G4Media.ro

Edy Chereji, co-fondator Untold, despre concertul Gheboasă: Vom face o analiză să…

Edy Chereji, co-fondator Untold, despre concertul Gheboasă: Vom face o analiză să vedem care e cea mai potrivită cale între libertatea actului artistic și impactul pe care l-ar putea avea mesajele lui / Nu ne putem preface că nu există un întreg gen muzical

Edy Chereji, co-fondator al festivalului Untold, a făcut luni declarații despre concertul cântărețului Gheboasă, care a stârnit reacții de respingere din partea multor internauți.

Chereji a spus că ”Gheboasă este exponentul curentului trap, care are o priză tot mai mare în România și în străinătate, la publicul tânăr” și a anunțat că ”vom face o analiză să vedem care e cea mai potrivită cale între libertatea actului artistic și impactul pe care l-ar putea avea mesajele lui din timpul concertului”.

Postarea integrală a lui Edy Chereji:

A fost o editie cum n-a mai fost! Si pentru asta multumim tuturor! Si celor de pe scena si celor din fata scenei si celor din spatele ei!

Si pentru ca se dezbate mult un subiect, care este doar o mica, mica bucatica din UNTOLD, va las si eu punctul meu de vedere.

Gheboasă este exponentul curentului trap, care are o priză tot mai mare în România și în străinătate, la publicul tânăr. Pe de alta parte, el reprezintă doar unul din cei peste 250 de artiști, la o scena secundară, care a mai fost invitat la multe evenimente din țară, în acest an. Vom face o analiză să vedem care e cea mai potrivită cale între libertatea actului artistic și impactul pe care l-ar putea avea mesajele lui din timpul concertului. Însă, nu ne putem preface că nu există un întreg gen muzical când el este atât de popular în România cât și în străinătate, în rândul tinerilor. Cred că este la fel de important și ce le mai oferim acestor tineri în festival și cum mergem noi în întâmpinarea lor. Ei ajung în festival cu o anumită cultură muzicală, dar noi îi expunem la multe alte genuri muzicale și experiențe pozitive. Expunerea este în ambele sensuri, acești tineri vin în festival pentru un gen muzical sau pentru un artist, dar au ocazia să descopere zeci de artiști din alte genuri muzicale.
În același timp, dacă există participanți la festival deranjați de genul trap, ei au posibilitatea de a alege oricare din celelalte scene, cu genuri muzicale diferite.
Aș mai menționa și faptul că noi nu am intervenit niciodată în actul artistic, deoarece credem în libertatea de exprimare. Fiecare artist își asumă mesajele si este responsabil de conținutul pe care îl livrează.
Aș încheia reamintind care a fost promisiunea UNTOLD din acest an, pe care am reușit să o îndeplinim până la ultimul detaliu: 250 de artiști, artiști de top internațional – unii dintre ei prezenți pentru prima dată în România, cea mai impresionantă producție de festival din România, sute de mii de participanți aflați în maxima siguranță, străini veniți din toate colțurile lumii, emoții si viață schimbată în bine pentru mulți oameni.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

7 comentarii

  1. sa-si puna muzica asta noaptea inainte de somn. nu toata lumea achieseaza la un astfel de gen muzical. o mizerie de muzica impanata cu multe invective si cuvinte vulgare, care numai arta nu inseamna.

  2. Edy Chereji este analfabet muzical , pentru el doar profitul contează. Nu îl interesează că își bate joc de muzicologie și cultură. In România teatrele riscă să fie închise și unora le arde de bubuiala in boxe. Libertatea de exprimare coronare și cantare are niste reguli de respectat. Din păcate tot mai putina lume mai merg la festivaluri serioase. Adevărata cultura va fi uitata și ignorată in timp. Se promovează mizeria.

  3. Să-l ducă în Transnistria.

  4. Stiti cum zic managerii de concerte ?Ne doare-n ula …..seiful este plin

  5. Se face voit confuzie între muzică și text: nu bubuiala a scandalizat ci textul obscen promovat la rangul de cultură.