, nu poti sa te infratesti cu dracul (Dragnea) daca vrei credinta de la popor!!!
  vreti sa faci scoli sa educati populatia (spalati pe creier), nu ati amintit nimic de azile de batrani, centre de ajutorare a sarmanilor !!!
  in loc sa recunoasteti greseala, voi indepartati si mai mult crestinii de biserica! nu trebuie sa o prostiti, ci sa o apropiati de voi, sa le fiti alaturi cand au nevoie de voi!!!

 6. „E ușor a scrie versuri/ Când nimic nu ai a spune/ Inșirând cuvinte goale/ Ce din coadă au să sune”

 7. Psd n-a suportat o infrangere, BOR nu. Cu alte cuvinte: ura, ura, am infrant!

  • Înfrângere? Așa pare pentru tine. Noi vedem un referendum care nu a fost validat. Data viitoare o să treacă. Cei mai mulți oameni ar fi votat DA, dar sunt multi comozi. Totuși, au ieșit din case 4 milioane. Mulțumim! Cinste vouă!

 8. hei popilor cum e cu prajina!

 9. Sau pentru ca mai multe milioane de romani traiesc in secolul XXI decat in Evul Mediu Intunecat.

 10. Singurul verset din Bibile care condamna homosexualitatea este in 1 Romani 27 (epistola Sf. Pavel, deci nu cuvintele directe ale lui Iisus).
  Acest pacat are insa aceeasi gravitate ca: ura, furtul, minciuna etc.

 11. De, popo… Daca nu ati umblat la afurisenii, excomunicari si alte alea !

  PS. Asa va trebuie ! :))))

 12. Nu stiam că fostul episcop Bârlădeanu a fost trimis în penitență la Văratec. Bravo BOR, asta da pedeapsă, să exilezi un episcop iubitor de bărbați tineri la o mânăstire de maici :))))))

 13. Nici un mare prelat nu se pronunță la raportul biserică – stat. În ceea ce privește rezultatul referendumului cred că una din cauze este, printre altele, amestecul nepermis al bisericii. Să explice șeful bisericii ortodoxe dacă acum regulile interne ale bisericii permit oficierea religioasă a unei cununii între doi homosexuali.. Ca să nu mai vorbesc că e umilitor să te asociezi cu propaganda mai mult decât suburbană a două televiziuni aservite unor securiști dovediți , a unor penali sau pușcăriași.

  • Ion Podocea…

   Amestecul nepermis al bisericii? Says who? In viziunea cui? Deci, opinia ta este că biserica s-a amestecat? Ok, înțeleg că așa gândești. O parte dintre noi credem că trebuie să nu se implice. O parte dintre noi credem că trebuie să se implice MASIV!!!! TU fa ce crezi și lasa-ne sa facem ce credem! Seems fair?

 14. Ion Podocea…

  Amestecul nepermis al bisericii? Says who? In viziunea cui? Deci, opinia ta este că biserica s-a amestecat? Ok, înțeleg că așa gândești. O parte dintre noi credem că trebuie să nu se implice. O parte dintre noi credem că trebuie să se implice MASIV!!!! TU fa ce crezi și lasa-ne sa facem ce credem! Seems fair?

 15. Bravo! Multe adevaruri s-au spus aici…

 16. p.s. …adica in acest articol.

 17. @ Emil esti insignifiant!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.