G4Media.ro

Educația 2,9% din PIB și Cercetarea 0,15% din PIB – domeniile românești…

Educația 2,9% din PIB și Cercetarea 0,15% din PIB – domeniile românești cele mai slabe la nivel european, vedetele rectificării bugetare

De la Educație Guvernul a tăiat 1,03 miliarde lei și a eliminat creditele bugetare pentru programul de digitalizare a învățământului în valoare de 2 miliarde de lei, potrivit rectificării bugetare.

Procentul în PIB al Educației a ajuns la 2,9%, în scădere de la 3,02%.

Cercetarea a rămas și ea fără 370 de milioane de lei, adică 20,67% din bugetul alocat inițial. Raportat la PIB, bugetul cercetării scade la 0,15% de la 0,18%.

Cele două domenii sunt pe ultimele locuri în toate clasamentele europene la capitolul finanțare și performanțe. Cu toate acestea Guvernul numește actuala rectificare drept una „pozitivă”.

Citește analiza integrală pe Edupedu.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

7 comentarii

  1. Ciumatii PSD să se ducă dracului!

  2. Cu siguranță, corpul didactic interesat doar de propriile salarii și mediații nu va protesta, continuând să fie complice la distrugerea învățământului românesc. Un corp didactic, de altfel, dezinteresat, slab pregătit, incult și agramat, pe deplin mulțumit de salariile nesimțite pe care Ciuma Roșie i le-a oferit.

    • Aveti perfecta dreptate! Rezultate scandaloase si rusinoase la evaluarea națională sau la bac! Câte școli cu procent de promovabilitate 0 !

  3. Asta este DICTATURA TUTEI VEORICA! Susținută din umbră de scursurile comuniste! S-au autoinvitat tot felul de consilieri dubioși care cică ar contribui si ei la ducerea de râpă a țării. La progres în niciun caz! Mi se pare un atac grav la economia țării si mai ales la drepturi fundamentale ale cetățenilor! Educația si Sănătatea! Libertatea de exprimare este pusă si ea sub semnul întrebării! Traiul decent pe care trebuie sa-l asigure un stat care nu stie cum sa spolieze mai mult bugetul si buzunarul românilor. Si toate astea în timp ce ei îsi umplu conturile proprii si ale familiilor. HUO PCR!

  4. #ciumarosie are nevoie doar de oligofreni si analfabeti. electoratul fidel..

  5. Ganditi-va bine pe cine votati. Psd, alde, udmr, Pro-Ro, pot sa faca din nou o majoritate, caz in care nu va ramane decat sa parasiti tara, daca doriti sa dati educatie copiilor vostri. Nenorocitii astia distrug atat prezentul cat si viitorul tarii.

  6. Aveti perfecta dreptate! Rezultate scandaloase si rusinoase la evaluarea națională sau la bac! Câte școli cu procent de promovabilitate 0 !

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.