G4Media.ro

Donald Trump nu este de acord cu planurile NASA de a duce…

Donald Trump nu este de acord cu planurile NASA de a duce din nou oameni pe Lună: ”Ar trebui să se concentreze pe lucrurile mult mai mari pe care le facem, inclusiv Marte (din care Luna este o parte)”

Preşedintele american Donald Trump a contrazis vineri obiectivul anunţat de Agenţia spaţială americană (NASA) de a duce din nou oameni pe lună, informează dpa, preluată de Agerpres.

„Pentru toţi banii pe care îi cheltuim, NASA NU ar trebui să vorbească despre aselenizare. Am făcut asta acum 50 de ani”, a scris Trump într-o postare pe Twitter.

„Ar trebui să se concentreze pe lucrurile mult mai mari pe care le facem, inclusiv Marte (din care Luna este o parte), apărarea şi ştiinţa!”.

Trump a scris această postare pe Twitter la bordul Air Force One în zborul de întoarcere la Washington din călătoria întreprinsă în Europa, unde a participat la marcarea a 75 de ani de la debarcarea din Normandia.

Pe 24 mai, Administratorul general al NASA a prezentat calendarul programului Artemis, creat pentru a readuce echipaje de astronauţi americani pe Lună, pentru prima dată după 1972, care va cuprinde opt lansări de rachete şi plasarea unei mini-staţii spaţiale pe orbita lunară până în anul 2024.

Administratorul agenţiei spaţiale americane a confirmat că Artemis 1 va fi o misiune fără echipaj în jurul Lunii, planificată pentru 2020. Va urma Artemis 2, o misiune ce va consta într-un zbor cu echipaj în jurul Lunii şi care va avea loc „aproximativ în 2022”.

Apoi, misiunea Artemis 3 va duce astronauţi pe Lună, inclusiv prima femeie care va păşi pe scoarţa lunară, în 2024 – va fi echivalentul misiunii Apollo 11, care i-a dus pe Neil Armstrong şi Buzz Aldrin pe Lună în iulie 1969.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

  1. Si atentie omul nu bea! Deci asta e in mintea lui sober.

  2. Sigur ca presa stangista (incl) romaneasca nu se sinchiseste sa faca un lic de sapatura sa afle ca planul SUA este trimiterea oamenilor pe Marte folosindu-se de o baza established pe luna 😉 Asa ca pt oricine este cat de cat familiarizat cu programul spatial, „The Moon” este parte a planului „Mars”. Si vorbim totusi de Twitter (prescurtare) nu de o postare pe blog.

    Toate bune!

  3. Cred că „lunaticul” ăsta vrea să ajungă urgent președinte pe Marte.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.