G4Media.ro

Două transporturi cu două tone de gunoaie din Anglia şi Olanda au…

sursa foto: DIICOT

Două transporturi cu două tone de gunoaie din Anglia şi Olanda au fost blocate la intrarea în țară

Două transporturi cu deşeuri aduse din Anglia şi Olanda au fost blocate să intre în ţară prin Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, după ce autorităţile române au constatat că şoferii nu aveau documente legale pentru astfel de importuri, transmite Agerpres.

Cele două automarfare erau conduse de un cetăţean olandez şi un român. Aceştia transportau, conform documentelor de însoţire a mărfii, mobilă, textile, materiale plastice, cauciuc, materiale feroase şi neferoase, ce urmau să fie descărcate la firme din ţara noastră.

„Existând suspiciuni cu privire la legalitatea transporturilor în cauză, poliţiştii de frontieră au solicitat sprijin autorizat reprezentanţilor Comisariatului Judeţean Arad din cadrul Gărzii Naţionale de Mediu şi Protecţiei Consumatorului Arad. În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că automarfarele erau de fapt încărcate cu 19.900 kg de deşeuri, pentru care şoferii nu au prezentat documentaţia necesară prevăzută de lege pentru importul acestor produse”, a informat, joi, Poliţia de Frontieră Arad.

Autorităţile au dispus ca deşeurile să fie returnate expeditorilor din Anglia şi Olanda.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

2 comentarii

  1. Ce se va întâmpla cu aceste transporturi de deșeuri după intrarea în Schengen? Măcar acum mai sunt oprite din ele la graniță.

  2. Firmele importatoare nu pot fi desființate, patronii băgați la zdup pentru multă vreme și interziși să mai intre în ”afaceri” pentru restul vieții ? Ce afacere a asta, să aduci gunoi din alte țări ?