G4Media.ro

Dragoș Pîslaru anunță adoptarea de către Consiliul UE a Garanției pentru copii,…

Dragoș Pîslaru anunță adoptarea de către Consiliul UE a Garanției pentru copii, program menit să le asigure acces la educație timpurie și sănătate, cel puțin o masă caldă pe zi și condiții de locuire decente 

Europarlamentarul Dragoș Pîslaru (USR PLUS, grupul Renew Europe) a anunțat, marți seara, că a câștigat „o nouă bătălie decisivă”, prin faptul că programul Garanția pentru copii a fost adoptat de Consiliul UE. Programul este menit să asigure acces la educație timpurie, cel puțin o masă caldă pe zi, susținere în activitățile educaționale, acces la sănătate și condiții de locuire decente pentru copiii în situații vulnerabile, potrivit unei postări pe Facebook a reprezentantului USR PLUS.

„Acum avem realmente șansa să prioritizăm copiii și tinerii, asumat, concret. (…) Vorbim despre accesul lor la educație, sănătate, hrană, locuire, despre coordonare și implementare a investițiilor dedicate lor exact acolo unde este nevoie. Avem fonduri alocate prin #MRR, prin Fondul Social European + (FSE+) și o mare oportunitate de a lupta pentru copiii din Europa, cu gândul în special la acei unul din trei copii din România aflați în sărăcie și risc de excluziune”, a scris Dragoș Pîslaru.

Europarlamentarul USR PLUS a explicat și ce are de făcut România, dar și celelalte state membre, pentru a beneficia de fondurile incluse în noul program.

Cele 27 de state membre vor prezenta Comisiei, în termen de nouă luni de la adoptarea prezentei recomandări, un plan de acțiune ce acoperă perioada 2022-2030, luând în considerare circumstanțele naționale, regionale și locale, precum și acțiunile politice existente și măsurile existente de sprijinire a copiilor în nevoie, a precizat Dragoș Pîslaru.

Planul ar trebui să includă, în special:

1. Categoriile vizate de copii care au nevoie să fie sprijiniți prin aceste măsuri integrate;
2. Ținte cantitative și calitative care trebuie atinse prin măsuri corespunzătoare, ținând seama de regiune și disparități locale;
3. Măsurile planificate sau luate în aplicarea recomandării, inclusiv la nivel regional și local, precum și resursele financiare și calendarele necesare;
4. Alte măsuri planificate sau luate pentru a aborda excluziunea socială a copiilor și pentru a rupe ciclul intergenerațional de dezavantaj, bazate în special pe activarea cadrului politic;
5. Un cadru național pentru colectarea, monitorizarea și evaluarea datelor, în vederea stabilirii unei monitorizări eficiente.
6. Dezvoltarea de măsuri eficiente de informare a copiilor și a familiilor acestora cu privire la drepturile lor și accesul la servicii, în special la nivel regional și local și prin instituții de învățământ, asistenți sociali, servicii de sprijin familial, societate civilă și organizații de economie socială, în vederea creșterii gradului de conștientizare și încurajării și facilitării serviciilor acoperite de prezenta recomandare;
7. Modul în care se asigură participarea autorităților regionale, locale și a altor autorități relevante, a copiilor și a autorităților, părțile interesate relevante care reprezintă societatea civilă, organizațiile neguvernamentale, instituțiile de învățământ și organismele responsabile de promovarea incluziunii sociale și integrare, drepturile copiilor, educația incluzivă, nediscriminarea și egalitatea de șanse, pe parcursul pregătirii, implementării, monitorizării și evaluării planului de acțiune.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

20 comentarii

 1. Normal, parintii copiilor s-au obisnuit cu „marmota care invelea ciocolata” ca niste cai breji.
  De asta pleaca din țară.
  Ei vor „justitie – nu coruptie” – dar nu avem noi procurori cu gânduri decente

 2. „Europarlamentarul Dragoș Pîslaru (USR PLUS, grupul Renew Europe) a anunțat, marți seara, că a câștigat „o nouă bătălie decisivă”, prin faptul că programul Garanția pentru copii a fost adoptat de Consiliul UE. Programul este menit să asigure acces la EDUCATIE timpurie….”
  Hai sictir, escroc ordinar!
  In Romania condusa de voi, „Programul pentru Educatie timpurie” prevazut in Programul de guvernare al aliantei PNL-USR PLUS-UDMR 2020-2024 si prevazut si in Bugetul de stat pe 2021, Program de guvernare votat in Parlamentul Romaniei care prevedea suma de 1500 de lei deductibili(la angajator!) pentru cheltuielile de creşă sau grădiniţă a fost SUSPENDAT in 30 Martie 2021 pana la final de an de catre cei din Minsiterul de finante!!!
  Cum motiveaza Minsiterul de finante:
  „Aplicarea acestei facilităţi pentru părinţi ar avea un impact de 4,5 miliarde lei pe an asupra Veniturilor bugetare.
  Potrivit HG initiata de Minsiterul de Finante, măsura este justificată şi de faptul că norma actuală are caracter discriminatoriu prin raportare la diferite categorii de angajaţi, şi mai mult decât atât contravine dispoziţiilor legislaţiei europene în materia taxei pe valoarea adăugată şi a accizelor, aducându-se atingere şi prevederilor imperative consacrate la nivel constituţional.
  Codul fiscal a fost modificat în toamna anului trecut prin Legea 239/2020, actualizare care a introdus această facilitate pentru părinţii angajaţi din cadrul companiilor, de a primi 1.500 de lei pentru fiecare copil înscris într-o formă de învăţământ TIMPURIE.”

  USR PLUS al vostru a votat cu 5 maini in Guvern aceasta HG!
  Sictir, escroc ordinar, la Brussles votati una si apoi va umflati in pene, in timp ce la Bucuretsi cu totul altceva!
  NU mai spun de Cresterea alocatiilor, prevazuta si aia in Programul de guvernare al aliantei PNL-USR PLUS-UDMR 2020-2024, Program cu care voi va stergeti undeva!!!

 3. Dublarea alocattiilor cand o anuntati, ipocriti sinistri!

  • Când vor trece finanțele țării pe plus. Până atunci insistați pentru hrană și haine pentru copiii săraci.

  • ioane, de doi ani tot suntem pe crestere economica, record dupa record, cum sa nu avem banipentru dublarea alocatiilor?

  • Bai, voua doar la bani moca va sta capul! De unde reiese ca trebuie sa primest ibani mai mult idaca ai puscat un copil?! De munca ati auzit?

 4. E greu în România! Bani sunt dar trebuie să se implice autoritățile locale. La fonduri din astea nu e cu parandărăt așa că mai ales în zonele sărace nu se va face nimic pentru copii. Acolo primăria e pentru angajat neamuri, salarii grase și șpăgi. Populația e lăsată în sărăcie, incultură și alcoolism. E bună doar la vot că votează cu cine trebuie.

  • Toate fondurile sunt cu parandarat. De ce crezi ca e bataie pe ciolanul bruxellez? Pentru 7k euro pe luna?! Ori cum crezi ca muntii nostri poarta nenumarate cabane tinute la secret cu proprietari trecuti pe la institutiile UE?!

 5. Cu câtă nesimțire, determinare ,înverșunare s-au opus dublarii alocațiilor la fel de hotărâți vreau să îi văd când este vorba de tăierea salariilor și sporurilor nesimțite la bugetari, restructurarea aparatului de stat rămâne, tăierii pensiilor speciale, a eliminării cumulului pensie cu salariul de la stat etc etc . Aici au avut tupeul jegos să taie alocațiile copiilor dar nu au tupeul elimine evaziune fiscală și spălare de bani muncă la negru,eliminarea subvențiilor din bani publici deci și din buzunarul meu.

 6. Cata ipocrizie!
  In timp ce la Brussels europarlamentarii USR PLUS voteaza si se mandresc cu Educatia timpurie pentru copii, ce-au facut USR PLUS alaturi de PNL si UDMR in Guvernul Florin Citu cu Educatia timpurie la copilasii romani!?
  Au facut ceva pe ea!
  Adica: Programul de guvernare al aliantei PNL-USR PLUS-UDMR 2020-2024 prevede incepand cu 2021 Facilitatea deductibila pentru angajatorii care acorda angajatilor Suma de 1500 Lei pentru Educatie timpurie, adica pentru Cresa si gradinita!
  Aceeasi facilitate a pus-o Florin Citu si in Bugetul pe 2021, s-au laudat cu ea in campania electorala pentru alegerile din Decembrie 2020!
  Cand colo, ce sa vezi: Prin Hotarare de Guvern, la 31 Martie 2021, Minsiterul de finante fiind initiator, au SUSPENDAT aceasta faciliatate pana la final de 2021!!
  Motivarea Minsiterului de Finante:
  „Aplicarea acestei facilităţi pentru părinţi ar avea un impact de 4,5 miliarde lei pe an asupra veniturilor bugetare.
  Potrivit proiectului, măsura este justificată şi de faptul că norma actuală are caracter discriminatoriu prin raportare la diferite categorii de angajaţi, şi mai mult decât atât contravine dispoziţiilor legislaţiei europene în materia taxei pe valoarea adăugată şi a accizelor, aducându-se atingere şi prevederilor imperative consacrate la nivel constituţional.
  Codul fiscal a fost modificat în toamna anului trecut prin Legea 239/2020, actualizare care a introdus această facilitate pentru părinţii angajaţi din cadrul companiilor, de a primi 1.500 de lei pentru fiecare copil înscris într-o formă de învăţământ timpurie.”

  NU mai vorbesc despre Cresterea alocatiilor copiilor, la fel prevazuta in Programul de guvernare al aliantei 2020-2024, care prevede clar cate 2 Cresteri in 2021 si 2 in 2022!
  Acum, au ANULAT a 2-a Crestere, ramane cate una in 2021 si una in 2022!
  De la atata „grija’ pentru COPII!
  DECI: in timp ce voteaza la Brussels pentru Educatie timpurie si se lauda pe Facebook, acasa in guvernul Romaniei cei din USR PLUS voteaza acea HG care suspenda Educatia timpurie sau ANULEAZA Cresteri de alocatii, cum tot ei au PROMIS in Programul de guvernare al aliantei VOTAT in Parlament la investirea guv Florin Citu!
  Rusine, ipocriti mincinosi!!!

  • Dublu limbaj, dublă măsură, dublă realitate, dublu stat, totu-i dublu, chiar și vederea, la coaliția lui pește!

  • @Marcel: Am postat de 2 ori, prima poastre nu a aprut desi multe postari ulterioare au aparut!
   Am crezut ca au cenzurat, din cauza unor cuvinte pe acre, recunsoc ca mi-am impus sa nu le mai folosesc, dar nu rezist, asa ca am postat iar fara acele cuvinet!
   Mi-e atat scarba, ca mi-e greu sa nu pun cuvinte grele pentru aceasta fauna mizerabila!
   Pentru CINE a votat Dragos Paslaru acele minunatii, acre la copiii Romaniei vor ajunge peste 50-100 de ani?!
   Cat tupeu sa ai sa postezi asa ceva, cand USR PLUS cot la cot cu PNL si UDMR face ce face in Romania reala cu TOT ceea ce inseamna Copii si Educatie: bataie de joc!
   Rupti de lume si cu un tupeu mai ceva ca la PSD!!

  • Ar fi doua aspecte:
   – fiecare ministru are „mana libera” in deciziile pe care le ia (pana e dat afara)
   – daca nu exista consesc politic (in discutiile private) cu privire la o tema atunci se amana sau gasesc sa-si umple timpul cu altceva fara sa spuna public mare lucru – pentru a nu afecta imaginea coalitiei.
   Eu cred asa: PNL e hotz, UDMR e cu interesul lui, USR PLUS nu are inca puterea si cunostintele necesare sa puna temele in aplicare si nici nu risca prea mult sa se faca de ras

 7. Totusi, Pîslaru si Renew, stiind si afirmand ca unul din trei copii se afla in saracie si risc de excluziune, ar trebui sa dea niste raspunsuri si in privinta cauzelor pentru care situatia este astfel, mai precis , cine este de vina pentru ca nu numai copiii , ci si familiile lor se afla in saracie, si ce face Renew, in afara de a cere fonduri si a discuta discutii despre subiect , pentru a-i ajuta pe saraci sa scape de saracie , fiindca altfel , daca situatia ramane in continuare la fel, saracii raman tot saraci, in timp ce Renew si ceilalti politicieni vor incasa salarii uriase numai pe vorbe si intentii pozitive!

 8. Sunt de acord să schimbe acordarea alocațiilor în cupoane, mese calde ptr copii dar tot la fel să facă și cu cei ce beneficiază de subvenții și beneficii de la stat din bani publici deci și din buzunarul meu să le transforme în vauchere bonuri imputuri nu cash cum ar fi subvențiile și beneficiile din agricultură, se dau bani mulți ptr dezvoltare rurală dar acești bani nu ajung in agricultură . Ca mulți bani destinați agriculturii ajung in vile și jeepane ale fermierilor.

  • O masa la restaurant costa mai mult decit daca o pregătește mama,acasă.
   Fermierii,după ce vor plăti facturile cu bonuri,vor rămîne cu banii pe care i-ar fi dat pe facturi.
   Tu ești pe lîngă realitate. Mai erau judecați taranii,acum 30 ani,că și-au cumpărat televizoare cu banii din subvenții,de parcă nu ar fi cheltuit și muncit ei că sa facă producție și să vinda ceva. Bonurile valorice nu sunt decit afacerea celor care le tipăresc( aceeași cu cei care tipăresc și publicitatea pentru alegeri,pe bani putini sau gratis, cu promisiunea că vor fi recompensați mai tirziu)

 9. Nebunii ăștia de useristi împreună cu curvele alea de penelisti nu sunt în stare să mărească alocațiile cu mai mult de 10 lei pe an și vreți să cred că se va face ce spune nebunul ăsta?!

 10. Dublarea alocatiilor si , in general, orice mariri (de salarii, pensii, alocatii etc) nu se pot face decat pe seama contribuabililor(inclusiv parintii copiilor). De fapt, are loc o redistribuire, fiindca mereu cineva castiga( de fapt profita) , pe cand altii care nu beneficiaza de mariri sau beneficiaza doar foarte putin pierd. In timp ce unii nu depun vreun efort suplimentar pt a face posibile aceste mariri( de ex, politicienii, profesorii , realizatorii tv, actorii si altii asemenea nu fac vreo activitate in plus care sa contribuie la mariri), efortul cel mai mare revine celor care produc plusvaloare: angajatii din sectorul particular care trebuie sa munceasca mai mult pt a asigura fondurile necesare cresterilor de venituri .Din nefericire, nu se poate consuma mai mult decat se produce daca nu se recurge la imprumuturi, fiindca sectorul particular nu poate aduce mereu sume de bani din ce in ce mai mari, productia este limitata de cerere , de posibilitatile fizice ale angajatilor ( totul are o limita, de ex, un zidar nu poate sa faca din ce in ce mai multi metri de zidarie) sau tehnice( nu se pot face mereu mai multe piese cu un utilaj, productia de lapte a unei vaci sau de fructe a unui livezi nu pot creste la nesfarsit. / Pe de alta parte, nici atribuirea de vouchere, bonuri pt produse, alte” facilitati”, nu reprezinta decat dirijarea(interventia statului) economiei de piata ; daca ar fi corecta, atunci politicienii ar trebui sa primeasca si ei o parte din salarii sub forma de vouchere , masa calda, bilete la muzee, bonuri cu care sa-si cumpere carti … Metoda ignora principiul cererii si ofertei, fiindca cererea vine de la politicieni , nu de la clienti(consumatori oarecare). Indivizii nu sunt liberi sa aleaga, primesc produse in loc de bani, deci sunt dependenti de cei care decid in locul lor.

 11. Aseara la B1 TV, vicepremierul Kelemen Hunor a batut campiii pe tema Educatiei Copiilor, a alocatiilor, a creselor… vorbe goale, ti-e sila sa-i auzi, or sa treaca acesti ani si in urma maretei coalitii NU va ramane nimic!!
  ZERO!!
  Vorbe goale, am vazut emisiunea acum in RELUARE… ti se face sila…
  NIMIC despre faptul ca una au promis in Programul de guvernare al coalitiei VOTAT de ei in Parlament la investirea Guv Florin Citu si cu totul altceva bat campiii azi, cu vorbe goale!
  Rusine!!!

 12. Cand vom incerca sa tratam simptomele in loc sa tratam boala vom putea avea parte de viata.
  Intrebare: De ce exista copii saraci?
  Raspuns: Pentru ca au parinti saraci.
  Concluzie: Cum putem face din parinti saraci parinti mai putin saraci?
  In acest moment 51% din angajatii romani au un venit net de 2600 ron si 21% din angajati catiga minim net. (conform celor mai recente statistici, pre-pandemie)