G4Media.ro

Trafic de droguri: DIICOT a reținut 13 persoane în urma unor percheziții…

sursa foto: Unsplash/ Wesley Gibbs

Trafic de droguri: DIICOT a reținut 13 persoane în urma unor percheziții în Galați și Vrancea

Anchetatorii au reţinut 13 persoane, în urma celor 49 de percheziţii care au avut loc la persoane suspectate de trafic de droguri în judeţele Galaţi şi Vrancea. Au fost indisponibilizate droguri în urma descinderilor, transmite News.ro.

”În urma celor 49 de percheziţii domiciliare, efectuate la data de 19 septembrie a.c., în două cauze penale, de către poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Galaţi şi Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Vrancea, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Galaţi şi Biroul Teritorial Vrancea, au fost descoperite şi indisponibilizate mai multe mijloace de probă, fiind reţinute 13 persoane”, a transmis, miercuri, Poliţia Română.

Potrivit sursei citate, în prima cauză au fost descoperite şi indisponibilizate peste 70 de grame de drog de mare risc (3-CMC), 5 cântare electronice de mare precizie, un grinder şi alte mijloace de probă.

”La data de 19 septembrie a.c., procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Galaţi au dispus reţinerea a două persoane bănuite, pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de droguri de mare risc. Ulterior, în cursul zilei de astăzi, judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Galaţi a dispus arestarea preventivă a persoanelor bănuite, pentru 30 de zile”, a mai transmis sursa citată.

Poliţia a precizat că, în urma percheziţiilor desfăşurate în cea de-a doua cauză, au fost descoperite şi indisponibilizate 27 de plicuri conţinând droguri de mare risc (3-CMC) şi 16 conţinând canabis, 5 cântare de mare precizie, 5 grindere şi alte mijloace de probă.

”Totodată, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor mai multe bancnote rulate şi dispozitive de prizat droguri, recipiente şi ambalaje ce prezintă urme de substanţe susceptibile a fi droguri, un pistol cu aer comprimat, 1.000 de lei şi 30 de telefoane mobile”, se mai arată în comunicat.

La data de 19 septembrie a.c., procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Vrancea au dispus reţinerea a 11 persoane, bănuite de constituirea unui grup infracţional organizat, trafic de droguri de risc şi mare risc şi deţinere de droguri de risc şi de mare risc în vederea consumului propriu.

În cursul zilei de astăzi, 20 septembrie, a fost sesizat judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Vrancea, cu propunere de arestare preventivă a persoanelor bănuite, pentru 30 de zile.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...