G4Media.ro

Droguri de 100 de ori mai puternice decât morfina lipsesc din seiful…

Sursa foto: Ulrike Leone from Pixabay

Droguri de 100 de ori mai puternice decât morfina lipsesc din seiful Spitalului Judeţean Brașov / Fentanilul e amestecat de traficanți cu heroină, cocaină, MDMA şi metamfetamină pentru a creşte profiturile

10 fiole de Fentanil, un opioid de 100 de ori mai puternic decât morfina şi de 30-50 de ori mai puternic decât heroina, au dispărut din seiful Spitalului Clinic Judeţean Braşov, anunță BZB.

Fentanilul este un opioid puternic, cu efect letal, dacă este utilizat necorespunzător. Este folosit în operaţii, pentru anestezii generale, dar şi în secţia de Terapie Intensivă, pentru analgezie. Este destinat şi bolnavilor de cancer în stadii terminale, pentru terapia durerii,

Studiile medicale au arătat că această substanţă este mult mai puternică decât drogurile cele mai periculoase de pe piaţa neagră, astfel că Poliţia Braşov, sesizată de conducerea spitalului, a deschis imediat o anchetă pentru depistarea persoanei care a luat cele zece fiole de Fentanil.

Lipsa fiolelor a fost sesizată la un inventar al medicamentelor. În varianta oficială, imediat a fost sesizată Poliţia, şi, pentru că este vorba de substanţe de mare risc, ancheta a fost preluată de Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) Braşov. Reprezentanţii DIICOT au confirmat că au început o anchetă în urma dispariţiei celor zece fiole de Fentanil, însă, deoarece investigaţiile sunt în stadiu incipient, au refuzat să facă alte comentarii.

Potrivit însă unor surse din anchetă, dispariţia celor zece fiole a fost observată de către şefa secţiei de Terapie Intensivă, care nu ar fi anunţat, însă, conducerea spitalului, la momentul respectiv. Un alt medic a rupt tăcerea şi a sunat la Poliţie, marţi, 14 februarie. Acum se fac cercetări pentru a se stabili când şi cum au fost sustrase fiolele şi de ce nu a fost sesizat imediat incidentul.

Fentanilul este cel mai puternic opioid cunoscut în prezent, iar medicamentul e amestecat de traficanți cu heroină, cocaină, MDMA şi metamfetamină pentru a creşte profiturile.

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...