G4Media.ro

Elon Musk: Ţările nu ar trebui să cedeze autoritatea către OMS  /…

Sursa foto: ANGELA WEISS / AFP

Elon Musk: Ţările nu ar trebui să cedeze autoritatea către OMS  / Ce i-a răspuns directorul OMS pe Twitter

Magnatul american Elon Musk, proprietar al reţelei de socializare Twitter, a declarat joi că tarile nu ar trebui să-şi „cedeze autoritatea” Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), comentarii respinse rapid pe reţeaua socială de directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, relatează agenția Reuters, citată de Agerpres.

„Ţările nu ar trebui să cedeze autoritatea către OMS”, a scris Musk, al cărui cont Twitter are peste 132 de milioane de urmăritori, ca răspuns la un videoclip postat de senatorul australian de dreapta Malcolm Roberts în care critica organizaţia ONU.

„Ţările nu cedează suveranitatea către @OMS”, a replicat pe Twitter directorul general al organizaţiei, Tedros Adhanom Ghebreyesus. „#PandemicAccord nu va schimba asta. Acordul va ajuta ţările să se protejeze mai bine împotriva pandemiilor”, a adăugat el.

De la apariţia COVID-19 în urmă cu peste trei ani, Organizaţia Mondială a Sănătăţii a deplâns o „infodemie” – o epidemie de informaţii false, în special pe reţelele sociale, în legătură cu pandemia.

Uneori, agenţia ONU a fost ţinta directă a acestor atacuri, unii acuzând-o că încearcă să preia controlul asupra politicilor sanitare de la guverne, mai ales după ce au început negocierile internaţionale între statele membre asupra unui nou acord privind pandemia pentru a evita şi a face faţă viitoarelor focare.

OMS este formată din 194 de state membre care iau majoritatea deciziilor privind politicile şi bugetele sale de sănătate în cadrul unei adunări anuale la care participă reprezentanţii guvernelor.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. Cum se pricepe psihoticul ăsta la toate !

  2. Pai nu zicea g4media ca a reorganizat comentariile din cauza limbajului si promovarii de fake news? Ce mai cauta Marius M Marian pe aici?