G4Media.ro

Două echipe mobile vor vaccina persoanele greu deplasabile la domiciliu în Sectorul…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media.ro

Două echipe mobile vor vaccina persoanele greu deplasabile la domiciliu în Sectorul 1 al Capitalei, începând din 15 noiembrie

Două echipe mobile formate din medic şi asistent medical generalist vor vaccina la domiciliu în Sectorul 1, la cerere, din 15 noiembrie, persoanele nedeplasabile şi greu deplasabile, precum şi pe cetăţenii cu handicap şi pe asistenţii lor personali.

Potrivit unui comunicat al Primăriei Sectorului 1 transmis, miercuri, de vaccinare la domiciliu vor beneficia şi persoanele instituţionalizate în centrele rezidenţiale ale Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, persoanele vârstnice din căminele private de pe raza acestei unităţi administrative, precum şi pacienţii care fac dializă.

Locuitorii Sectorului 1 care se încadrează în aceste categorii şi care doresc să se vaccineze împotriva COVID-19 pot solicita imunizarea la domiciliu la numărul de telefon la 0741.997.901, în fiecare zi, de luni până vineri, între orele 09:00 şi 19:00, iar sâmbătă şi duminică între orele 10:00 şi 22:00.

Se administează vaccinuri Johnson&Johnson, Pfizer-BioNTech sau Moderna.

Programul de vaccinare împotriva COVID-19 la domiciliu este lansat de Primăria Sectorului 1, prin Complexul Multifuncţional Caraiman, care administrează Centrul de vaccinare de la Romexpo, şi Direcţia de Sănătate Publică Bucureşti.

„Pandemia de COVID-19 pe care o traversăm nu poate fi depăşită decât prin vaccinare şi prin respectarea măsurilor sanitare. Prin acest program, venim în sprijinul celor greu deplasabili care doresc să se imunizeze şi aducem vaccinul la ei acasă. Aceste persoane fac parte din categoriile vulnerabile şi sunt cele mai expuse în cazul infectării cu acest virus”, a declarat primarul Sectorului 1, Clotilde Armand.

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media.ro

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

5 comentarii

  1. in Sectorul 3 se face asta de vreo cateva luni.
    dar primarul negoita nu e cool pt voi, asa ca ati considerat ca nu merita sa publicati stirea.

  2. Am citit ca dna Maia Morgernstern are covid. DAR NIMENI NU SPUNE DACA E SAU NU E VACCINATA???
    CRED CA DACA TOT SE SCRIE IN PRESA DESPRE ACEST SUBIECT ( PERSONAL CRED CA STAREA DE SANATATE SUNT CHESTIUNI PRIVATE, TIN DE INTIMITATEA PERSOANEI.,..MA ROG, ACUM ASTA E UMILA MEA PARERE, ASTA DACA NU AI VREO FUNCTIE DE GRAD INALT IN STAT), AR FI FOST FIRESC SA SE STIE SI STATUSUL VACCINAL.
    SANATATE II DORIM.
    DAR OARE ESTE SAU NU VACCINATA MAREA NOASTRA ACTRITA?