G4Media.ro

DSU: Institutul Național de Sănătate Publică a propus joi ca intrarea în…

DSU: Institutul Național de Sănătate Publică a propus joi ca intrarea în România să se facă cu test PCR negativ, indiferent din ce zonă vin călătorii / În ședința CNSU de azi am venit cu un proiect de hotărâre. Guvernul a decis reanalizarea

Departamentul pentru Situații de Urgență (DSU), condus de secretarul de stat Raed Arafat, precizează vineri că Institutul Național de Sănătate Publică a propus joi ca intrarea în România să se facă cu test PCR negativ, indiferent din ce zonă vin călătorii, iar Departamentul a venit în ședința CNSU de azi cu un proiect de hotărâre „elaborat în baza propunerilor agreate atât de către Ministerul Sănătății, cât și de către specialiștii din cadrul INSP”, însă Guvernul a decis reanalizarea acestuia.

„În data de 2 decembrie 2021, având in vedere incertitudinile privind gradul de răspândire a noii variate Omicron la nivel mondial, precum și posibilitatea de infectare a persoanelor trecute prin boală sau vaccinate cu schemă completă, Institutul Național de Sănătate Publică a trimis către Departamentul pentru Situații de Urgență și către Ministerul Sănătății o adresă prin care propune ca «intrarea pe teritoriul național sa se facã doar prin prezentarea unui rezultat negativ la un test efectuat cu maxim 48 de ore înainte, indiferent de zona de risc epidemiologic din care sosesc călătorii»”, precizează DSU.

„Dată fiind această propunere venită din partea INSP, Departamentul pentru Situații de Urgență a urmărit de o manieră prioritară ca acest aspect să fie discutat în cadrul ședinței CNSU de astăzi, venind de asemenea cu un proiect de hotărâre, elaborat în baza propunerilor agreate atât de către Ministerul Sănătății, cât și de către specialiștii din cadrul INSP”, subliniază sursa citată.

Departamentul pentru Situații de Urgență menționează că, potrivit competențelor instituționale, încă de la debutul pandemiei de COVID-19 a elaborat direcții de acțiune, în baza propunerilor venite din partea specialiștilor de sănătate publică, care mai apoi au fost discutate și implementate sau nu, în cadrul forului superior, respectiv Comitetul Național pentru Situații de Urgență.

„Referitor la informațiile venite «pe surse» privind «disensiunile» care ar fi avut loc în cadrul ședinței de guvern de astăzi, precizăm că ele sunt departe de a fi adevărate iar în urma prezentării propunerii inițiale avizate de către specialiști, detaliată anterior, la nivelul Guvernului, în urma discuțiilor care au avut loc, s-a stabilit reanalizarea acestui aspect de către Ministerul Sănătății și Institutul Național de Sănătate Publică”, precizează DSU.

Citește și

Rafila: ECDC recomandă testarea PCR a călătorilor din spațiul european, dar în România trebuie găsită o soluție care poate să fie și aplicabilă. Săptămâna viitoare vom avea un set de măsuri / Ar trebui să fim puțin mai relaxați

Surse: Raed Arafat a propus teste PCR pentru toți cetățenii care vin în România în decembrie, propunerea a fost respinsă în ședința de guvern

Sursa foto: Inquam Photos

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

14 comentarii

 1. La basa vine un arap.

 2. Cu alte cuvinte mai intai specialistii din ministerul sanatatii au venit cu propunerea de a se face test la intrarea in tara si mai apoi specialistul sef de la ministerul sanatatii adica dl. Rafila s-a gandit ca trebuie reanalizat acest aspect. De fapt, este o decizie politica pentru ca in realitate se dovedeste iata ca dlui Raflia nu-i pasa daca se imbolnavesc oamenii cum se credea pe vremea cand milita impreuna cu dna Firea sa se faca teste multe si acuza vechiul ministru ca nu le face.

  • Rafila a fost di totdeauna un fitilist și un neprofesionist. Asta va fi conducerea psd-ista. Vor muri romanii cu miile, sub oblăduirea bolșevicilor

 3. si iesirea cu certificat de deces.

 4. Rafila=PSD
  Niste politicieni care vor avea in ianuarie de dat explicatii dupa valul 5.
  Se agitau ca PNL SI USR nu au luat masuri pentru stoparea valului 4.PSD ce face? Absolut nimic, pe cine vor da vina in ianuarie?Acum ministerul sanatatii este la PSD
  RUSINE!!!!

 5. Omicron are indice de infectare 2 nu 1,2 ca varianta delta sau 1,1 ca varianta beta. Așa că pornind de la 100 de infectării timpul se comprimă la mai mult de jumătate și ajungem la final de Ianuarie cu 10000 de infectării pe zi. De aceea americanii cer test PCR chiar dacă ai certificat verde. La noi se practică joaca cu moartea.

  • Joaca cu moartea a fost dintotdeauna specialitatea bolșevicilor. Acum ca sunt iar la putere, ne vor extermina ca în anii ’50, dar vor da evident vina pe virus.

 6. In sfarsit o decizie buna. Felicitari!

 7. Testul trebuie cerut si la intrarea in restaurante si in toate magazinele ne esentiale.

 8. Lupta cu picioare pe sub masa intre Rafila si Arafat a ajuns la faza de coate in coaste, mai la vedere adica.

  Arafat mizeaza pe frica, se asteapta ca oamenii mai degraba ar vrea sa opreasca omicronu la granita. Daca faceau asta in vara, poate era o treaba cu Delta…
  Rafila pariaza invers, ca in general ne cam doare la patina de Covid, si de Omicron in special.

  O sa vedem care castiga. Nu neaparat care are dreptate, pentru ca in era manip.ularii generalizate adevarul nu mai conteaza prea mult.

  • Ciuma roșie vrea să-l înlăture pe arafat ca să pună ei mana pe bani, uitând ca arabul a făcut singurul serviciu în domeniul sănătății care FUNCȚIONEAZĂ. Dacă SMURD- ul încape pe mana ciumattilor, s-a ales praful de el, iar sănătatea va deveni un lux în România.

 9. Pai stai. Nu era certificatul verde obligatoriu la nivel UE? Adica sa pot intra cu vaccin?

 10. Totul nu e decât spălarea lui Pfizer care o dădu de gard cu vaxinul. Hocus pocus , deodată nu mai e vorba de certificatul doveditor de imunitate și nici de vaxinul miracol.