G4Media.ro

Eliminarea din programa pentru Evaluarea Națională de clasa a VIII-a a textului…

Eliminarea din programa pentru Evaluarea Națională de clasa a VIII-a a textului dramatic, a pronumelui posesiv și negativ și a propozițiilor circumstanțiale, plus modificări ale subiectelor de examen și trei teste de antrenament pe săptămână, propuse ministrului Educației de Federația Părinților

O serie de modificări ale programei pentru Evaluarea Națională 2021, de la finalul clasei a VIII-a, sunt solicitate de Federaţia Naţională a Părinţilor – EDUPART. Este vorba despre propuneri stabilite în colaborare cu profesori de limba și literatura română, potrivit unui comunicat primit de Edupedu.ro. „Revizuirea Programei pentru susţinerea Evaluării Naţionale pentru absolvenţii clasei a VIII-a cu eliminarea unor conținuturi. Propunem să se elimine:
 • Tipuri de texte: textul dramatic şi arta spectacolului (autor, personaj dramatic; rolul indicaţiilor scenice; rolul dialogului; actori, decor, costume, lumini, muzică)
 • Tipare textuale de structurare a ideilor: explicative
 • Pronumele posesiv şi adjectivul pronominal posesiv. Folosirea corectă a pronumelor şi a adjectivelor pronominale: nehotărât, a adjectivului pronominal de întărire. Pronumele şi adjectivul pronominal negativ şi negaţia în propoziţie.
 • Realizări propoziţionale ale unor funcţii sintactice: completiva indirectă şi opoziţională, circumstanţiala de loc, de timp, de mod, cauzală, finală”
Citește articolul integral pe Edupedu.ro sursa foto: Pexels

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

 1. Federatia asta fantoma a parintilor, nu crede ca isi depaseste atributiunile?
  E treaba ei sa faca subiecte de examen.
  Cei din federatie sa isi vada lungul nasului.
  Daca ar fi dupa ei, s-ar da la examen liniute si puncte si toti elevii ar lua 10 pe linie, chiar daca sunt analfabeti, ca multi din federatie.

 2. Acum vor veni toți neonazaștii să facă referire la gen. Niște penibili, comuniști împuțiți!

 3. Daten pula mea de comunist

 4. Am citit si m-am minunat.
  Am remarcat încă de acum 20 de ani, când erau copiii mei în liceu, trecerea unor cunoștințe dinspre facultate la liceu, și îmingerea unor cunoștințe din liceu spre gimnaziu. Băieții mei au învățat la geografie despre „satul răsfirat”, dar în fața blocului nu știau dacă spre Ploiești o luăm la stânga sau la dreapta.
  Azi elevii sunt puși să studieze „rolul indicaţiilor scenice” într-o piesă. La specializarea Regie de la UNATC se mai predă ceva?
  Și ne mirăm că școala produce analfabeți funcțional.