G4Media.ro

Educația și “demența digitală”, teme-cheie în discursul susținut la Ateneu de un…

Manfred Spitzer / Foto: Catalin Chiriloi – Humanitas/Facebook

Educația și “demența digitală”, teme-cheie în discursul susținut la Ateneu de un specialist în neuroștiințe tradiționalist. Exercițiu de media literacy cu un contestatar al alfabetizării media – cercetătorul german Manfred Spitzer

“Mediile digitale dăunează educației, iar de nivelul educației depinde măsura în care te va afecta demența” în sensul medical al termenului, acela de declin al capacității mentale, pe măsură ce înaintăm în vârstă. Afirmația categorică a fost făcută, pe scena Ateneului și în fața unei săli pline, de un reputat specialist în neuroștiințe din Germania. Manfred Spitzer, care tocmai și-a lansat în România cartea “Demență digitală”, a primit, duminică seară, aplauze prelungite la capătul unui discurs în care a sintetizat vasta majoritate a trăsăturilor dăunătoare ale noilor tehnologii, când vine vorba despre educație, sănătate și viață socială.

Un discurs care a copiat, însă, multe dintre acele trăsături negative ale companiilor și platformelor tehnologice pe care le critică și a combinat adevărul științific cu informația falsă, deformarea unor fapte și dubla măsură.

Citește analiza integrală pe Edupedu.ro

FOTO: Manfred Spitzer / Foto: Catalin Chiriloi – Humanitas/Facebook

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

8 comentarii

 1. La PSD s-a dat in stambă demența nativă: dragnea, nicolicea, iordache, dancila, plumb, badalau, etc..
  Ăia nu sunt politicieni

 2. O nouă dovadă a „demenței” G4media, întâi îl lauda pe Manfred Spitzer, iar la finalul articolului îl scuipă !
  Articolele G4media trebuie citite cu atenție, pot provoca demență

 3. Oare de ce informaticienii din Sillicon Valley isi dau copiii la scoli de tip Waldorf unde se folosesc metode si principii vechi de o suta de ani ?
  Oare de ce Steve jobs era foarte restrictiv cu copii sai si timpul petrecut mediul virtual?
  https://www.businessinsider.com/screen-time-limits-bill-gates-steve-jobs-red-flag-2017-10

  Oare de ce cei din occident se feresc in a deveni programatori si au nevoie de foarte multi indieni si mai stiu eu ce alte natii sau ei fac arhitectura si implementeaza prin outsourcing?

  Copiii milionarilor trimisi la studii prin elvetia, anglia, america cum studiaza? ca si sclavii?

  • Pamflet
   Ce spune neamțul este foarte adevarat, dementa digitala exista si se manifesta peste tot, mai ales in Romania.
   Dar informatica si enternetul au si rol pozitiv, dar trebuie folosite fara a abuza de ele.
   In ceea ce priveste informaticienii, occidentalii nu se feresc sa devina informaticieni. Ei ar vrea sa fie informaticieni dar ca sa fii informatician trebuie sa ai o inteligenta nativa si trebuie sa inveti si sa muncesti foarte mlt. Ori cei mai multi occidentali sunt lenesi, cum au inceput sa fie si elevii romani, cum sunt cei care se duc la liceu la stiinte sociale deoarece ,,nu se face mate” si nici altceva la modul serios. Apoi fac facultate de sociologie, psihologie sau jurnalism iar cand termina facultatea, constata ca au o meserie de care nu are nimeni nevoie si si intreaba ce sa faca

  • Informatii interesante de la un insider.

 4. Nu am sa o citesc… Tiraj mai mic cu un exemplar!

 5. „Germania dementa” si neo marxista ar trebui sa se numeasca o noua carte. Germania care trage inapoi lumea civilizata. Germania ancorata intr-un trecut tenebros. Germania care incearca sa-si impuna mizeriile sale ideologice si neadaptata la lumea noua care incepe. Stati naibii acasa mai bine si platiti la bugetul UE mai mult pentru ca avem nevoie de bani ca sa pastram pacea si linistea bunastarii pe continent.