G4Media.ro

Electrica anunță finalizarea achiziției companiei care dezvoltă proiectul fotovoltaic în zona comunei…

sursa foto: bank.raiffeisen.ro

Electrica anunță finalizarea achiziției companiei care dezvoltă proiectul fotovoltaic în zona comunei Vulturu, judeţul Vrancea

Electrica a finalizat achiziţia companiei de proiect Green Energy Consultancy & Investments, deţinută integral de vânzători, care are ca obiect principal de activitate producţia de energie din surse fotovoltaice, prin intermediul proiectului „Vulturu”.

Potrivit unui comunicat al companiei, Green Energy Consultancy & Investments dezvoltă proiectul fotovoltaic „Vulturu”, cu o capacitate instalată de 12 MWp DC (putere peak la nivelul panourilor) şi 9,75 MW AC (putere evacuabilă în reţea), situat în zona comunei Vulturu, judeţul Vrancea. Proiectul se află în faza „ready-to-build”.

Preţul final a fost determinat prin ajustarea preţului total estimat în funcţie de capacitatea de producţie autorizată, pe baza unei formule de calcul stabilite contractual, se menţionează în comunicat.

„În linie cu obiectivele strategice asumate la nivelul Grupului Electrica, astăzi am încheiat o nouă etapă a proiectului fotovoltaic din zona comunei Vulturu, judeţul Vrancea, care ne aduce mai aproape de dezideratul nostru din zona de producţie a energiei electrice. Considerăm că acest demers este cu atât mai important în contextul evoluţiei pieţei de energie şi ne dorim astfel să ne consolidăm în continuare poziţia în domeniul producţiei de energie electrică din surse regenerabile”, a declarat Alexandru Chiriţă, director general Electrica.

Tranzacţia se încadrează în strategia Grupului Electrica stabilită pentru perioada 2019 – 2023, în care se are în vedere şi extinderea pe lanţul valoric al energiei electrice, în special în zona de producţie a energiei electrice din surse regenerabile.

Electrica a informat piaţa de capital în data de 6 iulie 2022 asupra semnării contractului de vânzare-cumpărare a 100% din părţile sociale ale companiei Green Energy Consultancy & Investments.

Grupul Electrica este un jucător-cheie pe piaţa de distribuţie şi furnizare a energiei electrice din România, precum şi unul dintre cei mai importanţi jucători din sectorul serviciilor energetice.

Grupul Electrica oferă servicii la aproximativ 3,85 milioane de utilizatori şi are o arie de cuprindere naţională – cu organizare în trei zone pentru distribuţia energiei electrice: Transilvania Nord, Transilvania Sud, Muntenia Nord, şi pe cuprinsul întregii ţări pentru furnizarea energiei electrice şi pentru întreţinere şi servicii energetice.

Din iulie 2014, Electrica este o companie cu capital majoritar privat, listată pe bursele de valori din Bucureşti şi Londra. Electrica este singura companie românească listată din domeniul distribuţiei şi furnizării energiei electrice.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Electrica sa puna mina sa respecte legislatia romaneasca in domeniu . De peste 6 luni am fost anuntat de catre furnizorul meu de electricitate ( care a reziliat contractul la termen ) ca sint directionat catre FUI Electrica iar Electrica nu ma are in baza de date inregistrat desi legea o obliga . De peste 6 luni consum energie electrica de la Electrica fara sa primesc factura .
    Inteleg ca nu va convine legislatia mai fudulilor din Electrica ….. Nici eu nu suport guvernarea asta tilhareasca si mincinoasa asa ca …..hai sa o schimbam .