G4Media.ro

Efectele deciziei Curții Supreme din SUA: O fetiță de 10 ani, însărcinată…

Sursa foto: MANDEL NGAN / AFP

Efectele deciziei Curții Supreme din SUA: O fetiță de 10 ani, însărcinată în șase săptămâni și trei zile, a fost refuzată să facă avort în Ohio / Fetiția a plecat în statul Indiana pentru întreruperea de sarcină

O fetiță în vârstă de 10 ani a fost refuzată să facă avort în Ohio după ce Curtea Supremă a decis săptămâna trecută că anulează cauza Roe vs. Wade, demonstrând impactul tangibil pe care decizia Înaltei Curți îl are asupra pacienților care doresc să aibă acces la această procedură medicală, relatează publicația americană The Hill.

Un medic specialist în abuzuri asupra copiilor din Ohio a contactat-o pe Dr. Caitlin Bernard, un obstetrician-ginecolog din Indiana, după ce a primit o pacientă în vârstă de 10 ani care era însărcinată în șase săptămâni și trei zile, a relatat Indianapolis Star.

Acea pacientă se îndreaptă acum spre vest, spre Indiana, având în vedere că interdicția avortului în Ohio, care interzice procedura medicală atunci când începe activitatea cardiacă a fătului, în jurul a șase săptămâni, a intrat în vigoare la scurt timp după ce Înalta Curte a emis decizia sa.

În timp ce mai multe grupuri au intentat miercuri un proces prin care au încercat să blocheze intrarea în vigoare a legii statului, o suspendare de urgență a interdicției avortului a fost respinsă vineri de Curtea Supremă din Ohio, ceea ce înseamnă că interdicția poate fi menținută pe măsură ce cazul este revizuit, a relatat Cincinnati Enquirer.

Ohio se numără printre statele care au redus accesul la avort de când Curtea Supremă a eliminat dreptul constituțional la avort. Unele legi au fost suspendate în așteptarea contestațiilor legale.

Dar Indiana s-ar putea afla în curând în situația de a-și adopta propria lege privind avortul la sfârșitul acestei luni, având în vedere că o sesiune specială a fost programată pentru sfârșitul lunii iulie și se așteaptă ca legislativul să abordeze problema interzicerii procedurii medicale, a relatat WFYI.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

8 comentarii

 1. Exista prostie si nebunie si la case mai mari-Curtea Suprema din SUA.

 2. Copilul nu are vina, ok, dar daca obligi tot un copil sa nasca pe argumentul asta, atunci sa introduca pedeapsa cu moartea tuturor pedofililor. E suficient ca ajuta pedofili sa-si imprastie genele defecte, macar sa-i execute. In caz de viol, daca vrei sa ma obligi sa nasc, atunci executa violatorul. Simplu. Viata pt viata.

  • Ai vrea să iasă din tine copilul unui violator, cu ADN-ul lui ?
   L-ai putea iubi fără rezerve ?

  • @mario 3:
   Ar putea fi adaugata obligatia celor care dau asemenea legi si sentinte sa înfieze copiii respectivi, sa-i întretina pâna la 21 de ani, etc. Ca e prea usor sa tragi zece la fundul altuia…

  • O copilă poate rămâne însărcinată în urma raporturilor sexuale cu un copil . Fiind copilă nici nu-și dă seama că e însărcinată decât prea târziu. Interzicerea avortului e o barbarie.

 3. Uciderea nu poate fi justificat in vreun fel .
  Fetita asta va porni in viata cu un handicap pe care il va intelege mai tirziu ; acela ca acum , ascultind de niste ucigasi , a ucis un prunc .
  Ai fost violata si nu poti iubi pruncul pentru ca tatal este un violator ? Nu il ucide . Il poate ingriji o alta persoana sau institutii ale statului . Uciderea nu poate fi justificata in nici un fel .

 4. Cum era aia cu “România are cele mai multe mame minore”?