G4Media.ro

Drulă: USR va depune luna aceasta o lege pentru eliminarea pensiilor speciale…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Drulă: USR va depune luna aceasta o lege pentru eliminarea pensiilor speciale ale lucrătorilor fostei Securităţi. E vorba de 1.300 de foşti ofiţeri de Securitate şi de Miliţie, mulţi dintre ei încă în viaţă

Cătălin Drulă a anunţat că USR va depune un proiect de lege care prevede eliminarea pensiilor speciale ale lucrătorilor fostei Securităţi. „E vorba de 1.300 de foşti ofiţeri de Securitate şi de Miliţie, mulţi dintre ei încă în viaţă, care au primit din partea instanţelor hotărâre judecătorească definitivă că au fost lucrători ai Securităţii şi au desfăşurat activităţi prin care au suprimat sau au îngrădit drepturi şi libertăţi fundamentale ale omului, în scopul susţinerii puterii comuniste”, a explicat liderul USR, citat de News.ro.

„Este absolut revoltător ca securiştii care au exercitat teroare în numele unui regim totalitar să primească astăzi pensii speciale din partea statului român. Sunt oameni care au adus teroarea, frica, au frânt destine şi care astăzi primesc în mod sfidător pensii speciale din partea statului român democratic. Ei continuă să fie şi după 1989 specialii acestui stat. Vă anunţ că USR va depune luna aceasta o lege pentru eliminarea pensiilor speciale ale lucrătorilor Securităţii care au făcut poliţie politică, încălcând astfel drepturile omului. E vorba de 1.300 de foşti ofiţeri de Securitate şi de Miliţie, mulţi dintre ei încă în viaţă, care au primit din partea instanţelor hotărâre judecătorească definitivă că au fost lucrători ai Securităţii şi au desfăşurat activităţi prin care au suprimat sau au îngrădit drepturi şi libertăţi fundamentale ale omului, în scopul susţinerii puterii comuniste”, a declarat Cătălin Drulă, marţi într-o conferinţă de presă în care a anunţat lansarea de către USR a campaniei „Stop pensiile speciale”.

Preşedintele USR a mai spus că în PNRR sunt prevăzute încă 25 de zile pentru desfiinţarea pensiilor speciale care reprezintă 1% din PIB. El a adăugat că acel procent reprezintă o sumă mai mare decât bugetul dedicat cercetării şi anume 0,16% din PIB.

De asemenea, pensia specială este în medie de opt ori mai mare decât pensia contributivă, a mai precizat Drulă.

Acesta a vorbit şi despre abrogarea pensiilor speciale ale aleşilor locali, care ar avea un impact de un miliard de lei asupra bugetului din 2023, dacă nu vor fi eliminate sau amânate.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

9 comentarii

 1. Mai bine mai tarziu decat niciodata.

 2. Are dreptate P$D-PeNaLe-FSN! Numai USR e de vină! Mai nou li s-a pus pata pe preacinstiţii judecători şi procurori – vor să îilase fără pensiile de „revoluţionari patrioţi”… Lasă că pică legea la UM CCR 😉✌

 3. Nu inteleg partea cu „multi dintre ei inca in viata”. „Specialii” astia primesc pensiile lor speciale si dupa moarte, sau la astia ce eliminam, ca nu prea are logica. Sau aruncam cu cifre ca sa sune pompos. 1300 dintre care de fapt mai sunt 500, iar pentru astia 500 o sa bage coalitia mafihoata un amendament sa se aplice tot asa dupa moarte. Tara de banditi care NU se vindeca asa.

  • @ Ciocumic – Si io sunt contrariat de asta, dar sper sa fie doar o exprimare gresita. Adica ori sunt 1300 de pensii, ori nu? Mai e posibilitatea sa fie sotii/soti care iau pensie de urmas (jumatate din pensia intreaga), dar e doar o presupunere, deci mi se pare normal sa existe lamuriri cu privire la subiect.

 4. PSD va continua să mintă că USR sunt securiști.

 5. Votanti ai PSD si PNL, nu credeti ca e o lege corecta ceea ce propune Drula?
  Sau voi DORITI sa platiti pensii speciale securitatii ceausiste?

 6. Prea târziu, deja au jefuit tot ce se putea jefui în țara asta, din nouăzeci au rămas toți pe funcții ca să poată prădui toată economia creată cu mari sacrificii de noi toți în patruzeci și cinci de ani de opresiune. Doar infernul ce-i așteaptă mai poate face justiție.

 7. Articol ptr. a crește în sondaje.
  Pe viitor doar un partid bine viitor, și singur la guvernare ar putea schimba ceva.Acela cu siguranță nu USR.MINCINOSI IPOCRIȚI.

 8. ice felix la ce categorie se încadrează? Întreb pentru un prieten!! 😝🤪😜😛😋