G4Media.ro

Echipele de la „Apele Române” intervin în județul Alba pentru remedierea problemelor…

Echipele de la „Apele Române” intervin în județul Alba pentru remedierea problemelor cauzate de inundații

Echipele Administraţiei Naţionale „Apele Române” (ANAR) intervin pentru remedierea problemelor cauzate de inundațiile produse în localităţile Sohodol și Ocoliş din judeţul Alba, arată ANAR printr-un comunicat postat joi pe Facebook.

„Suntem alături de comunităţile aflate în dificultate din judeţul Alba şi intervenim, zi şi noapte, în condiţii dificile pentru remedierea problemelor provocate de viiturile produse în localităţile Ocoliş şi Sohodol, din judeţul Alba. Echipele «Apele Române» acţionează pe următoarele cursuri de apă din administrarea ANAR: râul Ocoliş – afluent de stânga al râului Arieş; pârâul Craca – afluent de dreapta al râului Ocoliş şi în zona localitaţii Ocoliş din judeţul Alba; râul Sohodol, afluent de dreapta a Arieşului şi în zona localităţii Sohodol din judeţul Alba”, transmite ANAR.

De asemenea, instituția precizează că acțiunile vor continua până la refacerea şi recalibrarea albiilor cursurilor de apă. ANAR a menționat că în ultimele șase zile echipe mixte din cadrul Apele Române Mureş (Sistemul de Gospodărire a Apelor Alba şi Sistemul de Gospodărire a Apelor Mureş) şi Apele Române Olt (Sistemul de Gospodărire a Apelor Sibiu) au intervenit cu forțe umane și mecanizate pentru degajarea albiilor colmatate de aluviunile aduse de viitură, precum şi pentru deblocarea podurilor şi a podeţelor.

ANAR mai explică faptul că „operaţiunile sunt necesare pentru refacerea secţiunilor de scurgere a apelor afectate de viiturile rapide, cu efecte severe, rezultate din precipitaţiile abundente din ultima perioadă”.

Sursa foto: Facebook/ Apele Române

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. Intervin specialiștii de la clubul Master?!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.