G4Media.ro

Elevii din București îi cer primarului Sectorului 4 să aprobe “de îndată”…

Elevii din București îi cer primarului Sectorului 4 să aprobe “de îndată” burse școlare pentru medii peste 8.50. Ce sume solicită copiii

Elevii din București îi cer primarului Sectorului 4, Daniel Băluță, și consiliului local să aprobe rapid cuantumurile burselor școlare, în contextul adoptării bugetului local pe anul 2019, pentru a-i susține pe elevii cu rezultate bune și pe cei în risc de abandon școlar. O altă solicitare a tinerilor este ca bursele de merit să fie acordate pentru elevii care au media generală de la 8,50 în sus, așa cum prevede un ordin al ministrului educației, și nu doar copiilor cu medii de 10.

Elevii acuză primarul că Sectorul 4 acordă “cel mai mic buget pentru burse” dintre toate sectoarele capitalei. “Încă din anul 2011, Autoritatea Locală a Sectorului 4 a încălcat legea în ceea ce privește media de acordare a burselor de merit. Aceștia au acordat burse doar elevilor cu media generală 10”, în condițiile în care ordinul de ministru 5576/2011 prevede burse de la media generală 8,50 în sus, spune Asociația Elevilor din București și Ilfov (AEBI).

Citește articolul integral pe Edupedu.ro

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

7 comentarii

  1. de ce nu solicită și plata burselor de la minister pentru a nu s emai plimba banii de la unii la alții?

  2. Pai ei cred ca artistul bordurilor mai are bani pentru bursele lor? Mi se pare o risipa, de ce sa dai burse cind poti sa faci gardulete de caramizi la marginea trotuarelor?

  3. Nu, nu se poate așa ceva, să devină și ăștia niște asistați? Când va venii la putere Usr oricum le va tăia.

  4. Bursa pentru medii de peste 8:50? Serios? 8:50 e o medie mica. La facultate am avut mai mult si n-am fost chiar printre primii.

    Poate ala sa puna cate borduri vrea, dar e caraghios sa ceri bursa pentru medii de peste 8:50 ca si cum ar fi o performanta.

    • 8.50 este limita impusă de lege, nu este alegerea elevilor. Iar dl primar nu acordă bursă, nici măcar elevilor cu media 9.95. Sa înțelegem că elevii de „merit” sunt doar cei „perfecți”, cu medii de 10 la toate materiile? Dacă ai o medie de 9 din 15 înseamnă că nu mai ești ” merituos”?

  5. Media 8,50 este foarte usor de obtinut la clasele gimnaziale, la copilul meu in clasa ar lua aproape toti elevii! As propune ca bursele sa se acorde de la 9,50 la gimnaziu și de la 9 la liceu, mi se pare mult mai echitabil asa. Bineinteles, diferențiate ca suma, pentru media 10 sa fie o sumă mult mai mare, numai asa pot fi stimulați copiii!

  6. 8.50 este limita impusă de lege, nu este alegerea elevilor. Iar dl primar nu acordă bursă, nici măcar elevilor cu media 9.95. Sa înțelegem că elevii de „merit” sunt doar cei „perfecți”, cu medii de 10 la toate materiile? Dacă ai o medie de 9 din 15 înseamnă că nu mai ești ” merituos”?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.