G4Media.ro

Dominic Fritz: Reușim să asigurăm 20 de grade în saloane la Clinica…

Dominic Fritz: Reușim să asigurăm 20 de grade în saloane la Clinica de Oncologie. Am schimbat caloriferele, se pun prize și se fac racorduri pentru a folosi calorifere electrice când e cazul, avem în plan și instalarea unei centrale pe gaz

Primarul Timișoarei, Dominic Fritz, a făcut, vineri, o vizită la Clinica de Oncologie a spitalului municipal și spune că acum se asigură o temperatură de 20 de grade în saloane. Edilul menționează că au fost schimbate caloriferele, se pun prize și se fac racorduri pentru a folosi calorifere electrice când e cazul și este în plan și instalarea unei centrale pe gaz.

„Dar, acestea sunt soluții pe termen scurt. Fără bani, nu avem cum să cumpărăm mai mult gaz și să creștem temperatura de livrarea agentului termic. Să vă dau un exemplu, factura de gaz, de miercuri a fost de 3,5 milioane de lei și ne-a ajuns pentru a putea furniza căldură cu porția, o zi! Pentru a fi cald în case și în spitale și școli, am avea nevoie de circa 1 milion de euro, în fiecare zi. Iar, încasările noastre zilnice, ale Colterm și chiar ale Primăriei Timișoara, sunt mult sub acest nivel.
Doar Guvernul României poate să oprească această creștere aberantă a prețului la gaz și să ia măsuri și pentru cei care sunt abonați la sistemul centralizat de termoficare”, susține Dominic Fritz, într-o postare pe Facebook.

Zeci de oameni au dus, luni, la Clinica de Oncologie a Spitalului Municipal din Timişoara zeci de plăpumi şi pături, pentru bolnavii internaţi aici şi care erau nevoiţi să îndure temperaturi scăzute în saloane, din cauza companiei de termoficare ce furnizează agent termic la capacitate redusă. Acţiunea ”Protestul păturilor” a fost iniţiată de grupul civic Liga Vest, iar acesteia i s-a alăturat şi mitropolitul Banatului, ÎPS Ioan Selejan.

Postarea lui Dominic Fritz:

Am vorbit astăzi cu câțiva din pacienții internați la Clinica de Oncologie de la Spitalul Municipal și mi-au confirmat că în saloane este mai cald, în urma intervențiilor făcute zile acestea.

Ce am făcut în ultimele zile? Am schimbat caloriferele din saloanele de la etajul superior, care erau colmatate și nu mai dădeau căldură.

Echipele ENEL lucrează la o instalație electrică paralelă. Se pun prize, se fac racorduri în interiorul clădirii, astfel încât să putem folosi calorifere electrice când este cazul. Din păcate, rețeaua electrică a clădirii era așa de veche și de deteriorată că nimeni nu avea curajul să introducă noi echipamente în priză.

Am cumpărat 47 de calorifere electrice, care vor fi puse în funcțiune de îndată ce va crește capacitatea electrică a noii rețele. Avem în plan și instalarea unei centrale pe gaz.

În medie, reușim să asigurăm 20 de grade în saloane, iar în următoarele zile, când vom putea băga în priză caloriferele electrice, temperatura va crește.

Dar, acestea sunt soluții pe termen scurt. Fără bani, nu avem cum să cumpărăm mai mult gaz și să creștem temperatura de livrarea agentului termic. Să vă dau un exemplu, factura de gaz, de miercuri a fost de 3,5 milioane de lei și ne-a ajuns pentru a putea furniza căldură cu porția, o zi! Pentru a fi cald în case și în spitale și școli, am avea nevoie de circa 1 milion de euro, în fiecare zi. Iar, încasările noastre zilnice, ale Colterm și chiar ale Primăriei Timișoara, sunt mult sub acest nivel.
Doar Guvernul României poate să oprească această creștere aberantă a prețului la gaz și să ia măsuri și pentru cei care sunt abonați la sistemul centralizat de termoficare.

Sursa foto: Facebook Dominic Fritz

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

23 comentarii

 1. Asta ar aduce California la sapa de lemn in niciun an.

  • Fritze primul primar cinstit al Timișoarei și trebuie să facă tot ce n-a făcut Robu timp de 20 de ani.

  • Adevarul e ca spitalul in ultimii 2 ani a ajuns asa…

  • Fritz plătește acum facturi la Colterm din 2014, fiindcă precedentul primar a acumulat datorii uriașe.

  • Timisoare o fi singurul oras cu datorii din tara asta. Lesin. Sa te lauzi ca ai adus temperatura la 20 de grade, mi-ar fi si rusine sa ies in presa.

  • „Timisoare o fi singurul oras cu datorii din tara asta. ”

   Nu, dar e printre putinele in care furnizorl de gaze blochează orice livrare in primele 3 zile de intarziere la plata facturilor. Pentru ca poate, spre deosebire de alta orase. E chiar incurajat sa o faca, ca iese primarul usr prost in poveste.

   Guvernul nu poate ajuta cu nimic primaria si timisorenii. Așa le trebuie, daca au votat prost.

   Sa mai spunem si care a fost prima măsură a USL 1.0 in 2012? A anulat toate datoriile COLTERM. Pentru ca prmarul era USL, aka Robu. Cele 300 de milioane de lei datorie le-a facut Robu plecand de la zero absolut.

   Acum trebuie sa plătească prostul asta de la USR datoriile, in timp ce toata nedia prezinta cum tine in frig bolnavii.

  • Cum se face ca datoriile amanate 30 de ani nu au mai putut fi amanata exact cand a venit un primar dinafara Mafiei ?

 2. Mai era unul foarte concentrat pe plata datoriilor in timp ce oamenii faceau frigul.

  • Las’ ca vor veni si ai vostri, PSD si h-AUR la putere. Atunci sa vezi specialisti unu’ si unu’ cum rezolva ei intr-un an-doi TOATE problemele! Ce mai! Vor aduce California in tinuturile stramosesti.

 3. Un clovn, la fel ca TOATĂ ECHIPA SA DE CONSILIERI AGIAMII, toți ca unul… În frunte cu ÎNTREAGA CONDUCERE A SPITALULUI, INCOMPETENȚI si NEPASATORI notorii..

  • Trebuie să repare tot ce a stricat Robu, slugoi de partid ce ești.

 4. Toti strainii astia care au venit sa ne conduca sunt un dezastru peste psd

  • Robu a lăsat dezastru în urmă, e vremea să încercăm cu străini.

  • Si nu l-ati votat voi pe Robu? Ce tot o dai cu Robu? N-aveti fler la vot, va luati teapa dupa teapa.

  • Dupa ce Fritz scapa Timisoara de datorii, sa-i votati iar pe banditii bolsevici USL sa va umple iar .

  • Ce sa stie si propagandistii anti occidentali, au ramas cu mintea la nivelul anilor 1990, cu ”nu ne vindem tara”

  • Voi sunteti setati pe primari ca Vanghelie. Cu cat mai prosti, cu atat ii pricepeti mai bine si ii admirati.

 5. 20grd în salon la Oncologie. Sunt curios câte grade are el în birou. Nesimțitul

  • Sigur nu stă cucaloriferul între picioare ca madame firea și mai și postează pe rețelele de socializare poza.

  • @S îți doresc să nu afli nici o dată ce înseamnă 20 grd în salon pentru un bolnav. În special un bolnav cu cancer.

 6. Când pălăria e prea mare…

  • Robu a făcut prăpăd în Timișoara, ți-e dor de el, târfă PNL ce ești, mai sugeai și tu ceva. A venit neamțul cinstit și te-a lăsat fără venit.

 7. tristețe.
  ma gandeam ca macar sectiile de oncologie sunt cat de cat mai „modernizate”, pentru bolnavi care poate isi traiesc ultimele secvente din viata aceasta.
  cinism.
  „sa traiți bine!” era lozinca unui presedinte care se voia mai drept decat altii, genial dupa un paharel. a uitat sa adauge „sa muriți liniştiti, in pace”. „mai educatul” urmator nu a miscat un deget pentru Sanatatea romanilor.
  ce face dl.Fritz cu cateva calorifere „electrice”?
  frectie la piciorul de lemn.
  nimic anticipat, prevazut.
  totul este cangrenat in statul esuat.