G4Media.ro

Emil Boc: Bugetul Clujului pierde 20 de milioane de euro din cauza…

Emil Boc: Bugetul Clujului pierde 20 de milioane de euro din cauza modului în care a fost gândit bugetul de stat. Suma este mai mare decât cea pierdută în 2018

Edilul clujean a precizat că pierderile, în sumă totală de 20 de milioane de euro, sunt generate de anumite măsuri, precum suportarea 100% din bugetul local a drepturilor asistenţilor personali ai persoanelor cu handicap grav sau de impactul creşterii salariului minim pe economie în construcţii, informează Agerpres.

Bugetul general al municipiului Cluj-Napoca este de 326 de milioane de euro şi este compus din 190 de milioane de euro bugetul de funcţionare şi 136 de milioane de euro bugetul de dezvoltare. (…) Din nefericire, veştile nu sunt bune nici anul acesta din perspectiva resurselor financiare din cotele din impozitul pe venit. După ce anul trecut am avut o pierdere de 16 milioane de euro, în acest an avem o pierdere de 20 de milioane de euro. Aceasta este generată de suportarea 100% din bugetul local a drepturilor asistenţilor personali ai persoanelor cu handicap grav şi a indemnizaţiilor persoanelor cu handicap grav, de diferenţa între cotele defalcate din impozitul pe venit încasate în primele trei luni faţă de cât ar fi trebuit să încasăm şi de impactul creşterii salariului minim pe economie în construcţii. Sunt cheltuieli pe care trebuie să le suportăm şi care diminuează proiectele noastre de investiţii, ale oraşului”, a spus Emil Boc, citat de Agepres.

El a adăugat că municipiul mai are depuse proiecte, în valoare de 420 de milioane de euro, care ar putea fi făcute cu fonduri europene. Printre acestea se numără şi centura metropolitană, al cărei cost este estimat la 150 de milioane de euro.

Primarul Emil Boc a participat miercuri la o dezbatere pe tema bugetului local al municipiului pe anul 2019, care va fi votat într-o şedinţă următoare a Consiliului Local.

Sursa foto: Facebook

Citiți și: Guvernul a publicat proiectul de buget pe 2019. Primarii, forțați să preia cheltuieli uriașe cu asistența socială. Cresc bugetele SRI, SIE și SPP

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

 1. Pusca si cureaua lata, ce hotii trageati odata…La toamna schimbati Ficusul cu Scilla bifolia.

  • Cât a făcut omul asta in Cluj, nu au reusit Dragnea, Olguta, Firea si Ma-ta împreună sa facă, trol pătat si lingator PSD

  • ti-o spun pr’etineste [pre limba „dreptacilor” (re)fo’misti din comu’isti culcati)]
   iegzagd acelasi tip de argument il foloseste si p*limea care voteaza ciuma-rosie
   in plan personal chiar nu ma mira cvasi-identitatea „doctrinara”
   in plan general singura diferenta dintre gubernu umil-poc si gubernu vassilika-docila consta in tsatsele, bulanele (dar mai ales) banii (furati din „investitii-durabile” ai) nutzicii .

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.