G4Media.ro

Economia Statelor Unite a înregistrat în 2021 cea mai bună performanţă începând…

sursa foto: Pexels/ Karolina Grabowska

Economia Statelor Unite a înregistrat în 2021 cea mai bună performanţă începând din 1984

Ritmul de creştere a economiei americane a accelerat în trimestrul al patrulea, companiile şi-au alimentat stocurile epuizate pentru a face faţă cererii ridicate pentru bunuri, ceea ce a ajutat SUA să raporteze în 2021 cea mai bună performanţă economică din ultimele aproape patru decenii, transmite Reuters, citată de Agerpres.

Departamentul american al Comerţului a anunţat joi că în perioada octombrie-decembrie 2021 economia a înregistrat o creştere în ritm anual de 6,9%, după un avans de 2,3% în precedentele trei luni, în timp ce analiştii mizau pe o expansiune de 5,5%.

SUA, cea mai mare economie mondială, a înregistrat un avans de 5,7% în 2021, cel mai solid ritm de creştere începând din 1984. În 2020, PIB-ul SUA s-a contractat cu 3,4%, cel mai semnificativ declin din ultimii 74 de ani.

Creşterea de anul trecut a fost alimentată de măsurile fiscale de sprijin şi de ratele scăzute ale dobânzilor. Oficialii Rezervei Federale a SUA (Fed) au declarat miercuri că se aşteaptă să majoreze curând ratele dobânzilor, analiştii estimând că în martie va fi prima majorare. Fed a menţinut dobânda de politică monetară la un interval cuprins între 0% şi 0,25%, unde este din 15 martie 2020, când pandemia a început să afecteze economia SUA.

Preşedintele Fed, Jerome Powell, a spus după reuniunea Comitetului de politică monetară al Fed (FOMC) că „economia nu mai are nevoie de un nivel ridicat al sprijinului politicii monetare şi în curând fi adecvată majorarea dobânzii”.

Cheltuielile de consum, responsabile pentru două treimi din activitatea economiei americane, au crescut în trimestrul patru, dar au fost afectate de deficitul de semiconductori, care a forţat companiile să producă mai puţine vehicule şi alte bunuri.

Sursa foto: Pexels/ Karolina Grabowska

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

4 comentarii

  1. Uahahahaha!

  2. Pfizer și Moderna au mers peste așteptări !

  3. Voi sunteti cu „mintea-n vacanta ” ? Pai in 2021 INFLATIA in USA a depasit 7 % !! S-au inregistrat numeroase lipsuri in galantarele supermarketurilor ! Benzina si motorina si-au crecut preturile ce ca. 35 % !!!! Gazele naturale cu USA ESTE IN CRIZA !!! Perspectivele pe 2022 nu sunt mai vesele !! Cine dreaq v-a mintit cu „inflorituarea” situtie economica a USA ? Cereti-le banii inapoi ! Si nu mai publicati prostii !! In Chicagoa primarita a anuntat ieri ca taxele municipale pe 2022 se vor majora cu rata inflatiei -0 apreciata „pe aici” la ca 10 % !!!! FED ridica rata „de urgenta” – de si inainte de termenul normal de discutare !! Tot de bine ? Mai vreti „noutati” ! Mai avem … si tot JALNICE !

  4. E o inflatie galopanta in us.
    Era chiar pe g4 un articol pe tema asta

    in fine , ala de la redactie iar ia meme’s de pe reddit sau 9gag si face articole cand sta pe toaleta