G4Media.ro

Epidemia de coronavirus din China ar putea avea grave consecinţe economice asupra…

Epidemia de coronavirus din China ar putea avea grave consecinţe economice asupra sectorului turismului mondial

Epidemia de coronavirus din China ar putea avea grave consecinţe economice asupra sectorului turismului mondial dacă se permite răspândirea panicii, a avertizat vineri Consiliul Mondial al Turismului şi Călătoriilor (WTTC), informează AFP, preluată de Agerpres.

„Cazurile precedente au arătat că închiderea aeroporturilor, anularea zborurilor şi închiderea frontierelor au deseori un impact economic mai mare decât epidemia propriu-zisă”, a declarat preşedintele WTTC, Gloria Guevara. Chiar dacă a recunoscut importanţa unei activări rapide a planurilor de urgenţă eficiente, Gloria Guevara a subliniat importanţa unei „comunicări rapide, precise şi transparente pentru a ţine sub control panica şi a atenua consecinţele economice negative”.

Peste 40 milioane de persoane erau blocate vineri de măsuri antiepidemice şi mai multe atracţii turistice populare din zona Beijingului, precum unele porţiuni din Marele Zid, au fost închise în cadrul măsurilor de prevenire a răspândirii coronavirusului. Potrivit ultimului bilanţ oficial, epidemia a făcut deja 26 de victime dintr-un total de 830 de persoane contaminate, dintre care 177 sunt considerate în stare gravă.

Gloria Guevara este un fost ministru al Turismului din Mexic şi în această calitate, în anul 2009, a fost implicată în gestionarea epidemiei de gripă H1N1 din Mexic, care a provocat decesul câtorva mii de persoane.

Potrivit WTTC, impactul economic mondial al epidemiei de H1N1 a fost estimat la 55 miliarde dolari, iar pierderile înregistrate de industria turismului din Mexic sunt evaluate la cinci miliarde dolari.

Un impact economic similar a fost resimţit de China, Hong Kong, Singapore şi Canada după epidemia de SARS din 2003, care a provocat sectorului mondial al turismului pierderi estimate între 30 şi 50 miliarde de dolari.

Foto: Pexels.com

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. Pierderi ale turismului, dar castiga Venetia, Barcelona, Florenta si Atena lupta cu turistii poate pentru un timp.

  2. Înmulțirea necontrolată a chinezoilor a dus la disperarea după o hrană nu tocmai în regulă si adaptarea turiștilor la hrana lor total aberantă. Nu poți să pui ca hrană serpi, câini, gândaci, furnici, viermi si tot felul de mizerii fără un control sanitar sever. Asa vom ajunge să ne contaminäm si alții de la cei care mănâncă toate căcaturile. Eu le-as da interzis în țara noastră până se sterilizează total poporul chinez. Trebuie să ne protejăm cetățenii noștri înainte de toate. Nu e discriminare dar trebuie să avem mare grijă pentru românii noștri. Instinctul de conservare primează. Nu putem sta ca proştii să sperăm ca scăpăm fără să luăm măsuri drastice.

  3. Si ce drac e mai important , sa decimam o planeta sau sa scada cifra de afaceri in turism cativa ani ?
    ….nu ca n-am fi prea multi , pe metru patrat…

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.