G4Media.ro

Elon Musk i-a promis unui tânăr 5.000 de dolari pentru a șterge…

Sursa foto: Facebook / Elon Musk

Elon Musk i-a promis unui tânăr 5.000 de dolari pentru a șterge un cont de Twitter / Tânărul monitorizează deplasarea aeronavei private a miliardarului

Jack Sweeney, un tânăr de 19 ani din Florida, a refuzat o ofertă de 5.000 de dolari venită din partea miliardarului Elon Musk pentru a șterge contul de Twitter, care urmărește avionul privat al acestuia, relatează CNN.

Contul de Twitter ”ElonJet” are peste 150.000 de urmăritori și folosește un program pe care Sweeney l-a dezvoltat pentru a monitoriza zborurile lui Musk. Acesta transmite direct pe Twitter când și unde decolează sau aterizează avionul, precum și durata fiecărei călătorii.

Tânărul a dezvoltat mai multe astfel de conturi care urmăresc călătoriile mai multor personalități, precum Bill Gates și Jeff Bezos.

Mesajul inițial direct de la Musk a venit pe 30 noiembrie. „Poți să dai jos asta?”, l-a întrebat Musk pe Sweeney. „Reprezintă un risc de securitate”.

CEO-ul Tesla și SpaceX i-a oferit în cele din urmă adolescentului 5.000 de dolari pentru a scăpa de „nebunii” care i-ar putea urmări zborurile. Sweeney a replicat cerând 50.000 de dolari, spunând că ar putea folosi banii pentru facultate și poate un Tesla Model 3.

„Nu-mi place ideea de a fi împușcat de un nebun”, a răspus Musk.

Ultimul schimb de mesaje a fost miercuri, 19 ianuarie, când Musk a spus că nu se simte corect „să plătească pentru a închide contul”.

Sweeney i-a propus miliardarului să-l primească într-un stagiu într-una din companiile sale, în schimbul ștergerii contului, însă Musk nu a răspuns încă.

Sweeney a spus că este un fan al SpaceX de la prima lansare a lui Falcon Heavy în 2018. Tatăl său lucrează pentru o companie aeriană, alimentându-i astfel interesul pentru aviație.

„5.000 de dolari nu sunt suficienți pentru cât de mult obțin din asta”, a mai spus Sweeney.

Sweeney i-a oferit lui Musk câteva sfaturi tehnice, spunându-i miliardarului despre un program de blocare pe care l-ar putea folosi pentru a contracara programele de urmărire a zborurilor.

Sursa foto: Facebook / Elon Musk Quotes & News

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...