G4Media.ro

Ministrul Stelian Ion, după întâlnirea cu ambasadorii statelor UE: „Vom folosi toate…

Ministrul Stelian Ion, după întâlnirea cu ambasadorii statelor UE: „Vom folosi toate instrumentele de care dispunem, pentru a repara şi consolida independenţa justiţiei”

Ministrul Justiției, Stelian Ion, a avut o întrunire, joi, în format videoconferinţă, cu ambasadorii la Bucureşti ai statelor din Uniunea Europeană.

Subiectele abordate în cadrul întâlnirii au fost: proiectul legii de desființare a Secției Speciale de Investigare a Infracțiunilor din Justiție (SIIJ), pachetul legilor justiției, modificarea Codului Penal și a Codului de Procedură Penală, prioritățile Ministerului Justiției pentru finanțarea acordată prin Planul Naţional de Redresare și Rezilienţă (PNRR).

Ministrul Stelian Ion a accentuat importanța respectării, în procesul de legiferare, a recomandărilor cuprinse în rapoartele MCV, GRECO şi a avizelor Comisiei de la Veneţia. Diplomaţii participanţi au subliniat că progresele în domeniul justiţiei sunt aşteptate şi vor fi apreciate în contextul MCV şi al Mecanismului privind Statul de Drept. Intervenienții au salutat sesizarea Comisiei de la Veneţia de către ministrul Justiţiei, afirmând că este foarte important ca legile să fie elaborate în deplin acord cu propunerile şi avizele acestui for.

„Așteptările societății românești sunt foarte mari. În ultimii ani am exersat democrația şi am demonstrat că putem apăra principiile statului de drept în România. Vom folosi toate instrumentele de care dispunem, pentru a repara şi consolida independenţa justiţiei. În acest proces, contăm pe sprijinul Comisiei Europene şi al Statelor Membre”, a declarat ministrul Ion.

Referitor la proiectele incluse în PNRR, Stelian Ion a informat că proiectul major, a cărui finanţare se solicită prin PNRR, este digitalizarea justiţiei. Demersul este necesar pentru îmbunătăţirea accesului la justiţie şi pentru eficientizarea funcţionării sistemului judiciar. Pe lângă acesta, sunt solicitate finanţări pentru îmbunătăţirea infrastructurii instanţelor, a penitenciarelor şi a Agentiei Nationale de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate.

Sursa Foto: Stelian Ion/Facebook

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

11 comentarii

 1. exact asa . guvernul se va misca cu viteza fulgerului dupa evenimentul cu ministrul din sanatate .

 2. Aceasta „intalnire” este o rusine. Un ministru nu primeste niciodata un ambasador. Cu atat mai putin, un ministru de justitie. Nici nu mai conteaza tema discutiei, daca tu iei sfaturi de la un Vasile-Gheorghe POPOVICI sau Cosmin-George DINESCU. Astea sunt exemple de ambasadorii Romaniei prin fundaturi corupte ale UE, unde au ajuns pe baza experiente in diplomatie, fara sa studieze anticoruptia. Nu am nimic cu ei, dar sunt ilustri nimeni in afara domeniului lor de activitate.

  • Păi nu, că trebuie să ”iei sfaturi” numai ”de la” Pompiliu sau Iovanovici, cum face julienul sputnikar, pentru că lui îi place foarte mult să ”ia” pe la ”intalniri” și o face fără ”rușine”. Aștia sunt ”exemple de ambasadorii” RSR ”prin fundaturi” dughiniste ale URSS, ”unde au ajuns pe baza experientei in”diversiuni, știe dacianul analfabet, cum știe și ce ”primeste un ministru”, numai câți de ”i” se pun în propoziție nu știe, deh, e mai grea limba română decât ”diplomatia”.

 3. Dupa episodul cu Voiculescu deveniți USRâmele PNLului. Asa am inteles ca decurg negocierile.

  • Lasă, că așa are și gura ”la” trolii mafiei PCR-FSN-PSD ce să mănânce sau s-o fi rupt cumva bățul băgat prin gard? La așa stăpâni cum sunt securiștii, nici postacii lor nu mai fac nicio treabă.

 4. Hai Stelica ca UDMR-ul și PNL-ul și nici procurorii și judecătorii nu au nevoie de reforme
  Singuri împotriva tuturor, vezi ca te așteaptă Catu la cotitură și-ți frânge mandatul

 5. Înlocuiţi clanurile de magistraţi impostori, corupţi, nepotiști şi securişti. Veţi rămâne doar cu grefierii 😂😂😂😂😂 Justiţie în România… mda

 6. Justitia mafiota romaneasca securistoida si
  corupta, justitia care s-a vandut pentru privilegii, salarii de 25.000 ron net, chirii imense 1000 euro net, pensii speciale din tinerete..

  Sper ca rusii sa va arate justitia divina, leprelor, hoti cu acte in regula!!!o.

 7. Securisti infecti vanzatori de tara!!!
  Fata de bidon turtist tradator!!!

 8. Cea mai mare pensie din Europa în cea mai săracă tara din Europa încasată de un fost procuror Din Romania, 74 de mii de lei. Doar atât trebuie spus despre asa zisa justiție din România!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.