G4Media.ro

După o donaţie de un miliard de dolari, o şcoală de medicină…

Sursa foto: Pexels / RF._.studio

După o donaţie de un miliard de dolari, o şcoală de medicină din Bronx, New York, renunţă la taxele de şcolarizare / Banii, oferiți de o fostă profesoară

O renumită şcoală de medicină din cartierul newyorkez defavorizat Bronx a anunţat că va face ca taxele sale de şcolarizare să fie gratuite pe viaţă, pentru toţi studenţii săi, după ce a primit o donaţie de un miliard de dolari de la o fostă profesoară, informează AFP, citată de Agerpres.

Anunţată în faţa a sute de studenţi reuniţi într-un amfiteatru, vestea a fost întâmpinată cu aplauze furtunoase, strigăte şi îmbrăţişări, potrivit unei înregistrări video postate luni pe X (fostul Twitter) de către spitalul universitar Montefiore, de care aparţine şcoala de medicină Albert Einstein.

„Această donaţie istorică – cea mai mare făcută vreodată unei şcoli de medicină din ţară – va face ca niciun student de la şcoala de medicină Albert Einstein să nu mai fie nevoit să plătească vreo taxă de şcolarizare”, respectiv 60.000 de dolari pe an de studiu, a precizat spitalul universitar Montefiore într-un comunicat.

Şcoala este situată în Bronx, cel mai sărac cartier din acest megalopolis de 8,5 milioane de locuitori şi cu cei mai slabi indicatori de sănătate din statul New York (20 de milioane de locuitori).

Donaţia a venit din partea lui Ruth Gottesman, fostă profesoară de pediatrie a şcolii şi actuala preşedintă a consiliului său de administraţie. În vârstă de 93 de ani, ea este văduva şi moştenitoarea unui finanţist de pe Wall Street apropiat de Warren Buffett, David Gottesman, care a murit în 2022 la vârsta de 96 de ani.

„Sunt foarte recunoscătoare regretatului meu soţ, Sandy (porecla lui), pentru că mi-a încredinţat aceste fonduri şi mă simt binecuvântată că am marele privilegiu de a face această donaţie pentru o cauză atât de nobilă”, a declarat ea în comunicatul menţionat.

„În fiecare an”, a adăugat Ruth Gottesman, „peste 100 de studenţi intră la Albert Einstein College of Medicine pentru a obţine o diplomă în medicină şi în ştiinţe. Aceştia ies oameni de ştiinţă pe deplin pregătiţi şi medici plini de compasiune şi pricepuţi, cu expertiza necesară pentru a descoperi noi modalităţi de a preveni bolile şi de a oferi cea mai bună asistenţă medicală oamenilor de aici, din Bronx, şi din întreaga lume”.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...