G4Media.ro

Elevii cu pierderi de învățare în criza Covid-19 vor câștiga mai puțini…

Elevii cu pierderi de învățare în criza Covid-19 vor câștiga mai puțini bani de-a lungul carierei – un nou studiu Royal Society. Soluția: acțiunile remediale

Copiii care au suferit pierderi de învățare din cauza închiderii școlilor în criza Covid-19 vor pierde și bani pe parcursul carierei – reprezentând circa 3% din veniturile pe care ar urma să le obțină de-a lungul vieții, în absența unor acțiuni remediale, arată un nou raport publicat în Marea Britanie. Acesta vine în continuarea altor analize similare – precum cea invocată recent, la conferința World Vision România, de cercetătorul român Șerban Iosifescu.

  • La evenimentul de săptămâna trecută, Ștefan Iosifescu, președinte al Agenției Române de Asigurare a Calității Învățământului Preuniversitar, cita un studiu McKinsey ce arăta că “echivalentul câștigurilor pe un an întreg va fi pierdut din cauza pierderilor de învățare în timpul pandemiei”. Detalii despre acel studiu – aici

Dacă analiza McKinsey este aplicabilă situației din Statele Unite, noul raport realizat de Royal Society și prezentat vineri de The Guardian, oferă date comparabile pentru Marea Britanie.

Studiul afirmă că, în această țară, copiii care suferă acum pierderi de învățare ar putea pierde, pe parcursul vieții, venituri de până la 40.000 de lire sterline, în cazul în care autoritățile nu vor acționa remedial pentru a acoperi acele pierderi.

Citește tot articolul pe EduPedu.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. Cat de folositoare este scoala in viata noastra? Scoala noastra cea de toate zilele, neschimbata, neadaptata si cu toate astea mereu reformata. Ce ne arata criza pe care o trecem ? Ne arata ca NU culegem roade la nevoie! Needucatii cu scoala ne pot ucide acum pe toti.
    Am beneficiat toti de invatamant gratuit pentru care o parte au scos bani din buzunar mai tarziu.
    De ce este atat de usor sa iei o diploma? Si cea de opt clase se ia prea usor. Usurinta asta ii face pe unii sa lase utilajul si sa ajunga … pe Marte.

  2. Cercetatoriii britanici au prezis 2 milioane de morti. Ulterior, seful lor s-a p.. pe carantina si a calatorit in povincie la amanta.

    S-ar putea sa fim scutiti cu cercetatorul britanic? Nu mai suntem chiar pe vremea reginei Victoria.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.