G4Media.ro

Drulă: Ciolacu blochează de un an proiectul USR de eliminare a pensiilor…

pensii speciale protest USR

Drulă: Ciolacu blochează de un an proiectul USR de eliminare a pensiilor speciale. Statul cheltuie 35 de milioane de lei pe an, pentru 768 de foști parlamentari / Ciolacu a anunțat că s-au depus amendamentele care vor închide definitiv subiectul pensiilor speciale

După ce liderul PSD, Marcel Ciolacu a anunțat că s-au depus amendamentele prin care se dorește „închiderea definitivă a subiectului pensii speciale”, președintele USR, Cătălin Drulă îl acuză că e ipocrit: „Marcel Ciolacu blochează de un an de zile proiectul USR de eliminare a pensiilor speciale ale parlamentarilor și de mai mult de atât proiectul de eliminare a pensiilor speciale ale aleșilor locali, dar s-a trezit astăzi să spună că pensiile speciale nu sunt bune”.

Drulă mai arată că spusele lui Marcel Ciolacu sunt „baliverne pesediste” pentru că PSD este „inventatorul pensiilor speciale astfel că nu le va elimina niciodată”.

„Când vom scăpa de PSD de la guvernare, vom scăpa și de pensiile speciale”, subliniază Drulă, arătând că statul cheltuie 35 de milioane de lei/an pentru 768 de foști parlamentari.

„Pe viitor, fiecare fost parlamentar, precum Petre Daea, Teodor Meleșcanu, Adrian Năstase, va încasa din nou câte 5000-6000 de lei/lună. Cei care au prins mai multe mandate vor sări la 15-16.000 de lei pe lună, precum Petre Roman sau Vasile Blaga. În condițiile în care, un român primește o pensie media de 1900 lei” mai adaugă președintele USR.

Marcel Ciolacu a anunțat luni că s-a depus, la Camera Deputaților, amendamentele prin care „se va închide definitiv subiectul pensiilor speciale”.

„Sunt modificări au ca scop eliminarea unor abuzuri și inechități care au durat prea multă vreme. Mi-am asumat public acest rol și sunt decis să merg până la capăt!  Ținta tuturor celor care am lucrat la aceste soluții este ca principiul contributivității să primeze în întreg sistemul de pensii publice! Astfel, de acum înainte, nimeni nu va mai putea construi sisteme paralele, în care să-și aranjeze din pix pensii uriașe, mai mari decât venitul din activitatea profesională.  Totodată, ne asigură că îndeplinim și condițiile necesare pentru ca, odată adoptate toate modificările pe tema pensiilor speciale, România să poată primi o tranșă de peste 3 miliarde de euro din PNRR. Avem o nevoie uriașă de acești bani pentru investiții în sisteme publice esențiale, precum Educația și Sănătatea”, a transmis Ciolacu.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

4 comentarii

  1. Dar vouă cât v-au tremurat chiloții când ați avut Ministerul Justiției și nu v-ați atins de magistrați nici cu o floare?!
    Puteati iniția un proiect de modificare a Statului magistratului prin care să reveniți la Legea Stoica în care era prevăzută pensia 80 % din salariul (nu venitul ) net, nu brut! Nu era mare filosofie, dar a fost mare frica și ipocrizia!

    • Da, cearta-i ca n-au facut minuni cat au fost 5 minute la guvernare. Vezi, asta-i problema la voi, la romani. Cand aveti un ministru cinstit si imperfect, ii dati in cap. Dar daca ministrul e hot, doar va plangeti si il tolerati. Ce vroiai sa faca cu 15% sustinere? E nimica.

  2. E plin la Transelectrica de fosti milițieni pensionați .

  3. Parlamentarii usr si-au dat demisia in ultima zi de legislatura pentru a nu primi pensii speciale.