G4Media.ro

Siegfried Mureșan, după ieșirea premierului Moldovei: Sperăm ca autorităţile de la Chişinău…

Siegfried Mureșan, după ieșirea premierului Moldovei: Sperăm ca autorităţile de la Chişinău să nu fie un obstacol în dorinţa noastră de a ajuta românii basarabeni

Premierul Republicii Moldova, Ion Chicu, declara vineri că România este cea mai coruptă ţară din Europa şi că numai în Suceava sunt „jumătate dintre bolnavii de COVID-19 înregistraţi în toată Republica Moldova” – afirmație care a stârnit reacții ferme de dezaprobare în rândul oficialilor români.

Ministerul de Externe al României a reacționat imediat, apreciind că ieșirea premierului Moldovei este rudimentară: „Declarații publice care denotă un limbaj rudimentar (…) Declarații denigratoare inacceptabile”, au transmis reprezentanții MAE.

Europarlamentarul Siegfried Mureşan și-a exprimat și el sâmbătă îngrijorarea că autoritățile de la Chișinău ar putea reprezenta un obstacol în dorinţa autorităţilor de la Bucureşti de a-i ajuta pe românii basarabeni.

„Vom ajuta în continuare românii din Republica Moldova. Sperăm ca autorităţile de la Chişinău să nu fie un obstacol în dorinţa noastră de a ajuta românii basarabeni”, a scris europarlamentarul pe pagina sa de Facebook.

De menționat că declaraţia lui Ion Chicu a venit ca replică la criticile exprimate anterior de Siegfried Mureşan, preşedinte al Delegaţiei Parlamentului European în Comitetul Parlamentar de Asociere UE – Moldova. Europarlamentarul a spus, tot pe pagina sa de Facebook, că Guvernul Republicii Moldova eşuează în gestionarea crizei COVID-19 așa cum a eşuat şi în implementarea reformelor.

Răspunsul lui Ioan Chicu, tot pe pagina de Facebook, a fost: „Pentru noi este foarte importantă opinia cetăţenilor noştri despre activitatea guvernului. Şi doar critica moldovenilor pentru noi contează. Atacurile concertate ale unor personaje, cu pretenţii de avocaţi ai Moldovei, pot să-i impresioneze doar pe patronii lor. Pe mine – deloc”.

Potrivit Ministerului de Externe al României, declaraţiile prim-ministrului Ion Chicu sunt cu atât mai inadecvate cu cât, în contextul actual al pandemiei de COVID-19, România a oferit, în mod dezinteresat, un sprijin substanţial Republicii Moldova, demonstrând solidaritate şi fiind astfel alături, în mod concret, de cetăţenii Republicii Moldova într-un moment foarte dificil.

Sursa Foto: Comisia libe/Siegfried Muresan

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

9 comentarii

 1. Nu e nimic nou sub soare.Totul se trage de la stramutarea populatiei romanesti in Siberia de catre Stalin!!Azi avem doar corcituri, un ADN romanesc alterat-doar 10 % mai sunt romani!

  • g4 stergi postarile & esti beton

   VASILE SIEGFRIED face jocul rusilor si nemtilor care vor indeparteze rep. Moldova de ROMANIA

 2. Nu ne interesează nici ce spune Sigmund Mureșan, nici de moldoveni

 3. ce poti sa faci! nu ne iese sa fim si noi licurici , chit ca misiunea asta ne-a revenit prin delegare de atributii de la marele licurici! nu suntem facuti pentru asa ceva, cand o iei peste bot de la oricine, cand se sterge pe picioare te miri cine cu tine , e greu sa te transformi in bau-bau, ca de respect nici nu poate fi vorba!

 4. Declaratii desantate, ticluite de fprte obscure. Hardaie de invective grohaite de un bufon. Asta face parte din Fisa p(r)ostului de prim-sinistru-marioneta. Prin gura infecta a nemernicului Chicu vorbeste de fapt mlastina din Piata Rosie si Pesta din Buda.

 5. Siegfried, mummy’s boy

 6. vorbe cu talc de la acest traseist politic

 7. „Stangacia” lui Muresan se poate explica usor : e PNL-ist.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.