G4Media.ro

DSP Arad cere ca suspendarea cursurilor în şcoli să poată fi decisă…

DSP Arad cere ca suspendarea cursurilor în şcoli să poată fi decisă şi de specialiştii în sănătate publică: „Este absurd ca Direcţia de Sănătate să privească cum incidenţa creşte în foarte multe localităţi şi să nu aibă legislaţia de partea sa”

Şeful Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Arad, Horea Timiş, cere autorităţilor centrale ca suspendarea cursurilor în şcoli să poată fi decisă la nivel local şi de DSP-uri, nu doar de conducerile şcolilor, susţinând că există situaţii de localităţi cu incidenţă ridicată a infectărilor cu SARS-CoV-2 unde cursurile continuă, iar specialiştii de sănătate publică nu pot face nimic.

Horea Timiş a declarat miercuri, pentru Agerpres, că a ridicat deja problema în cea mai recentă videoconferinţă cu autorităţile centrale.

„Am solicitat modificarea ordinului comun emis de Ministerul Sănătăţii şi Ministerul Educaţiei cu privire la suspendarea cursurilor în şcoli, în aşa fel încât şi direcţiile de sănătate să poată să dispună această măsură, acolo unde este cazul, unde incidenţa o cere. Este absurd ca Direcţia de Sănătate să privească cum incidenţa creşte în foarte multe localităţi şi să nu aibă legislaţia de partea sa, în timp ce suspendarea cursurilor rămâne la latitudinea profesorilor şi directorilor de şcoli. Există situaţii care arată clar, în urma anchetelor epidemiologice, că în unele localităţi trebuie impusă această măsură„, a spus Timiş.

Din cele 78 de Unităţi Administrativ-Teritoriale (UAT) din judeţul Arad, 65 erau în „scenariul roşu”, miercuri, cu incidenţe de peste 3 cazuri noi de SARS-CoV-2 la mia de locuitori. Cea mai mare incidenţă este la Şiştarovăţ, de 21,39 la mie. Doar în opt UAT-uri nu se aplică niciun fel de restricţii din cauza pandemiei.

În ultimele 24 de ore, în judeţul Arad au fost confirmate 389 de cazuri noi de infectare cu SARS-CoV-2, iar incidenţa la mia de locuitori este de 8,75 cazuri. În municipiul Arad, incidenţa a ajuns la 12,25 cazuri noi la mia de locuitori.

sursa foto: Pixabay

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. Intr-un stat esuat, orice e posibil. Decid toti supermanii ce vor, ca ei sunt cei mai experti in orice.

    Tare ca DSP dupa DSP recomanda restrictii si vine cate un politruc si le da peste nas, ca nu stie DSP.