G4Media.ro

Dorin Cioabă, prezent la Viscri la întâlnirea cu Regele Charles: Aş vrea…

Sursa foto: Inquam Photos / Alex Nicodim

Dorin Cioabă, prezent la Viscri la întâlnirea cu Regele Charles: Aş vrea să se aplece puţin şi asupra problemei romilor / soţia mea şi-a pus o dorinţă la intrare aici: „Vreau să devin vecină cu Regele”

Autointitulatul rege al romilor, Dorin Cioabă, invitat, marţi, la recepţia oferită la Viscri de Regele Charles al III-lea, a afirmat că, la intrarea în acest sat, soţia sa şi-a pus dorinţa de a fi vecină cu suveranul britanic şi, drept urmare, va căuta să cumpere o casă în zonă.

„Sunt foarte onorat, foarte onorat şi ne-am dorit de mult (să îl întâlnim pe rege – n.r.) pentru că, pentru noi, Familia regală a fost un model atunci când s-a trecut de la titulatura de bulibaşă la cea de rege. Ca şi model a fost luată Casa Regală a Angliei. Regina Angliei şi acum Regele Charles sunt, ca să spunem aşa, conducătorii noştri pentru că în ţările care sunt administrate de ei sunt foarte multe comunităţi de romi – Scoţia, în Irlanda, în Australia, în Canada. (…) Asta a fost una dintre dorinţele mele şi mă bucur că astăzi sunt aici, la Viscri, mai ales că e la noi aici, în ţară, şi într-un loc atât de frumos pe care şi noi îl descoperim acum. Cu această ocazie, soţia mea şi-a pus o dorinţă la intrare aici: a zis «Vreau să devin vecină cu Regele» şi o să căutăm şi noi o casă aici, să cumpăr”, a declarat pentru Agerpres Dorin Cioabă.

Dorin Cioabă şi soţia sa i-au oferit Regelui Charles al III-lea un cadou – un cazan de cupru în miniatură, care îi reprezintă pe romi.

„Este un obiect de cupru care ne reprezintă pe noi. Dacă ne-a invitat în casa lui, acasă la el, nu puteam să venim cu mâna goală. Îi aducem un cadou pentru rege, pentru casă (…) E o căldare, un lucru reprezentativ pentru comunitatea noastră de căldărari şi un obiect pe care vrem să-l aibă în casă. Este un mini-cazan de fabricat ţuică. Noi suntem cei mai mari meşteri în astfel de obiecte şi am adus un astfel de cadou să-l aibă la el în casă. (…) Este steagul nostru internaţional. El semnifică verde albastru, adică iarba şi cerul, iar roata este simbolul nomadismului”, a spus Cioabă.

El a precizat că are şi un mesaj pentru Regele Charles al III-lea, legat de comunitatea internaţională de romi.

„Aş vrea ca Domnia Sa să se aplece puţin şi asupra problemei internaţionale a romilor şi asupra romilor care migrează în ţările Uniunii Europene, pentru că Uniunea Europeană, de un timp, ne-a lăsat deoparte, pentru că a fost problema sirienilor, a fost acum problema Ucrainei şi întotdeauna romii au fost lăsaţi. Romii o duc foarte greu şi sunt, să spunem aşa, discriminaţi în aceste state şi ne dorim ca prin vocea Regelui să dăm puţină presiune pe autorităţile internaţionale, pe instituţii şi să ne ajute în bunul demers al activităţii mele”, a susţinut Cioabă.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

12 comentarii

 1. pe principiul ca-l inviti pe om (ii intanzi un deget) si el iti umple agenda cu ideile lui: auzi: „Romii o duc foarte greu şi sunt, să spunem aşa, discriminaţi”
  Dorin Cioabă daca nu face politica – nu are dreptul sa emita pareri politice.

  • Cand Basescu a iesit din arena,parcă fra-su s-a dat cu Adrian Nastase.Daca Lenin le zicea „bazati-vă pe tărani”,Putin le-a zis,probabil,bazati-vă pe ti…rromi.

 2. N-are tron de haur regele ăsta. Nici palate poleite de
  cu haur nu are. Ce să facă hauritul rege Cioabă cu el?

 3. Regele fara regat 👍🏼

 4. Ciorba vrea casa lângă buckingam

 5. „Romii o duc foarte greu” – Simion, Badalau, Ciolacu(viitor primministru) si multi alti magraoni o duc foarte greu, intr-adevar.

 6. Gata, au gasit modalitatea de a discredita si casa regala britanica. L-au bagat pe for pe bulibasa asta ca sa murdareasca ce mai era de murdarit, reclama facuta Romaniei de catre un cap incoronat respectat de o lume intreaga.

 7. Spune în timp ce se visează vecinul lui tzanca uraganul

 8. Deci problema casei regale a lu’ Cioabă e că s-a săturat să fie înconjurată de romi, vrea și ei să trăiască lângă ceilalți regi, că cum altfel? 🤣

 9. Mai bine ar rămâne la Sibiu

 10. I-a zis-o ca de la rege la rege… Sau i-ar fi zis-o!