G4Media.ro

Două şcoli evreieşti din Canada au fost vizate de focuri de armă

sursa foto: captura

Două şcoli evreieşti din Canada au fost vizate de focuri de armă

Două şcoli evreieşti din Montreal au fost vizate de focuri de armă în cursul nopţii de miercuri spre joi, a anunţat poliţia canadiană, precizând că incidentele nu s-au soldat cu răniţi, relatează AFP conform Agerpres.

Urme lăsate de gloanţe au fost descoperite joi dimineaţa pe porţile celor două instituţii de învăţământ evreieşti, a anunţat poliţia.

Focurile de armă au fost trase în cursul nopţii când în şcoli nu se aflau persoane şi, prin urmare, nu au existat răniţi, au spus autorităţile canadiene.

„Vreau să fiu foarte clar. Condamnăm această violenţă antisemită în cei mai fermi termeni”, a declarat joi premierul canadian Justin Trudeau, după ce a vorbit despre o creştere „terifiantă” a antisemitismului şi a islamofobiei, pe fondul conflictului dintre Israel şi Hamas.

Premierul Quebecului, François Legault, a lansat „un apel la calm tuturor cetăţenilor din Quebec”, condamnând acest act, precum şi o confruntare violentă care a avut loc miercuri la o universitate din Montreal.

Ciocniri violente au avut loc între două grupuri de studenţi, care s-au prezentat drept pro-israeliene şi pro-palestiniene, la Universitatea Concordia, trei persoane fiind rănite, potrivit universităţii şi poliţiei care a trebuit să intervină. Un individ a fost arestat pentru agresiune.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Așa cum se temeau înșiși cetățenii israelieni, invazia în Gaza a generat reacții împotriva lor.

    Pentru a evita astfel de acte teroriste, mai mulți politicieni de rang înalt au subliniat necesitatea unui răspuns proporțional la atacurile Hamas, cu pedepsirea atentatorilor, dar cu protejarea civililor si mai ales a copiilor.