G4Media.ro

Două vaccinuri candidate pentru Covid-19 ale Pfizer şi BioNTech vor fi evaluate…

Două vaccinuri candidate pentru Covid-19 ale Pfizer şi BioNTech vor fi evaluate rapid de către Administraţia pentru Medicamente şi Alimente din SUA

Două vaccinuri candidate pentru Covid-19 ale Pfizer şi BioNTech vor fi evaluate rapid de către Administraţia pentru Medicamente şi Alimente din Statele Unite, a decis luni instituţia, transmite Reuters, citată de News.ro.

Acţiunile listate în Statele Unite ale companiei germane BioNTech au crescut cu 12%, iar cele ale grupului american Pfizer cu circa 5,4%, în urma informaţiei.

Companiile participă la o cursă globală, alături de alţi producători farmaceutici, între care Moderna şi AstraZeneca, penru dezvoltarea unui vaccin destinat Covid-19, boala respiratorie provocată de noul coronavirus care a omorât peste 568.500 de oameni în întreaga lume, potrivit datelor Reuters.

În prezent nu există vaccinuri aprobate pentru Covid-19, iar Statele Unite şi alte ţări au alocat miliarde de dolari pentru dezvoltarea acestora.

Evaluarea rapidă ar putea face ca vaccinurile candidate ale Pfizer şi BioNTech, BNT162b1 şi BNT162b2, să fie eligibile pentru ”evaluarea cu prioritate” de către Administraţia pentru Medicamente şi Alimente, în cadrul căreia aprobarea ar putea avea loc într-un interval de şase luni.

Compania americană Moderna, care dezvoltă un vaccin potenţial folosind o tehnologie similară cu cea a Pfizer/BioNTech a obţinut un statut similar pentru vaccinul său candidat pentru Covid-19, în luna mai.

BNT162b1 şi BNT162b2 sunt cele mai avansate între cel puţin patru vaccinuri evaluate de companii în studiile clinice desfăşurate în SUA şi Germania.

La începutul acestei luni, companiile au anunţat că testarea în două doze a BNT162b1 pe 24 de voluntari sănătoşi a arătat după 28 de zile că aceştia au dezvoltat niveluri mai ridicate de anticorpi pentru Covid-19 decât în cazul unor persoane infectate.

Companiile se aşteaptă să înceapă un studiu larg, pe 30.000 de participanţi, cel mai devreme în această lună, în funcţie de acordul autorităţilor de reglementare.

Pfizer şi BioNTech se mai aşteaptă să producă până la 100 de milioane de doze de vaccin până la sfârşitul acestui an şi posibil pese 1,2 miliarde de doze până la sfârşitul anului 2021, dacă vaccinul va avea succes.

sursa foto: Pixabay

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.