G4Media.ro

Elon Musk l-a depășit pe Jeff Bezos și este cel mai bogat…

Elon Musk l-a depășit pe Jeff Bezos și este cel mai bogat om de pe planetă

Averea miliardarului Elon Musk depășește 185 de miliarde de dolari, acesta adunând într-un an cu 15 miliarde mai mult decât Bill Gates în toată cariera, transmite Radio France Internationale.

Elon Musk ar putea fi și primul omdin istoria modernă care ar ajunge la 200 de miliarde de dolari, anunță CNBC.

Schimbarea pe podium se datorează avansului înregistrat de Tesla pe bursa din Wall Street, unde a depășit în urmă cu o zi pragul de 700 de miliarde de dolari.

Jeff Bezos devenise cel mai bogat om din lume în 2017, iar averea lui este estimată în prezent la circa 184 miliarde dolari.

Totodată, Elon Musk a înregistrat cea mai rapidă ascensiune din istorie în fruntea clasamentului miliardarilor lumii, fiindcă averea lui era estimată la începutul lui 2020 la „doar” 27 de miliarde de dolari.

Această creșterea fulminantă a acțiunilor Tesla, la care se adaugă pachetul generos de venituri pe care îl deține, l-au făcut pe Musk să adauge la această sumă peste 150 de miliarde de dolari în 11 luni.

Vara trecută, în iulie, Elon Musk l-a depășit pe Warren Buffett și a devenit a 7-a cea mai bogată persoană din lume. Apoi, în noiembrie, a urcat pe locul al doilea, după ce l-a devansat și pe Bill Gates.

Mai mult, în ultimele 12 luni, averea acumulată de Elon Musk a depășit întregul imperiu a lui Bill Gates, estimat la 132 de miliarde dolari.

Compania Tesla se apropie în prezent de capitalizarea bursieră a liderei mondiale – Facebook.

Sursa: RFI

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

6 comentarii

  1. O stire pt saraci!! Existenta umana nu se cuantifica in dolari, euro, sau mai stiu eu ce tone de aur…! Altii nu au un euro in buzunar, si sunt mult mai fericiti!!

  2. Acțiunile (shares) ≠ cash (lichiditatea acelor acțiuni)*. ~98% din averea lui Elon este în acțiunile din cele două companii pe care le-a fondat, Tesla (20% din acțiuni) & SpaceX (54% din acțiuni).
    Chiar și numerarul frumos pe care l-a încasat ca și CEO al companiei Tesla cred că l-a reinvestit în Neuralink (companie din domeniul AI + bio-tehnologie unde construiește interfețe creier-computer). Elon are un apetit ridicat pentru risc, pe care mulți nu îl avem, însă riscul înseamnă că valoarea acțiunilor pe care le detine se poate diminua până să fie convertite în numerar. Chiar si asa, Elon ramane un om foarte bogat. *Top 10 miliardari ai lumii este un top „fluid”.

  3. Părerea mea e că acțiunile Tesla sunt supraevaluate. E o bulă care o să se spargă într-o zi…

  4. Feicniuz ! Pe timp de pandemie nu te poți îmbogăți. Toată lumea sărăcește. Nouășpele ne unește mai ceva ca comunismul.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.