G4Media.ro

Efectele taxei pe lăcomie, reflectate în presa internațională. Die Welt: Băncile românești…

Foto: Pexels.com

Efectele taxei pe lăcomie, reflectate în presa internațională. Die Welt: Băncile românești în cădere

Băncile cu expunere în România au înregistrat pierderi la bursă și obligațiunile emise de guvern au luat-o în jos, luni după ce cele mai sumbre temeri ale investitorilor referitoare la taxa de pedepsire a instituțiilor de credit s-au adeverit, scrie Bloomberg, preluat de cotidianul german Die Welt.

O lege te taxare formulată ambiguu, publicată cu puțin timp înainte de Revelion, a adus confuzie. Exista speranța ca ulterior să fie publicată o formă mai blândă a legii. Acțiunile au crescut în prima săptămână a noului an datorită speculațiilor că ’’taxa pe lăcomie’’ va fi introdusă cu un procent de taxare de 0,3 a activelor totale pe an, o treime din procentul anunțat inițial de ministrul de finanțe.

Toate astea s-au dovedit povești când luni a devenit clar că guvernul a stabilit procente de taxare de patru ori mai mari.

Acțiunile Băncii Transilvania SA,  cea mai mare instituție de credit din țară, s-au prăbușit cu 9,6 procente și marți și-au continuat scăderea cu 4%.

Österreichs Erste Group Bank AG, care deține în România a doua bancă ca mărime de pe piață, a avut luni cea mai joasă cotație de la începutul lunii ianuarie.

BRD, parte a Société Générale SA a ajuns luni la cel mai jos nivel din ultimii doi ani și a căzut marți cu încă 1,6%.

Titlurile Raiffeisen Bank International AG au înregistrat luni la Viena cea mai mare scădere de la 21 decembrie și au continuat să scadă și marți cu 1 procent.

Analistul Simon Nellis crede că dacă legea de taxare va fi implementată în forma actuală, vedem în continuare potenția de scădere, mai ales în cazul Banca Transilvania, dar posibil și în alte cazuri.

Sursa: Die Welt

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

4 comentarii

 1. Ar trebui cineva sa analizeze cine cumpara acțiunile băncilor care au înregistrat o asemenea scădere.
  Poate, pe lângă foamea de resurse si de a închide bugetul, sa fie si manipulare de piata. Ambele variante sunt grave.

 2. PAI CE DRAGILOR. ATI UITAT ? CUM COMANDA HREBENGIUC SLUGILOR DIN BANCI SA DEA CREDITE NERAMBURASABILE PENTRU BAIETII DIN PARTID, PENTRU SECURISTI , MILITIENI, GENERALI, PROCURORI, JUDECATORI.
  CARITASURI, FENEIURI, BANCI POPULARE, BANCOREXURI, BANCA RELIGIILOR. JAFURI NENUMARATE.
  AIA A FOST DOAR INCALZIREA.

  • Excelent reminder-ul pv… ma tem insa ca predici in pustiu. P-acilea misuna „dreptacii” (re)fo’misti mai ceva ca-n Modrogan.
   Este ca si cum ai incerca sa le demonstrezi pensionarilor cam cat de nociv este sa votezi pedesereaua.
   Si app de bangi… crezi c-a-nteles cineva ca prin triplarea datoriei externe din perioada (re)fo’melor „da-dreapta” (pt, chipurile salvarea sistemului bangar) s-au „salvat” de fapt si manarelile gen: caritas, bcrx, fni, brd, ba, bankoop, br, dacia-felix, …

 3. Piaţa bancară, este osrte sensibilă la masurile economice, promovate in baya unor sofisme îngrijit ambalate. PSD-ALDE, trebuie săinteleagă că nu va putea termina guvernarea cu sofisme !
  Un „sofim” te conuce la altul ! Aşa a scris Marx „Capitalul” plecand de la sofismul: „de la fiecare după posibilităţi.. fiecăruia după necesităţi” ceea ce anula competişia, desvoltarea şi progresul !.
  Lenin a contribuit cu „proletariatul nu are de pierdut decât lanturile” si a ajuns la „noua politică economică” în care nimic nu se putea obţine decât stând la coadă” . Stalin a mai adăugat o noutate, a „arestat coada”, cănd devenea jenantă politic, iar cine a încercat să fugă era executat pe loc sau în Gulag.
  Ceauşescu ne-a eliberat: „lăsându-ne să „pornim spre comunism în zbor” mumai că, lipsea căldura din casele „primite gratis”,şi mâncam: gheare de pui şi copite de porc, dar ne eliberase, ca să putem sta iar la coadă la: păine. la aprozar, alimentara, la butelii, la benzină, la ……etc.
  Iliescu a desfiinţat cozile inventând „capitalismul de cumetrie” şi vai de cei ce nu sunt cumetri !
  Dragnea ne-a urcat într-o sanie trasă de „stupid people” !, El o conduce,alături de, Tăriceanu, DăncilăVâlcos, Teodorovici, Iordache, Tudose, Pleşoianu şi alţi acoliţi josnici, cu un băţ lung, de cappătul căreia a agăţat un cârmat bine fript şi cu miros ademenitor: Credulii se strădue să ajungă la cârnat şi trag sania în care ne-a urcat şi pe pe unii naivi dintre noi, iar „stupid people” care se minuneză de ce aud şi văd la A3 şi RTV, şi cred că vor ajunge la cârnat, si vor apuca şi ei o bucăţică, pentru efortul depus ! Şi aşa aplaudând…trăiesc cu speranţa de mai bine ! ” Kakaia interesnaia ” …..Fake News ! SÂC !
  Oare ce are de gand să ne facă D-na premier Viorica Dăncilă, după ce a dat OUG -Vâlcov&Teodorovici, şi după ce s-a preluat „Preşedenţia” Uniunii Europene, flancată de o gaşcă de sofişti economici, la care aş adăuga pe Tudorel Toader, şi Iordache şi Nicolicea, coordonaţi de un adept al sofismului în scopuri oculte şi personale Liviu Dragnea !
  Dece să nu fie judecaţi in special pentru aceste fapte josnice, pentru că actualele coduri penale abil modificate nu ne mai permit să le dovedim delictele economice de corupţie şi manipulare prin orice mijloace, a românilor oneşti, harnici, cu frica de păcatul incălcării legilor morale cetăţeneşti, şi a ţării, comportându-se ca adevăraţi creştini !