G4Media.ro

Drulă: Vedem o opoziție absolut îngrijorătoare și nejustificată a guvernului austriac, condus…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Drulă: Vedem o opoziție absolut îngrijorătoare și nejustificată a guvernului austriac, condus de Partidul Popular Austriac, care este colegul și fratele PNL în familia popularilor europeni

Liderul USR, Cătălin Drulă, a declarat, miercuri, la Parlament, că poziția Guvernului austriac împotriva aderării României la Schengen este „absolut nejustificată, irațională, inamicală” și le-a cerut celor care provin din PNL, președintelui Iohannis, premierului Ciucă să convingă Partidul Popular Austriac, care face parte din aceeași familie politică europeană, că nu poate folosi o temă rasistă, extremistă împotriva României.

„Vedem o opoziție absolut îngrijorătoare și nejustificată a guvernului austriac, condus de Partidul Popular Austriac, partidul care este colegul și fratele PNL în familia popularilor europeni. Partidul Popular, care este la guvernare și care are premierul, cancelarul austriac, și ministrul de Interne se pare că se opune intrării României și Bulgariei în Schengen. Este o poziție absolut nejustificată, irațională, inamicală la adresa românilor și a statului român și sper că va exista până la urmă o rațiune sub presiunea celorlalte guverne europene să se ia decizia potrivită”, a afirmat liderul USR.

Cătălin Drulă a precizat că USR a lucrat intens în ultimele luni, „și vizibil, și în spatele scenei”, cu partenerii săi din familiile politice europene. „Și ați văzut că s-a rezolvat și opoziția Olandei. Toate țările acum susțin aderarea României la Schengen”, a punctat el.

„Sperăm ca cei care provin din PNL – președintele Iohannis, premierul Ciucă, ministrul de Externe – să convingă pe cei din Partidul Popular Austriac că nu pot folosi o temă rasistă, extremistă împotriva României și să refuze acest drept legitim pentru care românii așteaptă de 15 ani”, a mai declarat liderul USR.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

3 comentarii

  1. austriecii astia nu stiu cu cine se pun… acum le copiaza drula si compania lucrarile de doctorat de la biblioteca si o sa inceapa circoteca.

  2. Drulă știe că este o manevră pur electorală internă austriacă. Trist este că asta poate aduce multe voturi și devoalează impresiile electoratului față de țărișoara RO.

  3. Ia da un link catre articolul in care Drula „spunea ca nu meritam in schengen acum niste saptamani „!
    Prostacii PSD-PNL mint cu nerusinare.