G4Media.ro

După SUA, Marea Britanie și UE, Australia anunță la rândul său noi…

Sursa foto: Unsplash / Stephen Tafra

După SUA, Marea Britanie și UE, Australia anunță la rândul său noi sancțiuni împotriva Rusiei

Australia a anunțat noi sancțiuni financiare și o interdicție de export împotriva Rusiei, potrivit unui comunicat de presă comun al premierului Anthony Albanese și al ministrului de externe Penny Wong, publicat vineri, citat de CNN.

Sancțiunile vor viza 21 de entități, inclusiv filiale ale companiei energetice de stat Rosatom și cele mai mari companii rusești din domeniul petrolului și al aurului.

Entitățile din domeniul apărării care sprijină războiul Rusiei în Ucraina și cinci bănci rusești, precum și trei persoane fizice au fost, de asemenea, vizate, potrivit comunicatului.

Între timp, Australia va interzice, de asemenea, exportul tuturor mașinilor și pieselor aferente către Rusia și către zonele aflate temporar sub control rusesc.

Ministrul de externe Penny Wong a declarat că sancțiunile vizează sectoare de importanță economică și strategică pentru Rusia.

Aceasta vine în contextul în care Albanese a sosit vineri în Japonia pentru a participa la summitul G7 de la Hiroshima.

„Vom continua să lucrăm cu G7 și cu partenerii internaționali pentru a aborda impactul global al invaziei Rusiei”, a declarat Albanese în comunicat. „Aceasta include insecuritatea alimentară și energetică, care este o preocupare semnificativă pentru propria noastră regiune”.

Anterior, Regatul Unit și Uniunea Europeană au anunțat, de asemenea, noi sancțiuni împotriva Rusiei.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...