G4Media.ro

Droguri în licee: Doi suspecți, arestați preventiv pentru 30 de zile, alți…

sursa foto: DIICOT

Droguri în licee: Doi suspecți, arestați preventiv pentru 30 de zile, alți doi în arest la domiciliu/ Control judiciar pentru alte trei persoane

Doi suspecți în dosarul „droguri în licee” au fost arestați preventiv pentru 30 de zile. Alte două persoane au fost plasate în arest la domiciliu pentru 30 de zile, iar pentru alți trei suspecți s-a dispus măsura controlului judiciar.

Luni, peste 20 de persoane au fost duse la audieri la DIICOT după efectuarea a 23 de percheziţii în București într-un dosar ce are ca obiect săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de droguri de mare risc și trafic de droguri de risc.

Procurorii susțin că, din anul 2022, membrii grupului au vândut droguri de mare risc și de risc consumatorilor, inclusiv către elevi din licee din București.

Doi dintre liceenii conduși la audieri de procurorii DIICOT ar fi elevi la Liceul Traian și Liceul Hristo Botev, iar părinții lor lucrează la Ministerul Afacerilor Externe, respectiv DNA, au declarat pentru G4Media surse judiciare. Procurorii îi suspectează că, alături de ceilalți membri ai rețelei, vindeau droguri în licee și zona cluburilor din Sectorul 1.

Unul dintre suspecții reținuți de procurori în dosarul grupării de traficanți de droguri în liceele bucureștene avea salvate în telefonul mobil fotografii în care ținea în mâini saci plini cu cannabis, au declarat pentru G4Media surse judiciare. Procurorii au accesat telefonul acestuia în cadrul perchezițiilor.

E vorba despre băiatul unui angajat la DNA. El este acuzat că ar face parte din rețeaua de traficanți de droguri, fiind responsabil de vânzarea de cannabis, heroină și ecstasy.

Acesta ocupa locul secund în ierarhia grupului de traficanți, potrivit informațiilor G4Media.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...