G4Media.ro

Elveţia permite evenimente cu până la o mie de persoane şi reduce…

Elveţia permite evenimente cu până la o mie de persoane şi reduce distanţarea fizică la un metru și jumătate

Măsurile de relaxare au continuat în Elveţia cu o nouă fază începând de luni când se anulează interdicţia reuniunilor de masă. Totuşi va fi permisă participarea doar a unui număr de o mie de persoane, iar distanţarea fizică a fost redusă de la doi metri la un metru şi jumătate, relatează EFE, preluată de Agerpres.

Măsurile de relaxare, anunţate deja vinerea trecută de guvernul elveţian, prevăd şi prelungirea programului restaurantelor, barurilor şi cluburilor, care nu vor mai fi nevoite să închidă la miezul nopţii, şi permisiunea pentru clienţii acestor localuri de a consuma băuturi şi în picioare, nu doar la masă.

Guvernul elveţian a anunţat că, dacă situaţia epidemiologică continuă să se amelioreze, speră să poată ridica în septembrie interdicţia organizării de evenimente cu peste o mie de persane, după ce a fost deja nevoit să anuleze evenimente internaţionale precum Festivalul de Jazz de la Montreux, Festivalul de film de la Locarno sau târgul Art Basel, printre altele.

Autorităţile au eliminat şi recomandarea de a se lucra de acasă (telemuncă), deşi sugerează companiilor să decidă dacă este sau nu mai convenabil ca angajaţii să continue să lucreze de la domiciliu.

Elveţia a fost printre primele ţări din Europa care a aplicat măsuri de distanţare fizică, pentru a frâna răspândirea coronavirusului, iar interdicţia evenimentelor cu peste o mie de persoane a fost luată încă din 28 februarie.

La începutul lunii martie, Elveţia se număra printre cele 10 ţări cele mai afectate din lume ca număr al cazurilor, însă acum se află pe poziţii mult mai jos, cu 31.000 de contagieri şi 2.000 de decese.

Citește și: Directorul Organizației Mondiale a Sănătății: „Pandemia de  continuă să accelereze” pe plan mondial. Un milion de noi  au fost semnalate în doar opt zile

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

6 comentarii

 1. Raportat la nr de locuitori, Elvetia nu sta deloc bine cu 2000 de decese cauzate de Covid.

  Elvetia – 8 milioane locuitori – 2000 decese
  Romania, la 8 milioane de locuitori are cam 600 decese
  Germania, la 8 milioane locuitori – 1000 decese

  Dar e treaba lor.

  • Raportat la numarul de locuitori 41 de infectati de covid activi in Elvetia fata de 286 de infectati de covid in Romania la 1 milion de locuitori. Eu zic ca acum stau mult mai bine ca Romania.

  • Observati evolutia cifrelor si nr cazurilor actuale

  • @bre alex
   Lasa naibii statisticile astea cu infectati, vindecati, activi, pasivi..
   Numarul deceselor este relevant.

   Pana la ora asta, Romania s-a descurcat mult mai bine decat Elvetia.
   Ca sunt romanii mai rezistenti, mai incapatanati, mai insensibili decat elvetienii, asta poate fi alta poveste.
   Dar, la ora actuala, Elvetia sta mult mai rau decat Romania.
   Poate ca peste 2 luni va fi invers.
   Dar acum e asa cum e!

  • Știți cum e când amândoi aveți dreptate? 🙂
   Unul are dreptate când spune că în Elveția s-a cam terminat valul 1 având în vedere numărul mic de purtători acum, iar celălalt când spune că România stă mai bine în momentul ăsta (dar la noi valul 1 de fapt nu s-a terminat, a fost doar temporizat drastic ca să nu radă sistemul sanitar din prima). Dovadă creștere numărului de cazuri active.

  • @Balkan

   Ce sa observ mai mult decat ma informaza articolul?
   Astazi suntem in 22 Iunie, articolul e scris in 22.iunie, mai departe ce „actualitate” sa mai caut?
   Sa caut nr de infectii, vindecari, decese, la minut?