G4Media.ro

Egiptul a inaugurat cea mai mare fabrică de zahăr din lume /…

Egiptul a inaugurat cea mai mare fabrică de zahăr din lume / Va produce peste 900.000 de tone de zahăr pe an / Investiție de un miliard de dolari

Compania egipteană Canal a inaugurat cea mai mare fabrică de zahăr din sfeclă din lume, urmând să producă peste 900.000 de tone de zahăr pe an, anunță Agrointeligența, care citează Egypt Today.

Cele două linii de producție ale fabricii au o capacitate de producție de 18.000 de tone de zahăr pe zi, urmând să atingă un maxim al producției, de circa un milion de tone pe an, în cursul anului următor 2023.

Dezvoltarea fabricii a implicat 181.000 de acri în deșert unde s-a folosit apă subterană pentru a produce 2,5 milioane de tone de sfeclă de zahăr și alte culturi.

Investițiile în fabrica de zahăr s-au ridicat la aproximativ 1 miliard de dolari.

Pe lângă zahărul alb, fabrica va produce 216.000 de tone de pulpă de sfeclă și 243.000 de tone de melasă pentru export.

Compania Canal Sugar a fost înființată cu participarea grupului de companii Emirati Gamal Al Ghurair, Al Ahly Capital Holding Company, o divizie de investiții a Băncii Naționale a Egiptului și a Murban Energy Limited din Emiratele Arabe Unite.

Sursa foto: Pixabay

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

6 comentarii

 1. ce fain…acum vom importa zahar din Egipt.
  ca ciolacu si ciuca habar nu au ce inseamna sa faci din tara ta exportator de produse rafinate in loc de exportator materie prima(vezi export de cereale si importam aluat inghetat sau semipreparate de patiserie inghetate)
  parca era o fabrica de zahar inchisa recent si statul a bagat capul in nisip in loc sa o rescumpere,sa faca contract cu fermierii pentru culturi de sfecla etc.E de munca si nu ies voturi asa-i ciolacu psd si ciuca pnl?

  • Zahărul rafinat este otravă. Iti poate spune orice medic stagiar. Exista mii de studii care arata efectele devastatoare asupra organismului. Probabil este similar fumatului

 2. @ George
  Da, precis, să știi că din cauza că guvernul nostru se gândește la sănătatea noastră, de aceea exportă România materie prima și importa produse rafinate…

  • Rumenica pi post di colonie,exportă materii prime,importă produse finite.Dacă ăsta-i capitalism
   zău așa mai bine lipsă.Dijiaba acces la mare numai batali,berbecuți,oine,bovine,măgărine, cereale etc exportăm.

  • Desigur ca occidentul este de vina pt. lenea romanilor. Ai dreptate!

 3. Egiptul deschide fabrici de zahar. romanica inchide fabricile de zahar. (a nu se intelege ca e vina Egiptului)

  Ce c.o.l.o.n.i.e. i.m.p.u.t.i.t.a. am ajuns sa fim.